Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
Small text Medium text Large text

 

 


  

 


 

 

Εγγραφείτε στο newsletter
του Δήμου μας!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ
ΣΤΗ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
(ELοGE)

Ο Δήμος Αιγάλεω 1ος δήμος της χώρας
σύμφωνα με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές
καλής διακυβέρνησης
του Συμβουλίου της Ευρώπης

περισσότερα...
 

Google Play store:
https://goo.gl/1E4YKm

App Store:
https://goo.gl/fKRvEn

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

    
 

 

 

 

 

 

 

    

  


  

 

 

 


Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

Αποφάσεις Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης

Προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Διαγωνισμοι Προμηθειών / Εργων

Τοπικό Σχεδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Τηλεφωνικοί Κατάλογοι Δήμου Αιγάλεω

 

 


 


αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Ο Δήμος Αιγάλεω γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση της Πλατείας Ελ. Βενιζέλου
Τρίτη 11/12/2018, 19.00
Επειδή o Δήμος είναι σαν το σπίτι μας, στολίζουμε σε γιορτινό κλίμα την πλατεία Ελ. Βενιζέλου, παρέα με εορταστική μουσική από τη Φιλαρμονική και σχολεία του Δήμου μας, κεράσματα, ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

Θεατρικά δρώμενα για παιδιά
Σάββατο 22/12/2018, 18.00, Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος»
Βασισμένη στο λαϊκό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», η θεατρική ομάδα «Ο μικρός Νότος» μας ταξιδεύει με την μουσικοπαιδαγωγική παράσταση (για παιδιά από 3 ετών) στα παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων.
Οι ηθοποιοί με τη συνοδεία μουσικών οργάνων (τζουράς, μπεντίρ, κρουστά, κόρνες κ.λπ.) αφηγούνται το παραμύθι με το σώμα τους και με κουκλοθέατρο, ενώ στο τέλος παίζουν και τραγουδούν μαζί με τα παιδιά παραδοσιακά έθιμα, παιχνίδια και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης
Στη συνέχεια, τα παιδιά θα απολαύσουν παιχνίδια με ξωτικά και face painting.
Είσοδος ελεύθερη

Η Φιλαρμονική στην πόλη μας
18, 20, 23 και 31/12/2018
Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αιγάλεω γεμίζει με κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Jazz μελωδίες, το μετρό και τους πεζόδρομους τις πόλης μας! Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι:
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, από τις 18:30
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, από τις 18:30
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, από τις 11:00
Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, από τις 11:00
 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας για το 2019, διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Το προφίλ της Σύγχρονης Γυναίκας».

Οι φωτογραφίες μπορούν να παρουσιάζουν τη Γυναίκα σε τομείς όπως η Εργασία, η Οικογένεια, οι κοινωνικές δραστηριότητες κ.λπ. και θα εκτεθούν σε Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» από 8-15 Μαρτίου 2019, στα εγκαίνια της οποίας θα γίνει η απονομή των βραβείων και των επαίνων. Η προθεσμία υποβολής των έργων ξεκινάει στις 7 Δεκεμβρίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου 2019.

Οι πέντε (5) πρώτοι θα βραβευθούν με ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια Φωτογραφίας σε αναγνωρισμένες Σχολές της Αθήνας και επιπλέον οι τρεις (3) πρώτοι θα λάβουν ως έπαθλο δωρεάν εκτυπώσεις φωτογραφιών (500, 300 και 100).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Αιγάλεω www.aigaleo.gr και στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αιγάλεω, Ελλησπόντου 7, τηλ. 2105697900.

Όροι διαγωνισμού, Αίτηση συμμετοχής

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αιγάλεω, 29 Νοεμβρίου 2018

Επειδή πολλά γράφονται και κυκλοφορούν σχετικά με την υλοποίηση του Νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία στην περιφέρεια του Δήμου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

1. Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου (αρ.απόφ. 401/2018) αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία την εφαρμογή του Ν. 4521/2018 από το σχολικό έτος 2019 – 2020.

2. Η προσαρμογή των Βρεφονηπιακών Σταθμών από τον Σεπτέμβριο του 2019 στο νέο πρόγραμμα, θα δώσει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν νέα τμήματα βρεφών και να ικανοποιηθούν δεκάδες αιτήσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας, που δεν υπήρξε η δυνατότητα να ενταχθούν, λόγω υπερκάλυψης των θέσεων (94 βρέφη και 70 νήπια εκτός το 2018).

3. Με την εφαρμογή του Νόμου προφανώς και δεν θα υπάρξουν απολύσεις αλλά τουναντίον εξασφαλίζονται νέες προσλήψεις προσωπικού, τόσο στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς όσο και στα Νηπιαγωγεία.

4. Τέλος ενημερώνουμε ότι στη Γ’ Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης που ανήκει ο Δήμος Αιγάλεω (Αγίας Βαρβάρα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Πετρούπολη), ο Νόμος για την προσχολική αγωγή θα εφαρμοστεί το 2019 σε όλους τους Δήμους της περιοχής μας, εκτός από το Δήμο Πετρούπολης, παρά την εκφρασμένη θέλησή του, λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών.


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ποιές Συσκευασίες ανακυκλώνουμε στον μπλε κάδο;
Ποιός είναι ο σωστός τρόπος συμμετοχής στον μπλε κάδο;
Πώς μπορώ να συμμετέχω και εγώ στην ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών στον μπλε κώδωνα;
Πού πάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά μετά τους μπλε κάδους και τους μπλε κώδωνες;

Αυτά και άλλα πολλά θα τα μάθουμε παίζοντας συναρπαστικά παιχνίδια και κερδίζοντας δώρα ανακύκλωσης.

Σας περιμένουμε στον Δήμο Αιγάλεω την Παρασκευή 30/11/2018, 9.00–13.00 στην πλατεία Εσταυρωμένου!

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Στον Δημόσιο Απολογισμό Πεπραγμένων 2016-2018 και την Επετειακή Εκδήλωση για τα 15 χρόνια λειτουργίας του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Δημήτρης Μπίρμπας.

Στον χαιρετισμό του επισήμανε τη σημασία του Αττικού Νοσοκομείου και ευχαρίστησε εκ μέρους των πολιτών του Αιγάλεω τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Νοσοκομείου, που σε πολύ δύσκολες συνθήκες παρέχουν υψηλής ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες στην περιοχή.

Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης και αναβάθμισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι τώρα με την έξοδο από τα μνημόνια, θα λυθούν σταδιακά τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ο Δήμος Αιγάλεω, συνεχίζει τις παρεμβάσεις εξωραϊσμού και συντήρησης των υποδομών του, με τον καθαρισμό από εξειδικευμένο συνεργείο, γκράφιτι και συνθημάτων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, έγινε απορρύπανση δύο γλυπτών που κοσμούσαν το Άλσος Αιγάλεω από το Συμπόσιο γλυπτικής του 2001 («Μητρική συνύπαρξη» της Καλλ. Κουτήφαρη και «Εγκιβωτισμένη έκρηξη» του Κώστα Δικέφαλου), του κεντρικού σιντριβανιού και του διακοσμητικού πηγαδιού στην είσοδο του Άλσους. Επίσης καθαρίστηκαν οι όψεις του 2ου Νηπιαγωγείου και τμήμα της αυλής του 2ου Δημοτικού.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες εντάσσονται στην προσπάθεια του Δήμου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης οπτικής ρύπανσης που προκαλείται από συνθήματα, υπογραφές (tags), αυτοκόλλητα και διαφημιστικές αφίσες και αποτελεί ένα μόνο μικρό μέρος από το σύνολο των βανδαλισμών που συμβαίνουν καθημερινά. Η δράση αυτή αποσκοπεί στην ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μας.

Δυστυχώς, το φαινόμενο της έλλειψης σεβασμού του δημόσιου χώρου απαιτεί και συνεχή δαπάνη οικονομικών πόρων, χρόνου και ανθρώπινου δυναμικού για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η εκστρατεία καθαριότητας συνεχίζεται με παρεμβάσεις στο 1ο Δημοτικό, στον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ράπτη», σε πλατείες και άλλα σημεία του Δήμου. Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, γιατί η εικόνα της πόλης είναι ευθύνη όλων μας.


ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

Ολοκληρώθηκε ο ετήσιος απολογισμός της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω για το 2018, στον οποίο πήραν μέρος μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Διοίκησης, η επικεφαλής του συνδυασμού «Αιγάλεω Πρώτη Δύναμη» κα Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Κωνσταντίνος Χατζηκώστας, ενώ απουσίαζε δικαιολογημένα η παράταξη «Αιγάλεω Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον κο Λάμπρο Σκλαβούνο.

Στη συζήτηση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και αρκετοί δημότες της πόλης. Τέθηκαν μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία απαντήθηκαν από τον Δήμαρχο κο Δημήτρη Μπίρμπα και τους Αντιδημάρχους, ενώ κριτικά τοποθετήθηκε και η κα Μερκουράκη-Νικολούδη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΕΔΩ


Εγκριση λειτουργίας διοργάνωσης αγοράς καταναλωτών


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω, σας προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης
για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθεί
το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.00
στη Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου ( Ιερά Οδός & Γ. Σούτσου).
Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.
Ο Δήμαρχος
Μπίρμπας Δημήτρης

ΠΡΟΩΡΑ ΜΩΡΑ-ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ

 


Προληπτικός έλεγχος & ενημέρωση για την Οστεοπόρωση

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και την Γ.Κ.Δ.Α. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ Α.Ε. διοργανώνουν εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση το διήμερο 26 (Δευτέρα) και 27 (Τρίτη) Νοεμβρίου 2018 με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα:

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου) την Δευτέρα 26/11/2018, ώρες 10:00 έως 14:00 και την Τρίτη 27/11/2018, ώρες 14:00 έως 17:30.

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:30 με 19:30, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με την εξής δομή:

- Οστεοπόρωση - Παράγοντες κινδύνου Χαραλαμπίδης Δάμων, Ορθοπαιδικός Γ.Κ.Δ.Α. Βουγιουκλάκειο Σ.Ε.
Σύγχρονες θεραπείες Οστεοπόρωσης Τερζής Γεώργιος Ορθοπαιδικός - Διευθυντής Ορθοπαιδικής κλινικής - Γ.Κ.Δ.Α.ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ Α.Ε
- Διατροφή και Οστεοπόρωση Παπαμίκος Βασίλης Κλινικός Διατροφολόγος
- Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα, Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα
Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω Ελλησπόντου 7, 1ος όροφος και στο τηλέφωνο: 2105315507 (08:00 έως 14:00).
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κα Μανιά Παρασκευή
Η είσοδος για την ομιλία είναι ελεύθερη για όλους
Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

 

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO). Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων. Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013. Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 213 2086698, email: info@osteocare.gr,

 


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

19:00:Χαιρετισμοί
19:15-10:15 Ομιλίες
Ομιλητές: 
Φώτης Σαγώνας και Μάρκος Χαρίτος εκ μέρους της υπό ίδρυση ΕΝΩΣΗΣ ΕΝ.Κ.Αλλ.Ο.
Εκπρόσωπος Περιφέρειας Αττικής (αναμένεται επιβεβαίωση)
Εκπρόσωπος Υπουργείου Εργασίας (αναμένεται επιβεβαίωση)
Εκπρόσωπος Δήμου Αιγάλεω (αναμένουμε προσδιορισμό του ονόματος)
Συνολικός Χρόνος ομιλιών 1 ώρα
20:15 - 21:15 Συζήτηση με την συμμετοχή του κοινού
21:15 Κλείσιμο-Συμπεράσματα


ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 τοποθετήθηκαν τα πρώτα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου στον Δήμο Αιγάλεω, στο Δ.Α.Κ. "Εύα Χριστοδούλου". Τα όργανα είναι προσβάσιμα σε κάθε πολίτη και επισκέπτη για δωρεάν χρήση, κάθε μέρα 7:00-22:30 εκτός από τις επίσημες αργίες.

Με αυτή την πρωτοβουλία εμπλουτίζονται οι δυνατότητες άθλησης των κατοίκων στο φυσικό περιβάλλον, προωθείται ο αθλητισμός ως μέρος της καθημερινότητας μας, καθώς και η κοινωνικοποίηση μεταξύ των ατόμων.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση με τοποθέτηση χλοοτάπητα και προστατευτικού διχτιού και σχεδιάζεται η εγκατάσταση και αντίστοιχων οργάνων και σε άλλα σημεία της πόλης.

Τα όργανα γυμναστικής που τοποθετήθηκαν είναι τα εξής: ελλειπτικής κίνησης ποδιών, έκτασης ποδιών, έλξεων ώμων, πιέσεων ώμων, εκτάσεων, ποδήλατα, βάδισης αέρος & πάγκος κοιλιακών, είναι διαθέσιμα για το κοινό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτά, ενώ λόγω της ανατομίας και της κατασκευής τους, δεν απαιτείται η παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή.


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΆΛΣΟΥΣ

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 ξεκίνησε το έργο ανάπλασης των περιφερειακών οδών και των εισόδων του Άλσους Αιγάλεω προϋπολογισμού μελέτης 6.000.000€, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης στις 17/10/2018. Το μεγάλο αυτό έργο εντάσσεται στον σχεδιασμό της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής στην πόλη μας. Η υλοποίηση του έργου θα διευκολύνει καθημερινά εκατοντάδες αθλούμενους και περιπατητές γύρω από το Άλσος, αλλά και την προσβασιμότητα των φοιτητών από και προς το κέντρο της πόλης και τους σταθμούς του μετρό, πεζή ή με ποδήλατο.

Το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση-διαμόρφωση πεζοδρομίων με ψυχρές πλάκες 27.952 τμ με όλες τις απαραίτητες προβλέψεις για ράμπες ΑΜΕΑ, οδηγό τυφλών, εσοχές κάδων απορριμμάτων, διαβάσεις πεζών κ.λπ., την αντικατάσταση των φωτιστικών με LED, την ενίσχυση του υφιστάμενου πρασίνου και την αντικατάσταση του δικτύου άρδευσης, την κατασκευή ποδηλατοδρόμου 3.905 τμ και θέσεων στάθμευσης 3.522 τμ, την ανακατασκευή ασφαλτικού οδοστρώματος 25.456 τμ και την εγκατάσταση του αναγκαίου αστικού εξοπλισμού. Επίσης συμπεριλαμβάνει την ανακαίνιση των περιμετρικών εισόδων του Άλσους. την ανακατασκευή πίστας Skateboard 1.175 τμ και ποδηλατοδρόμου 260 τμ και τη δημιουργία δύο πράσινων σημείων (Γωνίες Ανακύκλωσης) επιπέδου γειτονιάς.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Σημειώνεται ότι η προετοιμασία του έργου ξεκίνησε το 2016 και η μελέτη ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στην Περιφέρεια Αττικής στις 28/7/2016, ενώ η δημοπρασία του έγινε τον Ιανουάριο του 2018.

 


ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), προσκαλεί τα μέλη του Σώματος, τους φορείς και τους πολίτες της πόλης, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΕΠΑΣ”, την 18/11/2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ, με θέμα τον
“Ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγάλεω” (οικονομική κατάσταση – διοίκηση Δήμου – εφαρμογή προγράμματος δημοτικής δράσης).

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Αιγάλεω 1/11/2018
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΑΣΠΑΣΙΑ ΑΡΕΤΑΚΗ-ΝΤΕΝΤΟΡΑΚΗ


ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ


ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η δράση συλλογής ηλεκτρονικών/ηλεκτρικών συσκευών και τηγανελαίων για ανακύκλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω στην πλατεία Μάνου Καραμάνη. Η δράση εντάσσεται στο συνεχιζόμενο πρόγραμμα ανακύκλωσης, που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018 και πραγματοποιείται κάθε φορά σε νέα γειτονιά και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση πρώτων υλών.

Με την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ανακτώνται υλικά όπως μέταλλα, γυαλί, πλαστικό συνεισφέροντας στον περιορισμό της βιομηχανικής ρύπανσης νερού και υπεδάφους, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη διαφύλαξη ορυκτού πλούτου και στην ελάφρυνση του κόστους αποκομιδής. Παράλληλα, με την ανακύκλωση 1lt τηγανέλαιου προστατεύουμε 1.000.000lt νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός ατόμου για δεκατέσσερα χρόνια.

Στη δράση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αιγάλεω κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης, Νίκος Νικητάκης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ασπασία Αρετάκη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Μάκης Ζάχαρης.

 


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΟΙ ΠΑΡΤΙΖΑΝΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ»

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου η προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα, παρουσίαζε μαρτυρίες από την αντίσταση την περίοδο της κατοχής -μια εκ των οποίων ήταν του Αιγαλιώτη Γιώργου Παπαδημητρίου- και η προβολή έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Μήνα αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης», που είναι αφιερωμένος στα θύματα του Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω (29 Σεπτεμβρίου 1944). Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τον Προκόπη Παπαστράτη, Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Δημήτρης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Αιγάλεω Νέα Εποχή κος Λάμπρος Σκλαβούνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ράνια Βλάχου-Παναγιωτίδου, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου, Ελένη Μπάστα και Γιάννης Περράκης.

 


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου η «Ημερίδα για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγάλεω» στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

Την έναρξη της ημερίδας την πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, η οποία ανέφερε: «Έρχομαι σήμερα ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας που κάναμε στις 2 Οκτωβρίου 2017 για να αποτιμήσουμε όλοι μαζί την λειτουργία ενός μεγάλου θεσμού, των Κέντρων Κοινότητας, ραχοκοκαλιά του νέου ψηφιακού προνοιακού κράτους που δημιούργησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Στη συνέχεια ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πληθώρα των προγραμμάτων και δράσεων που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και τα νέα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα και θα καλύπτουν ανάγκες διαφόρων ομάδων πολιτών όπως της οικογένειας, του παιδιού, του ηλικιωμένου και των ατόμων με αναπηρία. Προγράμματα όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολικά γεύματα, στεγαστική συνδρομή, προνοιακά επιδόματα κ.ά

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κου Στέλιου Βασιλειάδη, συντονιστή της ημερίδας, ο οποίος τόνισε την έμφαση που δίνει η Δημοτική Αρχή στην κοινωνική πολιτική, την πολυεπίπεδη δράση της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, την όσο το δυνατόν πιο πλήρη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και την αξιοποίηση προς όφελος των αδύναμων συμπολιτών μας, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του εθελοντισμού. Εκ μέρους του Δημάρχου Αιγάλεω κου Δημήτρη Μπίρμπα ανέγνωσε τον χαιρετισμό του, όπου επισημαίνεται ότι:
«Στο Δήμο μας καταβάλουμε προσπάθειες στη διατήρηση ενός επιπέδου αξιοπρέπειας για όλους τους κατοίκους και ευελπιστούμε ότι η διαφαινόμενη οικονομική ανάπτυξη θα συμβάλλει στη σταδιακή εξάλειψη των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων. Προϋπόθεση η συνέχεια του λειτουργικού εξορθολογισμού και η ακόμα μεγαλύτερη διάθεση πόρων και η άμεση νομοθετική παρέμβαση στα αναδυόμενα προβλήματα».
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διοικητής ΟΠΕΚΑ κος Στέλιος Πλιάκης.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι κ.κ. Ερίκ Γκαζόν, στέλεχος Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ελένη Τζουτζούκου, Ανδρέας Χατζής και Αθανασία Διαμαντή, Προϊστάμενοι ΟΠΕΚΑ και η κα Κατερίνα Κατσανεβάκη, Κοινωνική λειτουργός, Συντονίστρια Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγάλεω, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε ένα πλήθος ζητημάτων, παροχών και επιδομάτων.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Αιγάλεω κα Γιάννα Χριστόγλου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Μάκης Ζάχαρης, Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη, Γιάννης Περράκης και Τάσος Σαράντου.

 


ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV(AIDS) ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ Β ΚΑΙ C

15.10.2018

Η Μ.Κ.Ο PRAKSIS θα πραγματοποιήσει στο Δήμο Αιγάλεω πρόγραμμα ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV (AIDS) και τις Ηπατίτιδες Β και C.

H κινητή μονάδα θα βρίσκεται την Τρίτη 6/11/2018 και την Τρίτη 4/12/2018 στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (έξοδος μετρό) από τις 18:00 έως 21:00.

Στo πλαίσιo του προγράμματος θα διενεργείται γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων για τον HIV και τις Ηπατίτιδες Β & C.
Το γρήγορο τεστ δίνει αποτέλεσμα σε 20 λεπτά, είναι δωρεάν-ανώνυμο-ανώδυνο και διενεργείται σε προστατευμένο για τον εξεταζόμενο περιβάλλον.

Πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία Ελλησπόντου 7 (1ος όροφος). Τηλέφωνο επικοινωνίας 2105315507.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ


Έναρξη μαθημάτων για τα προσφυγόπουλα

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου υποδεχτήκαμε, για ακόμη μια χρονιά, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω τα προσφυγόπουλα από τη Δομή Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.

Τα παιδιά καλωσόρισαν στο φιλόξενο χώρο του σχολείου ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Δημήτρης Μπίρμπας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κα Γιάννα Χριστόγλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κος Τάσος Σαράντου, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κα Παρασκευή Δάγκα και κος Παντελής Βαϊνάς, η Δημοτική Σύμβουλος κα Θεοδώρα Βαγενά, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, αλλά και του Συλλόγου Γονέων του 12ου Δημοτικού μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 


ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

15.10.2018

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Δημήτρης Μπίρμπας και ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών κος Νίκος Δεμερτζής υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας για τη διενέργεια κοινωνιολογικών επιστημονικών ερευνών, που θα βοηθήσουν τον Δήμο στην επιστημονική τεκμηρίωση της καταγραφής της υπάρχουσας κατάστασης, ιδίως για θέματα ανεργίας, παραβατικότητας περιθωριοποίησης και μετανάστευσης.

Αυτή η συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών –το μόνο ερευνητικό κέντρο ΝΠΔΔ– θα αναβαθμίσει τα σχέδια εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αιγάλεω και παράλληλα θα συμβάλλει σε ποικίλες κοινωνικές μελέτες.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Στέλιος Βασιλειάδης, ο Διευθυντής Ερευνών του ΕΚΚΕ κος Διονύσης Μπαλούρδος και η Δρ. Κοινωνικής Πολιτικής κα Μαρία Πετράκη.


ΓΥΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 2018

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου ο «Γύρος Αιγάλεω 2018» που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος της 29/9/1944.

Από νωρίς το πρωί το Άλσος γέμισε με παιδιά, γονείς και αθλητές. Στην μικρή διαδρομή 1.200m πήραν μέρος περίπου 500 μικροί μαθητές μαζί με τους γονείς τους και στη μεγάλη διαδρομή 7.200m οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 400.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης, Νίκος Νικητάκης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γιάννης Γκίκας (Συμμαχία για το Αιγάλεω), Λάμπρος Σκλαβούνος (Αιγάλεω Νέα Εποχή) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μάκης Ζάχαρης, Γιάννης Καπνουλάς, Παναγιώτης Μανδραφλής, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Τάσος Σαράντου.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγάλεω, την ΕΠΟΜΕΑ, τους 100 και πλέον Εθελοντές, τους Αθλητικούς Συλλόγους, τους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς του Δήμου μας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω που συμμετείχαν ενεργά με μικρούς και μεγάλους αθλητές, τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας, τη Ρακαδημία και τα Φροντιστήρια Γράψα για τις χορηγίες τους και όσους συνέβαλαν στην ασφαλή διεξαγωγή του Γύρου Αιγάλεω 2018.

Οι τρεις πρώτοι νικητές ανά κατηγορία:

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Το 2ο Δημοτικό Σχολείο για τις περισσότερες συμμετοχές και ο Σήφης Τζουγανάκης από τον Σύλλογο Κρητών.

  

Για να δείτε τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης πατήστε, ΕΔΩ


ΜΗΝΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Ο Δήμος Αιγάλεω διοργανώνει, και φέτος, τον Μήνα αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης, προς τιμήν της πάντα επίκαιρης Θυσίας του αιγαλεώτικου λαού στις 29 Σεπτεμβρίου του 1944, όπου τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και οι γερμανοντυμένοι συνεργάτες τους εισέβαλαν και έκαψαν τη συνοικία του Άη Γιώργη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αφιερώνονται στο Ολοκαύτωμα του Αιγάλεω είναι:

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018
στις 10:30, στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αιγάλεω
Θρησκευτικό Μνημόσυνο Τιμής & Μνήμης
Ακολουθεί εκδήλωση στο 3ο Γυμνάσιο

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018
στις 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Συζήτηση με θέμα «Κατοχή-Αντίσταση …74 χρόνια μετά»
Ηλίας Νικολακόπουλος, Ομ. Καθηγητής Κοινωνικής θεωρίας και Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Τάσος Σακελλαρόπουλος, Ιστορικός-Υπεύθυνος Αρχείου Μουσείου Μπενάκη/ΑΣΚΙ
Τη συζήτηση συντονίζει ο Διονύσης Ελευθεράτος, Δημοσιογράφος στο Κόκκινο 105,5-Συγγραφέας

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018
στις 8:30 στο Άλσος
«Γύρος Αιγάλεω»

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018
Στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Προβολή ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών»
Σκηνοθεσία Ξενοφώντας Βαρδαρός, Γιάννης Ξύδας
Ακολουθεί συζήτηση με τον Προκόπη Παπαστράτη, Ομ. Καθηγητή Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου

  
 


ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕΧΡΙ 21/9/2018

Αιγάλεω, 9/10/2018

Ο Δήμος Αιγάλεω ενημερώνει για την τροποποίηση της αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/8.2.2018
απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Καθορισμός λεπτομερειών για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 36 του ν. 4508/2017» (Β΄ 474).

Η Επιτροπή για την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ευπαθών καταναλωτών, των οποίων η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει απενεργοποιηθεί λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών - έχει συσταθεί με την υπ. αρ. 1082/2018 απόφαση Δημάρχου και αποτελείται από έναν (1) εκπρόσωπο της Δημοτικής αρχής, έναν εκπρόσωπο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) και έναν εκπρόσωπο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να εξετάζουν τις υποβληθείσες αιτήσεις, να αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, να χορηγούν το ειδικό βοήθημα και να δίνουν άμεσα την εντολή για την επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών.

Ειδικότερα στη ΚΥΑ αναφέρεται ότι:
• Θα επεκταθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 (από 30 Ιουνίου) το χρονικό όριο, μέχρι το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει η αποσύνδεση από το δίκτυο.
• Η αποσύνδεση αφορά την κύρια κατοικία του προς εξέταση δικαιούχου.
• Ποσό προκαταβολής, πέραν του ειδικού βοηθήματος, δεν ζητείται από τον εκάστοτε Προμηθευτή.
• Η δυνατότητα διακανονισμού σε άτοκες μηνιαίες δόσεις ισχύει αναδρομικά και για όσους καταναλωτές έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους, με βάση τις διατάξεις της ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 8.2.2018.
• Εντάσσονται και περιπτώσεις μη ενεργών συμβάσεων προμήθειας όπου εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές και έχει γίνει καταγγελία της σύμβασης από τον προμηθευτή. Αν ο προμηθευτής που εκπροσωπούσε τον καταναλωτή πριν την καταγγελία της σύμβασης, αρνηθεί να συνάψει νέα σύμβαση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τότε ο καταναλωτής μεταπίπτει σε καθεστώς καθολικής υπηρεσίας.

Το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής:

ύψος συνολικής οφειλής  ποσοστό κάλυψης
έως 6.000 ευρώ  100%
6.001-9.000 ευρώ  75%
9.001-12.000 ευρώ  50%
άνω των 12.000 ευρώ  30%

 

Δικαιολογητικά:
1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 (το παρόν έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία).
2. Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
3. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
4. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.
5. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
7. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.
8. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.
9. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά το φορολογικό έτος 2017, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, συμβόλαια πώλησης ή αγοράς, δωρεάς, παραχώρησης ή κατασχετήριο, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.α.
10. Απόκομμα λογαριασμού Δ.Ε.Η.

Για υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνσή μας, στα τηλέφωνα 210.5982406/213.2100237 από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 09.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.
 


74 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ… ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, ξεκίνησε ο «Μήνας αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης» με το θρησκευτικό μνημόσυνο, για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων. Στη συνέχεια η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου, με ομιλίες από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κα Γιάννα Χριστόγλου εκ μέρους του Δημάρχου Αιγάλεω κου Δημήτρη Μπίρμπα, την Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Αιγάλεω, κα Δήμητρα Κορμπά, και χαιρετισμούς από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κο Δημήτρη Αλευρομάγειρο και τον Πρόεδρο της «Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής» κο Βασίλη Καρκούλια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κος Δημήτρης Βίτσας, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Χαρά Καφαντάρη και της Νέας Δημοκρατίας κος Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Ευρωβουλευτής κος Νότης Μαριάς, ο κος Μιχάλης Καχριμάκης και η κα Νάντια ΓΙαννακοπούλου εκπρόσωποι του Κιν.Αλ., οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Παπαδιάς, Νικόλαος Νικητάκης, Κώστας Φίλης, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου-Γιαννουλάτου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ.: Παντελής Βαΐνάς, Παναγιώτης Μανδραφλής, Ηλίας Μάνδρος, Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη, Δημήτρης Μπέσης, Λευτέρης Παπαγεωργίου, Γιάννης Περράκης, Άννα Ρούσσου, Κώστας Χατζηκώστας, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ολοκαυτωμάτων Καλαβρύτων και Μουσιωτίτσας κ.κ. Χαρίλαος Ερμείδης και Δημήτρης Δήμος αντίστοιχα, ο κος Σπύρος Ευαγγελάτος από τον Συνήγορο του Πολίτη, εκπρόσωποι της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων, της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Πλανόδιων & Υπαίθριων Μικροπωλητών και Λιανεμπόρων, του ΑΠΣ Απόλλων και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω καθώς και εκπαιδευτικοί, φορείς της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου και του 6ου Δημοτικού για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους, τη Φιλαρμονική του Δήμου μας και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Αιγάλεω σας προσκαλεί στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του «Μήνα αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης»
• Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στις 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Συζήτηση με θέμα «Κατοχή-Αντίσταση …74 χρόνια μετά»
• Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στις 8:30 στο Άλσος, «Γύρος Αιγάλεω»
• Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Προβολή ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ 250.000€

Αιγάλεω 2/10/2018

Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης σε 15 σχολεία του Δήμου Αιγάλεω, προϋπολογισμού μελέτης 250.000€, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης την Παρασκευή 28/09/2018, από τον εργολάβο του έργου «Αρχιτεκτονικές και στατικές παρεμβάσεις σε κτίρια των σχολείων».

Τα σχολεία στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι τα: 3ο,4ο,5ο Νηπιαγωγείο, 2ο,3ο,5ο,9ο,17ο Δημοτικό, Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορυζομύλων, 1ο, 4ο, 7ο, 9ο Γυμνάσιο και 1ο, 2ο ΕΠΑΛ. Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο Γυμνάσιο προβλέπεται να γίνει πλήρης ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου (ειδικό δάπεδο, μπασκέτες, φωτισμός, ελαιοχρωματισμός).

Η διάρκεια του έργου είναι 6 μήνες και υλοποιείται με συγχρηματοδότηση του Δήμου Αιγάλεω με το Υπουργείο Εσωτερικών. Η μελέτη του έργου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/03/2018 και η δημοπρασία του έγινε στις 24/05/2018.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η μουσικοχορευτική παράσταση του Ι.Λ.Ο.Α. που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 30/9/2018 στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο πλαίσιο της «Πολιτιστικής Διαδρομής» αναβάλλεται επ’ αόριστον λόγω καιρικών συνθηκών.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστές, αύριο Παρασκευή 28/9/2018.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΒΑΚΧΕΣ» ΣΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ-Γ. ΒΡΑΝΑΣ»

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η θεατρική παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη, από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αιγάλεω, μεταφέρεται στον Χώρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανάς» (Ιερά Οδός 164 & Νάξου) την Παρασκευή 28/9 στις 21:00.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι και εκδήλωση καταιγίδων.

Ο Δήμος Αιγάλεω καλεί τους πολίτες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις κατευθυντήριες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων.

 

 


ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ

Αιγάλεω, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησε από την οδό Κολοκοτρώνη, το νέο έργο ασφαλτοστρώσεων που θα υλοποιηθεί στο Δήμο Αιγάλεω, προϋπολογισμού μελέτης 1.800.000€ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε 51 οδούς επιφάνειας 86.000 τετραγωνικών μέτρων (μήκους περίπου 14.300km). Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και η μελέτη καθώς και η επίβλεψη του έργου πραγματοποιούνται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Σημειώνεται, ότι η μελέτη του έργου είχε εγκριθεί στις 31/1/2017 από το Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοπρασία έγινε στις 19/2/2018 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 27/7/2018. Πριν την έναρξη του έργου ειδοποιήθηκαν οι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας, στις 29/6/2018 με τα υπ' αριθμόν 16899 έγγραφα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, για τον προγραμματισμό των εργασιών τους στους εν λόγω δρόμους, διευκρινίζοντας ότι δε θα δοθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου άδειες τομής του οδοστρώματος για διάστημα τουλάχιστον 15 μηνών. Σε περιπτώσεις επείγουσας βλάβης προβλέπεται αποκατάσταση σε όλο το πλάτος του δρόμου.

Αναλυτικά οι οδοί που προβλέπεται να ασφαλτοστρωθούν είναι οι παρακάτω:
Παρνασσού, Βαλτετσιού, Νικίου, Βηλαρά, Ηπείρου, Σπερχειού, Διστόμου, Ύδρας, Κοζάνης, Ρίμινι, Σκουφά, Ευρυτανίας, Δ. Ακρίτα, Τμήματα Δυρού, Τμήματα Βεάκη, Αγ. Βασιλείου, Λακωνίας, Κυλλήνης, Τμήμα Νίκης, Ορέστη, Λυτης, Θησέως, Παρνασσίδος, Ισμήνης, Μαρκίδη, Κυθήρων, Ναυαρίνου, Γυθείου, Μεσσήνης, Αργοστολίου, Δήλου, Μουργκάνας, Σκρα, Τμήμα Μίνωας, Ζήνωνος, Μανδηλαρά, Τμήμα Ταμένης, Πόντου, Ποντοηρακλείας, Λαμψάκου, Αρτάκη, Τμήμα Κύπρου, Τμήμα Βρυούλων, Τμήμα Μαυρομιχάλη, Ανδρούτσου, Τμήμα Προποντίδας, Τμήματα Μιαούλη, Τμήματα Κολοκοτρώνη

 


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ 29/9/1944


ΓΥΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 2018

Ο Δήμος Αιγάλεω διοργανώνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, τον αγώνα δρόμου «ΓΥΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 2018» που είναι αφιερωμένος στην μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος της 29/9/1944.

Η διαδρομή στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων θα είναι 1.200m και με την συμμετοχή των γονέων.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες η διαδρομή είναι περίπου 7.500m.

Δηλώσεις Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων θα γίνονται από τον εκπρόσωπο τους. Στην κατάσταση που θα προσκομίζεται για εγγραφή να αναγράφονται απαραίτητα οι ηλικίες.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΜΙΚΡΟΣ ΓΥΡΟΣ: Εκκίνηση (08:30): Ι. Οδός (Είσοδος Άλσους) – Αναστροφή στη Στ. Σαράφη – Τερματισμός: είσοδος Άλσους.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ: Εκκίνηση (09:00): Ι. Οδός (Είσοδος Άλσους) – Μυριοφύτου – Παλ. Καβάλας – Αναγεννήσεως – Πελοποννήσου – Κοζάνης – Αγ. Νεκταρίου – Αγ. Σπυρίδωνος – Δημητσάνης – Κορυτσάς – Σαλαμίνος – Αγ. Βαρβάρας – Διοβουνιώτη – Κεφαλληνίας – Βάρναλη – Θεσσαλονίκης – Στ. Σαράφη – Ι. Οδός – Τερματισμός: είσοδος Άλσους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΓΩΝΑ 1.200μ.

1. ΕΩΣ 12 ετών Αγόρια - Κορίτσια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΓΩΝΑ 7.500μ.

1. Γενική Κατηγορία Ανδρών - Γυναικών
2. 13 – 15 ετών Αγόρια - Κορίτσια
3. 16 – 18 ετών Αγόρια - Κορίτσια
4. 19 – 40 ετών Άντρες - Γυναίκες
5. 41 ετών και άνω Άντρες - Γυναίκες

•Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για τον αγώνα των 7.500μ.

ΌΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλα τα άτομα με προσωπική ευθύνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Είναι δωρεάν

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και να την καταθέσουν:
1. Στα γραφεία του τμήματος αθλητισμού του Δήμου Αιγάλεω (Νικ. Πλαστήρα 20)
Ημέρες και ώρες: 25/9 – 5/10: 7:00 – 15:30 & 8 – 10/10 ώρες: 7:00 – 15:30 & 17:00 – 20:00
2. Στο email: gyrosaigaleo@gmail.com

Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν χωρίς εγγραφή και χωρίς χρονομέτρηση.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ: Ισχύουν οι Διεθνείς Κανονισμοί

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
Στην κατηγορία έως 12 ετών βραβεύονται όλοι οι συμμετέχοντες, με μετάλλια και διπλώματα.
Στις υπόλοιπες πέντε κατηγορίες:
• 1ος νικητής (Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα)
• 2ος νικητής (Κύπελλο - Αργυρό – μετάλλιο – δίπλωμα)
• 3ος νικητής (Κύπελλο - Χάλκινο – μετάλλιο – δίπλωμα).

Θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όσους θα συμμετάσχουν στον αγώνα.
Το σχολείο με τις περισσότερες συμμετοχές στον αγώνα θα βραβευτεί με κύπελλο.

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και τους διεθνείς κανονισμούς αποφασίζει επιτόπου η Αγωνιστική Επιτροπή, η οποία έχει δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.


4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ

Με σύνθημα «Αυτόν τον Οκτώβριο βάλτε την ποίηση στην καθημερινότητά σας!» ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης.

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 20:00, το Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου) θα υποδεχθεί τους: Μεχµέτ Γιασίν (Κύπρος), Λουάν Τζούλι (Αλβανία), Ναταλί Χαντάλ (Παλαιστίνη), Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο (Ισπανία), που θα διαβάσουν ποιήµατα με τους Έλληνες ομοτέχνούς τους: Αναστασία Γκίτση, Γιάννη Παππά, Τηλέµαχο Χυτήρη

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης θα διαρκέσει από την 1 έως τις 7 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 20 χωρών και 73 ποιητών.

Διοργάνωση: Κύκλος Ποιητών, Δήμος Αθηναίων, Μέγαρο Μουσικής, Μουσείο Μπενάκη
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

 


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2018

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε, ΕΔΩ


ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ

Αιγάλεω, 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ

Το υδάτινο στοιχείο έκανε αισθητή τη παρουσία του στο Άλσος Αιγάλεω «Μπαρουτάδικο». Οι επισκέπτες του πλέον αντικρίζουν μια ιδιαίτερη εικόνα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επαναλειτουργία της τεχνητής λίμνης.

Η λίμνη έχει γεμίσει νερό και εκτός από τον καταρράκτη έχουν προστεθεί και πίδακες. Ο καθαρισμός της θα στηρίζεται κυρίως με φυσικές διεργασίες (ειδικά βακτήρια, βιολογικό φίλτρο κ.λπ.) και ο έλεγχος κουνουπιών θα γίνεται με ειδικό σκεύασμα, χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, με βάση τη σιλικόνη. Προβλέπεται ειδικός φωτισμός και σε πρώτη φάση τοποθέτηση υδρόβιων και υδροχαρών φυτών, όπως νούφαρα, ίριδες, κάλες κλπ.

Για να διατηρηθεί η λίμνη σε καλή κατάσταση, εκτός από τις ειδικές διεργασίες καθαρισμού, είναι βασική η υπεύθυνη συμπεριφορά όλων μας!

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΗΣ


ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΕ.ΑΜ.Α.

Αιγάλεω, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της «Πολιτιστικής Διαδρομής» του Δήμου Αιγάλεω, η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από την ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α., η οποία αποτελείται από ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή της. Η εξαιρετική απόδοση του έργου καθήλωσε τους θεατές, που γέμισαν το θέατρο «Αλέξης Μινωτής».

Για να γίνει η παράσταση καθολικά προσβάσιμη, εκτός από την ενίσχυση του περιεχομένου (Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα – Ακουστική περιγραφή – Υπέρτιτλοι στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα – Προγράμματα σε i) μεγαλογράμματη σειρά ii) γραφή Braille iii) Qr code) απαιτήθηκε και μια σειρά παρεμβάσεων στο θέατρο (ειδικό ασανσέρ για μεταφορά αμαξιδίου στη σκηνή, τουαλέτες & χώρος στάθμευσης Α.με.Α., ράμπες κ.ά.), το οποίο πια φέρει την πιστοποίηση της «Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών».

Η παράσταση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Αιγάλεω και την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

 


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

10/9/2018

Αναβάλλεται η εκδήλωση «Τα παιδιά της γειτονιάς μας»
του «Κέντρου Λαϊκού πολιτισμού», που είχε προγραμματιστεί
στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής του Δήμου Αιγάλεω
για τις 19 Σεπτεμβρίου 2018,
λόγω της συμμετοχής του Συλλόγου
στο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ στα Τίρανα.


ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διανομή σχολικών ειδών στο χώρο του Δημαρχείου σε παιδιά ωφελουμένων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας» προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).Τα σχολικά είδη τα οποία προσφέρθηκαν ήταν σχολική τσάντα, κασετίνα με γραφική ύλη, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι κ.ά.
Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αιγάλεω εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδία των ωφελουμένων μας.


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 


ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Επισμηναγού (Ιπτάμενου) Νικόλαου Βασιλείου για τον αδόκητο θάνατό του κατόπιν ατυχήματος κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.


ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Σάββατο 8/9/2018 συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
σε όλα τα supermarket της πόλης μας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας, που πήραν σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς αγώνες που συμμετείχαν και τίμησαν την πόλη μας με την προσπάθειά τους και την αγωνιστική τους διάθεση και τους εύχεται καλή επιτυχία για την συνέχεια των υποχρεώσεών τους.

Νικολέτα (Νικόλ) Κυριακοπούλου, ασημένιο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Βερολίνο
Παναγιώτης Μπολάνος, πρώτη (1) θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Μαρόκο στα 200μ. Ύπτιο και όγδοη (8) θέση στο Ευρωπαϊκό Νέων στο Ελσίνκι στα 4Χ100 Μικτή ομαδική.
Αικατερίνη – Μαρία ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, όγδοη (8) θέση στους ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ που διεξήχθησαν στη TARAGGONA της ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Ιωσήφ Τζουγανάκης, χρυσό στο άλμα εις ύψος και χρυσό στο άλμα εις μήκος σε αγώνες στο Κάλιαρι Ιταλίας
Αντώνης Σάντα, χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντό στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που έγινε στο Μαρόκο. Επίσης στο ίδιο αγώνισμα ήταν 8ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων. Έχει προκριθεί να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες νεότητος το Νοέμβριο στο Μπουένος Άιρες.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω καιρικών συνθηκών, η σημερινή παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, αναβάλλεται για την Κυριακή 23/9.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας ενημερώνει τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ότι η επόμενη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, κατά τις ώρες 09:00 έως 12:00 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μιλτιάδου 4, Πλατεία Δαβάκη.


ΜΕ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Άνοιξε η αυλαία της Πολιτιστικής Διαδρομής 2018 με την συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου. Οι ερμηνείες του Γιάννη Κότσιρα, του Γιώργου Μεράντζα, του Χρήστου Θηβαίου και της Ρίτας Αντωνοπούλου δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα στο ασφυκτικά γεμάτο Θέατρο Αλέξης Μινωτής.

Λίγο πριν το τέλος της συναυλίας ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, προσέφερε στον Θάνο Μικρούτσικο το σήμα της πόλης αναφέροντας πως: «Δίνουμε στον Θάνο Μικρούτσικο ένα αναμνηστικό για τις μοναδικές στιγμές που μας έχει χαρίσει με τις εμφανίσεις του στην πόλη και την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά του στην πολιτιστική ζωή της χώρας μας. Το σήμα της πόλης μας απεικονίζει τον Κλεισθένη, τον ιδρυτή της αρχαίας αθηναϊκής Δημοκρατίας, που θεμελίωσε την έννοια της πόλης, δηλαδή και του πολιτισμού».

Μετά το τέλος δήλωσε: «Ο πρώτος σταθμός της πολιτιστικής μας διαδρομής είναι πια πίσω, χαρίζοντάς μας μοναδικές συγκινήσεις και στιγμές. Καλλιτέχνες και κόσμος ήταν υπέροχοι. Συνεχίζουμε για τον επόμενο σταθμό, τους Αχαρνείς του Αριστοφάνη την Τρίτη 4.9».

   


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Αιγάλεω ανακοινώνει πως τη Δευτέρα 10/09/2018 ξεκινά η λειτουργία του κολυμβητηρίου της περιόδου 2018-2019 για τις ομάδες και το κοινό.

Οι ώρες και οι ημέρες των τμημάτων του Δήμου της μικρής και της μεγάλης πισίνας για παιδιά και ενήλικες είναι οι παρακάτω:

  ΔΕΥΤΕΡΑ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΣΑΒΒΑΤΟ
ΜΙΚΡΗ ΠΙΣΙΝΑ 15:00 – 19:00 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ -
ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΙΝΑ 16:00 – 19:00 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ -
ΚΟΙΝΟ 10:00 –16.00 ή 20:00 – 22:00 11:00 – 14:00

 

Οι εγγραφές και οι ανανεώσεις των μελών του Δήμου ξεκινούν τη Δευτέρα 03/09/2018.


ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ

Από σήμερα 31 Αυγούστου 2018 ξεκινούν οι καταβολές των αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Πρόκειται για τους πρώτους δικαιούχους προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων που εντάσσονται στις πληρωμές του ΟΠΕΚΑ, μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης από το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Οι 263 δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν καταχωρήσει στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγάλεω


ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Η Δ/νση Κοιν. Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αιγάλεω θα πραγματοποιήσει
στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 διανομή σχολικών ειδών σε παιδιά ωφελουμένων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας» προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
1)Να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ωφελουμένων του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγάλεω.
2)Ηλικίες παιδιών από 6 ετών έως 15 ετών

ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ: Δημαρχείο Αιγάλεω.
ΏΡΕΣ :09:00 έως 12:00.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ τηλ :2105697900


ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ο Δήμος Αιγάλεω ενημερώνει ότι επεκτείνεται η δυνατότητα επανασύνδεσης ρεύματος, σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, στους οποίους έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018.

Η Επιτροπή για την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ευπαθών καταναλωτών, των οποίων η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει απενεργοποιηθεί λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών -και η οποία έχει συσταθεί με την υπ. αρ. 1082/2018 απόφαση Δημάρχου- θα εξετάζει, μετά και την τροποποίηση της ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/8.2.2018 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την εφαρμογή της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/43213/6382/5.7.2018, αιτήσεις καταναλωτών των οποίων η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει απενεργοποιηθεί λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών έως τις 30-06-2018.
Το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής:

ύψος συνολικής οφειλής  ποσοστό κάλυψης
έως 6.000 ευρώ  100%
6.001-9.000 ευρώ  75%
9.001-12.000 ευρώ  50%
άνω των 12.000 ευρώ  30%

 

Δικαιολογητικά:
1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 (το παρόν έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία).
2. Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
3. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
4. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.
5. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
7. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.
8. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.
9. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά το φορολογικό έτος 2017, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, συμβόλαια πώλησης ή αγοράς, δωρεάς, παραχώρησης ή κατασχετήριο, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.α.
10. Απόκομμα λογαριασμού Δ.Ε.Η.

Για υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνσή μας, στα τηλέφωνα 210.5982406/213.2100237 από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 09.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Αιγάλεω, 29.8.2018


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

30/08/2018

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας, που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ/Α-ΤΕΙ). Ευχόμαστε υγεία και καλή πρόοδο στην ακαδημαϊκή τους καριέρα.

Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε τους μαθητές και τους καθηγητές του Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου του Δήμου μας, για την προσπάθεια που κατέβαλαν την περασμένη σχολική χρονιά και τις επιδόσεις τους! Οι 7 από τους 14 μαθητές (50%) κατάφεραν να εισαχθούν στα παρακάτω τμήματα και σχολές:

Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Μηχανικών Αυτοματισμού Α-ΤΕΙ Χαλκίδας, Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Α-ΤΕΙ Κρήτης (Ηράκλειο) κ.ά.

Ο θεσμός του Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου του Δήμου Αιγάλεω, που ξεκίνησε το σχολικό έτος 2012-13, έχει πλέον καθιερωθεί ως μία σημαντικότατη δομή κοινωνικής στήριξης. Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο εδραιώθηκε με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών, αλλά και συνδημοτών μας που συμβάλλουν σημαντικά στην λειτουργία του.

Οι εγγραφές για το φετινό τμήμα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 03/09/2018 έως την Τετάρτη 19/09/2018 στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αιγάλεω
Δευτέρα–Παρασκευή 09.00-14.00, τηλ : 213 2044 848-849-923, email: grafeio_paideias@yahoo.gr


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΕΝΤΟΜΩΝ

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αιγάλεω, για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των Δημοτών από την ύπαρξη ενοχλητικών και επικίνδυνων εντόμων (κουνούπια, κατσαρίδες κ.λπ.), υλοποιεί ετήσιο πρόγραμμα καταπολέμησης αυτών εντός των ορίων του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί, ανά 25 ημέρες και από τις αρχές Μαΐου, ανάλογοι ψεκασμοί με ειδικά βιοκτόνα σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής».
Οι ψεκασμοί αυτοί θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έτσι ώστε να προφυλαχθεί ο πληθυσμός από τον κίνδυνο των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια και να περιοριστεί ο παράγοντας όχληση.

Αιγάλεω 30/8/2018
Δ/ΝΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

29/08/2018

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναζητά εθελοντές καθηγητές με ανάλογη εμπειρία στην προετοιμασία μαθητών της Γ' Λυκείου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στα ΑΕΙ / Α-ΤΕΙ και συγκεκριμένα:

Φιλόλογο, Φυσικό και Οικονομολόγο για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου

Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00
τηλ: 213 2044848-849-923
email: grafeio_paideias@yahoo.gr
fax:213 2044924
 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2018-2019

ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ 4ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ.
Καλούμε τους μαθητές της Γ' Λυκείου, σχολικού έτους 2018-2019, που χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στα ΑΕΙ / A-TEI να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αιγάλεω. Η δράση αυτή παρέχεται δωρεάν και γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης στον Δήμο μας, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 03/09/2018 έως την Τετάρτη 19/09/2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω
Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-14.00
τηλ : 2132044848-849-923
email: grafeio_paideias@yahoo.gr
fax: 2132044924
Διεύθυνση: Ιερά Οδός 364 και Κάλβου, 2ος Όροφος

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/09/2018.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 2018 - 2019

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 2018 - 2019

 

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΡΟΦΕΙΩΝ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04/09/2018 ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/09/2018.

Η οριστικοποίηση των εγγραφών για το σχολικό έτος 2018 – 2019 στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος της Β' φάσης του ΕΣΠΑ ( εντός του μηνός Οκτωβρίου ) .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αιγάλεω, 21 Αυγούστου 2018

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου αυξάνονται οι πληθυσμοί των κουνουπιών, οι ενοχλήσεις αλλά και οι ασθένειες που μεταδίδονται από αυτά.

Επειδή τα κουνούπια αποτελούν σοβαρό παράγοντα κινδύνου για τη δημόσια υγεία, η πρόληψη και αντιμετώπισή τους βασίζονται στη μείωση του πληθυσμού τους μέσω του περιορισμού των εστιών αναπαραγωγής τους –όπου εναποθέτουν τα αυγά τους– με ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης και στην παρεμπόδιση της επαφής τους με τον άνθρωπο. Γι’ αυτό το λόγο:

Ο Δήμος Αιγάλεω

σε συνεργασία με τη Δ/νση Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής Δυτικού Τομέα έχει ήδη προβεί (και συνεχίζει) σε μια σειρά ενεργειών για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

1. Καθαρισµός των φρεατίων του δικτύου όμβριων υδάτων από υλικά που δημιουργούν θύλακες, εμποδίζοντας την ελεύθερη ροή του νερό και ψεκασμός αυτών
2. Εφαρμογή προνυµφοκτονίας με εγκεκριμένα σκευάσµατα, όπου δεν είναι δυνατό να αποτραπεί η δημιουργία στάσιμου νερού
3. Συντήρηση/καθαρισμός και συνεχής ανανέωση νερού στα σιντριβάνια
4. Καθαρισµός κοινόχρηστων δηµοτικών χώρων, ιδιωτικών οικοπέδων, εγκαταλειμμένων χώρων και κτιρίων
5. Πλύσιμο και ψεκασμός των κάδων των απορριμμάτων
6. Ψεκασμός σε επιχειρήσεις βουλκανιζατέρ που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας
7. Ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω φυλλαδίων και αφισών

Οι κάτοικοι του Δήμου μας

για να αποτραπεί η ανάπτυξη κουνουπιών στις οικίες και τους χώρους γύρω από αυτές, θα πρέπει:

1. Να μην διατηρούν ακάλυπτα δοχεία με νερό και να απομακρύνουν το στάσιµο νερό από αντικείμενα όπως: βαρέλια, κουβάδες, ανθοδοχεία, πιατάκια στις γλάστρες, υδρορροές, παλιά λάστιχα αυτοκινήτων κ.λπ.
2. Να ποτίζουν µε τρόπο που να μην δημιουργούνται στάσιμα ύδατα
3. Να τοποθετούν σίτες στα ανοίγματα των κτιριακών εγκαταστάσεων (πόρτες, παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγούς κ.λπ.)
4. Να κάνουν χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας


ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ο Δήμος Αιγάλεω ανταποκρινόμενος στην έκκληση για βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής και της ΚΕΔΕ, συμμετείχε στην προσπάθεια αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά, με οχήματα βαρέως τύπου και ανθρώπινο δυναμικό από την Πολιτική Προστασία του δήμου.

 


ΈΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 2018

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του «Εικαστικού Εργαστηρίου» του Δήμου μας, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου με έργα των μαθητών από τα τμήματα χαρακτικής, ζωγραφικής, αγιογραφίας και κεραμικής.
Ώρες για το κοινό: 11:30-13:00 & 18:00-21:30

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα θαλάσσια μπάνια για τα μέλη των ΚΑΠΗ που ολοκληρώθηκαν σήμερα Τρίτη 7.8.18, κατόπιν πρότασης των λουομένων παρατείνονται για δύο ακόμα ημέρες την Πέμπτη 9.8 και την Παρασκευή 10.8.18


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο.Ο.Σ.Α. Α.Ε.


ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

( άρθρο 222 του Ν. 4555/2018 ΦΕΚ 133 Α /19-07-2018 )

Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι :

1. Ακίνητα στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση από 19-07-2018 και ύστερα, για να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη, πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο Δήμο μας, ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν, μαζί με βεβαίωση του διαχειριστή δικτύου ( Δ.Ε.Η ή άλλη εταιρεία παροχής ρεύματος ) από την οποία να προκύπτει ο χρόνος διακοπής ρεύματος.

Η απαλλαγή θα πραγματοποιείται από την ημερομηνία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης.

2. Για όσα ακίνητα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση πριν τις 19-07-2018 για να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη, πρέπει να υποβάλλουν στο Δήμο μας, βεβαίωση του διαχειριστή δικτύου ( Δ.Ε.Η ή άλλη εταιρεία παροχής ρεύματος ) από την οποία να προκύπτει ο χρόνος διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος του συγκεκριμένου ακινήτου και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του ότι δεν χρησιμοποιούνταν. Η υπεύθυνη δήλωση εφόσον δεν έχει υποβληθεί μέχρι 19-07-2018 μπορεί να υποβληθεί το αργότερο μέχρι και έξι μήνες μετά, δηλαδή μέχρι 19-01-2019.

Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα υπάρχει απαλλαγή από δημοτικά τέλη.

 Τηλέφωνα Επικοινωνίας :

2132044942, 2132044869
2132044868, 2132044941


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Ο Δήμος Αιγάλεω διοργάνωσε δωρεάν πρόγραμμα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ προκειμένου να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς και την αναγκαιότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο από 25/06/2018 έως 27/07/2018. Την ευθύνη της υλοποίησης είχε η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού. Επιπλέον, συμμετείχαν εξειδικευμένοι επιστήμονες από τον ΠΕΣΥΔΑΠ ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με τη φιλοξενία και την περίθαλψη των ζώων, οι Διασώστες της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Αιγάλεω που έδωσαν οδηγίες μέσα από βιωματικό εργαστήριο για τη σωστή αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων, το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδέει τις ψηφιακές τέχνες και την τεχνολογία με την εκπαιδευτική διαδικασία, καλλιεργώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα όπως χορός, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, γυμναστική, υγιεινή διατροφή, ανακύκλωση, βιβλιαναγνωσία, οι οποίες ήταν σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η περιβαλλοντική συνείδηση, η διαφορετικότητα και η φιλία. Επίσης, στα παιδιά της Δ, Ε' και ΣΤ' τάξης δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν αθλητικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Άλσος με σκοπό να έρθουν κοντά στη φύση, να βιώσουν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης μας.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, καλό καλοκαίρι.

  


Στήριξη του Δήμου Αιγάλεω στους πυρόπληκτους

Ο Δήμος Αιγάλεω, παρέδωσε σήμερα στο Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Αττικής τα φάρμακα, τα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα που συνέλεξε από προσφορές κατοίκων και φορέων της περιοχής μας, για την ανακούφιση των πυρόπληκτων των τελευταίων καταστροφικών πυρκαγιών.
Επίσης, ο Δήμος μας έχει θέσει από την πρώτη στιγμή στη διάθεση των Αρχών, δύο υδροφόρα οχήματα ενώ η ομάδα της ΕΠΟΜΕΑ του Δήμου Αιγάλεω συμμετείχε ποικιλοτρόπως στις προσπάθειες στήριξης των πληγέντων.
Επειδή όπως ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους φορείς, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη προσφοράς επιπλέον αγαθών, όσοι από τους δημότες μας επιθυμούν, μπορούν να βοηθήσουν είτε με κατάθεση χρημάτων στους λογαριασμούς, που έχουν ανακοινωθεί είτε ως εθελοντές επικοινωνώντας με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω στο τηλ. 2105697900.
Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε πανελλαδικά, επιβεβαιώνει ότι είμαστε ακόμα άνθρωποι και στεκόμαστε δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη στήριξης.

     


ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019 ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Περιμένουμε τις προτάσεις ή τις αντιρρήσεις σας για το σχέδιο προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αιγάλεω μέχρι τις 30/8/2018, ώστε να μελετηθούν και ει δυνατόν να ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο, που σύμφωνα με τον Νόμο πρέπει να ψηφιστεί μέσα Σεπτεμβρίου από την Οικονομική Επιτροπή.

Τα συνολικά ποσά των τεχνικών έργων είναι σε δύο κωδικούς (σελ. 157 κωδ. 307331 και σελ. 201 κωδ. 607332) και θα κατανεμηθούν αναλυτικά μετά την ολοκλήρωση των προτάσεων των φορέων και των πολιτών.

Προϋπολογισμός & Τεχνικό Πρόγραμμα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Μετά την τελευταία ενημέρωση για τους πυρόπληκτους της Αττικής , σας ενημερώνουμε πως υπάρχει υπερπληρότητα σε τρόφιμα και ρουχισμό.
Μπορείτε όμως να προσφέρετε οικονομική βοήθεια στους παρακάτω λογαριασμούς για την ανακούφιση τους:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ -  ΙΒΑΝ: GR46 0100 0230 0000 0234 1195 169

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΙΒΑΝ: GR90 0110 1510 0000 1510 0284 874

 

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ  ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για την ανείπωτη εθνική τραγωδία, με τα πολλά ανθρώπινα θύματα που γέμισε δάκρυα όλη την Ελλάδα, δίνει τα θερμότατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων και καλεί σε συμπαράσταση τους κατοίκους και τους φορείς του Δήμου μας.

1. Συγκεντρώνουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Μιλτιάδου 4, Πλατεία Δαβάκη) εργάσιμες ημέρες 8:00-15:00 και στην υποδοχή του Δημαρχείου (Ι. Οδός & Κάλβου) 8:00-22:00 τα παρακάτω:

ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (προσοχή στις ημερομηνίες λήξης)
Μικρά μπουκάλια νερό (500ml), γάλα εβαπορέ και γάλα UHT για συντήρηση εκτός ψυγείου, συσκευασμένα διατηρήσιμα γεύματα, κονσέρβες, φρυγανιές, κρουασάν, μπισκότα, ξηροί καρποί, χυμοί που συντηρούνται εκτός ψυγείου, αλλά και πλαστικά κουτάλια και πιρούνια.

ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ
Γάλα βρεφικό, μπιμπερό, συσκευασμένες έτοιμες κρέμες, μωρομάντηλα και πάνες.

ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ
Χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μπατονέττες, ξυραφάκια, αφρός ξυρίσματος,
βαμβάκι, αντισηπτικά, γάζες απλές και αυτοκόλλητες, επίδεσμοι, φυσιολογικοί οροί, fucidine, betadine, αντισταμινικές αλοιφές, σπρέι για τραύματα, παυσίπονα.

2. Στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τις πρωτοβουλίες φορέων και πολιτών, που έχουν στόχο την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

3. Καλούμε τους αιμοδότες της πόλης μας να ανταποκριθούν στο έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για συλλογή μονάδων αίματος για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται και να αιμοδοτήσουν σε όλες τις Αιμοδοσίες Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, και στα ΓΝΑ Σισμανόγλειο, ΓΝ Θριάσιο, ΓΝ Ελπίς.

Τηλ. επικοινωνίας
Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας 210-5697900
Κοινωνικό Παντοπωλείο 213-2011781
Δημαρχείο 213-2044800


Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, είναι από χθες 23 Ιουλίου 2018 σε επιφυλακή με περιπολίες πυρασφάλειας, τόσο στο Άλσος Αιγάλεω, όσο και στο σύνολο του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι του δήμου, η Δημοτική Αστυνομία και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Απόστολων του Δήμου Αιγάλεω περιπολούν σε εικοσιτετράωρη βάση, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε έγκαιρα τα προβλήματα που ήδη προκύπτουν.

Καλούμε τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, ή κάποιο άλλο επικίνδυνο συμβάν να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή τον Δήμο στο 1515.


ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ «ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ»

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναβάλλεται η προκαθορισμένη κινηματογραφική εκδήλωση που θα γινόταν την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 στις 21:00 στην Είσοδο του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), σε ένδειξη πένθους στα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Το πρόγραμμα, στο πλαίσιο των πέντε προβολών που έχει ανακοινώσει ο Δήμος Αιγάλεω, «Άρωμα Κινηματογράφου», θα συνεχιστεί, και η ταινία «Το Όνομα του Ρόδου» του Jean-Jacques Annaud, θα προβληθεί την ερχόμενη Τετάρτη 1 Αυγούστου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ EXPRESS ΣΤΟ ΆΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Tο «Θέατρο Express», η πρωτοποριακή δράση του Εθνικού Θεάτρου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ επισκέφτηκε το Άλσος Αιγάλεω, την Παρασκευή 13/7 και το Σάββατο 14/7, και μέσα από 4 παραστάσεις ταξίδεψε τους θεατές στην κωμική ιστορία της «Αρκούδας» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη.

Οι Ιερώνυμος Καλετσάνος (Γρηγκόρι Στεπάνοβιτς Σµηρνώφ), Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Σόνια) και Φωτεινή Παπαχριστοπούλου (Ελένα Ιβάνοβνα Ποπόβα) μάγεψαν τους θεατές με τις ερμηνείες τους.

Για την δημιουργία της παράστασης συνέβαλαν επίσης οι: Λυκούργος Καλλέργης (Μετάφραση), Ελένη Μανωλοπούλου (Σκηνικό/Κοστούµια), Ειρήνη Μουντράκη (Δραματουργική συνεργασία), Μαργαρίτα Ανθίδου (Βοηθός σκηνοθέτη), Βρισηίδα Σολωμού (Επιμέλεια κίνησης), Βασίλης Τζαβάρας (Μουσική επιµέλεια), Ζωή Μουσχή (Διεύθυνση παραγωγής).


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ

Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί στον Δήμο μας, ιδιαίτερα, τα φαινόμενα των βανδαλισμών του δημόσιου χώρου και έχουν διαπιστωθεί ενέργειες που, όχι μόνο προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αλλά κάποιες από αυτές θέτουν σε κίνδυνο κατοίκους και υπαλλήλους.

Μόνο από την αρχή του χρόνου, εντοπίστηκαν και επισκευάστηκαν δεκάδες φαινόμενα βανδαλισμού σε παιδικές χαρές, πλατείες και δρόμους, στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό του Δήμου, σε πίλλαρ & ερμάρια πινάκων φωτισμού με κοπή καλωδίων, αφαίρεση μετρητών, φυσιγγίων & ασφαλειών και σπάσιμο των προστατευτικών λουκέτων, με αφαίρεση καπακιών από κολώνες φωτισμού, σπάσιμο των λαμπτήρων κ.λπ. Χαρακτηριστικό δείγμα δολιοφθοράς ήταν τον Φεβρουάριο του 2017, η ένωση των γυμνών καλωδίων σε ένα κεντρικό πίλλαρ της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, αποσκοπώντας στην δημιουργία βραχυκυκλώματος με πιθανό τραυματισμό.

Ο Δήμος Αιγάλεω πέραν των καθημερινών παρεμβάσεων, έχει προβεί, ιδιαίτερα, σε σύσταση ειδικού συνεργείου για την καθημερινή επιθεώρηση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού της πόλης μας. Παράλληλα καλούμε τους συμπολίτες μας να ενημερώνουν άμεσα τη δημοτική αρχή στο 1515 για κάθε περιστατικό.

Προσέχουμε όλοι τη γειτονιά μας, προστατεύουμε την πόλη μας!

 

   


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας και το Δημοτικό Συμβούλιο συγχαίρουν όλους τους μαθητές της πόλης μας, που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018, για την προσπάθεια που κατέβαλαν τη σχολική χρονιά που μας πέρασε.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους επιτυχόντες –που είναι αρκετοί– και πρώτα απ’ όλα στην κ. Μαρία Τσιούμαρη 43 ετών, μαθήτρια του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω, η οποία αρίστευσε συγκεντρώνοντας 19190 μόρια. Αυτή η υψηλή βαθμολογία της δίνει τη δυνατότητα να εισέλθει ακόμα και στην Ιατρική Σχολή, μια πολύ σημαντική επιτυχία του σχολείου του Δήμου μας. Αποτελεί ένα παράδειγμα ζωής και προσήλωσης στο στόχο, για όλους μας και αποδεικνύει ότι και το Επαγγελματικό Λύκειο δίνει προοπτικές για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ


ΑΡΩΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 Ο Δήμος Αιγάλεω, για τέταρτη χρονιά, δίνει στο Άλσος Αιγάλεω «Μπαρουτάδικο» «άρωμα κινηματογράφου» και σας προσκαλεί για πέντε Τετάρτες, από τις 4 Ιουλίου έως την 1 Αυγούστου 2018 να βιώσετε μια διαφορετική κινηματογραφική εμπειρία στο δροσερό και καταπράσινο στολίδι της πόλης μας.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

4 Ιουλίου 2018: «Λούκυ Λουκ» του Olivier Jean-Marie

11 Ιουλίου 2018: «Η Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδελά

18 Ιουλίου 2018: «Αμελί» του Jean-Pierre Jeunet

25 Ιουλίου 2018: «Το Όνομα του Ρόδου» του Jean-Jacques Annaud

1 Αυγούστου 2018: «Είναι τρελοί αυτοί οι Βόρειοι» του Dany Boon


Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην είσοδο του άλσους και θα αρχίζουν στις 9:00μ.μ.

Η είσοδος είναι δωρεάν με αλληλέγγυο εισιτήριο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (τρόφιμα μακράς διάρκειας)

Για την διευκόλυνση των μελών των απομακρυσμένων ΚΑΠΗ, πρίν από κάθε παράσταση (στις 8:15μ.μ.), θα αναχωρεί πούλμαν του Δήμου από το 2ο, 4ο & 6ο ΚΑΠΗ. Θα υπάρχει δρομολόγιο επιστροφής μετά την ολοκλήρωση της ταινίας.


ΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ EXPRESS» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Το «Θέατρο Express», το θεατρικό λεωφορείο του Εθνικού Θεάτρου έρχεται στο Αιγάλεω για 4 παραστάσεις (Παρασκευή 13/7 & Σάββατο 14/7 στις 19:30 και 21:15, Άλσος Αιγάλεω-Δαρδανελλίων και Ολυμπίας) για να συναντήσει τους θεατές του, να τους ταξιδέψει στη µαγεία του θεάτρου με την Αρκούδα του Άντον Τσέχωφ.

Μια χήρα κλαίει τον νεκρό σύζυγό της, ένας απόστρατος αξιωματικός και κτηματίας έρχεται να ζητήσει χρήματα που του χρωστάει ο νεκρός σύζυγος, τα οποία κι ο ίδιος χρωστάει κι αν δεν τα δώσει θα χάσει το κτήµα του σε πλειστηριασµό, μια υπηρέτρια γεμάτη λαχτάρα για ζωή αδημονεί να βγάλει το πένθος από πάνω της κι ένα άλογο τρώει κριθάρι στον στάβλο.

«Η Αρκούδα» είναι ο οποιοσδήποτε τρέχει ασθμαίνοντας να προλάβει την καθημερινότητα, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, να πληρώσει τους φόρους του, να κάνει το καθήκον του, να πληρώσει τα χρέη του.
O καθένας από εμάς που πνίγεται μέσα στα ζητήματα της καθημερινής ζωής και που, κάποια στιγμή, µέσα στο χάος, στο στρες και στον θόρυβο, αποκτά επαφή με τον εαυτό του και τις επιθυμίες του και δραπετεύει από την ωμή πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της μικρής δραπέτευσης που γίνεται εκούσια ή ακούσια, ο δραπέτης μπορεί να χαρεί, να ονειρευτεί, να ερωτευτεί κεραυνοβόλα κι έτσι να αντλήσει χαρά και δύναμη για να ριχτεί ξανά στη μάχη της πεζής πραγματικότητας.

Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης
Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη
Σκηνικό/Κοστούµια: Ελένη Μανωλοπούλου
Δραματουργική συνεργασία: Ειρήνη Μουντράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργαρίτα Ανθίδου
Επιμέλεια κίνησης: Βρισηίδα Σολωμού
Μουσική επιµέλεια: Βασίλης Τζαβάρας
Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Μουσχή
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιερώνυμος Καλετσάνος: Γρηγκόρι Στεπάνοβιτς Σµηρνώφ
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Σόνια
Φωτεινή Παπαχριστοπούλου: Ελένα Ιβάνοβνα Ποπόβα

Είσοδος Δωρεάν: Τα Δελτία Εισόδου θα διατίθενται µία ώρα πριν από την κάθε παράσταση έξω από το λεωφορείο.
Ο αριθµός των θέσεων είναι περιορισμένος, 14 θεατές ανά παράσταση.


ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Στέλιος Βασιλειάδης και κ. Γιάννα Χριστόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία για το Αιγάλεω» κ. Γιάννης Γκίκας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Μάνδρος, στην επίσκεψή τους στην Κύπρο, συνόδευσαν την αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου Κυθρέας και της Συντονιστικής Επιτροπής Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας στην επίδοση του ψηφίσματος, απευθυνόμενο προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Δήμαρχος Κυθρέας και Πρόεδρος της Συντονιστικής, δρ Πέτρος Καρεκλάς. Την αντιπροσωπεία συνόδευε και ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Στο ψήφισμα, που επιδόθηκε σε αξιωματικό της Ειρηνευτικής Δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο συμβολικό για τους Κυθρεώτες οδόφραγμα της Μιας-Μηλιάς, καταγγέλλεται η συνεχιζόμενη για 44 χρόνια τουρκική κατοχή. Παράλληλα, εκφράζεται η θέληση των Κυθρεωτών και κατοίκων της Ευρύτερης Περιοχής για ελεύθερη επιστροφή και εξεύρεση λύσης στο κυπριακό που θα μετατρέπει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα πραγματικά «φυσιολογικό» κράτος. Καλεί, επίσης, τον Γ. Γραμματέα των Η.Ε. ν’ ανανεώσει τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση το συντομότερο δυνατόν.

Στη συνέχεια η Αντιπροσωπεία έγινε δεκτή στην οικία του, από τον Γάλλο Πρέσβη κ. René Troccaz, και ακολούθησε η επίδοση του ψηφίσματος στις Πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας.

Διαβάστε το ψήφισμα, εδώ

  
 

 


ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ και Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ σας προσκαλούν στις
«ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

· Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, ώρα 8:30 μ.μ.
Άλσος Αιγάλεω (Έναρξη Κινηματογραφικού Φεστιβάλ)
· Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, ώρα 8:30 μ.μ.
Πλατεία Εσταυρωμένου
· Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, ώρα 7:45 μ.μ.
Πλατεία Λέλας Καραγιάννη
· Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, ώρα 8:30 μ.μ.
Πλατεία Εσταυρωμένου
Σας περιμένουμε όλους !


ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν χωρίς προβλήματα, από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι υψηλές θερμοκρασίες που προβλέπεται να σημειωθούν, ο Δήμος Αιγάλεω έχει μεριμνήσει για τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων, ως αίθουσες υποδοχής και αναμονής του κοινού, στα Κ.Α.Π.Η. και στα λοιπά Δημοτικά Κτίρια από σήμερα Τετάρτη 4/7/2018 έως Παρασκευή 6/7/2018, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ»

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο σεμινάριο «Μύηση στην τέχνη του σεναρίου» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και την Περιφέρεια Αττικής.

Στο επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα συμμετείχαν ως εισηγητές ο Βασίλης Σπηλιόπουλος, η Ρένα Ρίγγα, η Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, ο Ηλίας Φλωράκης και ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς.

Στόχος του πολύ ενδιαφέροντος, αυτού, σεμιναρίου ήταν να προσφέρει στους συμμετέχοντες βασικές γνώσεις δραματουργίας και να συνειδητοποιήσουν κατά πόσον διαθέτουν συγγραφικό χάρισμα, γόνιμη φαντασία και επαρκές δημιουργικό ενδιαφέρον.

    


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΟΥ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Tην Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Περιστερίου και Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Εμμανουήλ Δροσάκη, Πρόεδρο, κ. Δημήτριο Κοντό, Αντιπρόεδρο, κ. Δημήτριο Χριστοθανόπουλο, Γραμματέα και τον κ. Ιωάννη Κουκουγιάννη, μέλος δημοσίων σχέσεων.

Στην συνάντηση ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες και συμφώνησε να παρέχει βοήθεια στις δράσεις του συλλόγου με τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση χρήσης από το σύλλογο, ενός γραφείου στο ισόγειο του Δημαρχείου, το οποίο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 18:30-20:30 και θα εξυπηρετεί τους τρίτεκνους των Δήμων Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και οποιοδήποτε άλλον τρίτεκνο θέλει να εξυπηρετηθεί.


ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΝΟΜΠΕΛΗ

Την Κυριακή 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, στο μνημείο δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, η επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή του Σπύρου Νόμπελη, του Αιγαλιώτη που σκοτώθηκε στην αεροαποβατική επιχείρηση «Νίκη» στις 21-22 Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο.

Απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου «Κομάντος 74» κ. Παναγιώτης Αφάλης και ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, που τόνισε τη θυσία του Αιγαλιώτη ήρωα, Υποδεκανέα των καταδρομών για την προάσπιση του κυπριακού Ελληνισμού από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και κατοχή. Στη συνέχεια η φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω συνόδευσε την κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες ήταν επίσης η μητέρα και η οικογένεια του Σπύρου Νόμπελη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Νικητάκης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου. Οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Γιάννης Γκίκας (Συμμαχία για το Αιγάλεω), Λάμπρος Σκλαβούνος (Αιγάλεω νέα εποχή) και Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη (Αιγάλεω Πρώτη Δύναμη), εκπρόσωποι του συλλόγου «Κομάντος 74» και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

   


ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Κάθε χρόνο 5.000 γυναίκες στη χώρα μας, διαγιγνώσκονται για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού. Στο Αιγάλεω κατοικούν περίπου 100.000 άτομα και αναλογούν περίπου 45 νέα περιστατικά κάθε χρόνο. Η έγκαιρη διάγνωση είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την εξέλιξη της νόσου και αυτό προσπαθούμε να προλάβουμε με τις συστηματικές μαστογραφίες στις γυναίκες μεταξύ 40 και 70 ετών.

Το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού με την κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με χορηγό την εταιρεία ΤΕΝΑ, δόθηκε και φέτος έξω από το Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», στις 20 και 21 Ιουνίου. Εξετάστηκαν 77 κυρίες, οι οποίες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω για να παραλάβουν τα αποτελέσματα, που ελπίζουμε να μην είναι ανησυχητικά.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, ο Δήμος Αιγάλεω γιορτάζει, για άλλη μια χρονιά, την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στις πλατείες και τους πεζόδρομους της πόλης μας.

Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα, με την Αθήνα –τότε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης– να είναι η πρώτη εκτός Γαλλίας πόλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ο Δήμος μας συμμετέχει στον εορτασμό με τις εξής εκδηλώσεις:

• Η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω, στην πλατεία Εσταυρωμένου,
ώρα 20.15 
• Το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού, στην πλατεία Παπάγου, ώρα 20.30
• Το ΚΕΘΕΑ Διάβαση, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ώρα 20.30

Αν όμως ανοίξετε τα αφτιά και την καρδιά σας, σίγουρα θα απολαύσετε υπέροχες μελωδίες, σε αναπάντεχα σημεία!


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


KIDS SWIMMING FESTIVAL

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 οι αγώνες κολύμβησης “Kids Swimming Festival”, τους οποίους διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω και το Τμήμα Αθλητισμού, για αθλητές-τριες οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε αγώνες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, που έχει γίνει θεσμός στην πόλη μας, πήραν μέρος περίπου 300 παιδιά, από 5 έως 17 ετών, από το κολυμβητικό τμήμα του Δήμου, τους τρεις κολυμβητικούς συλλόγους που έχουν έδρα τον Δήμο μας, ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο., Γ.Σ. ΑΙΓΑΛΕΩ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ’73 και το κολυμβητικό τμήμα του Δήμου Χαϊδαρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννα Χριστόγλου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Στέλιος Βασιλειάδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Συμμαχία για το Αιγάλεω» κ. Γιάννης Γκίκας και «Αιγάλεω νέα εποχή» κ. Λάμπρος Σκλαβούνος, ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ώρα Αιγάλεω» κ. Ηλίας Μάνδρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Ζωή Βλάχου, Δημήτρης Μπέσης από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω η πρόεδρος κ. Βιργινία Γεωργοπάνου και η Γραμματέας κ. Θεοδώρα Σιδηροπούλου και εκπρόσωποι των κολυμβητικών συλλόγων της πόλης μας

Στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων καθοριστική ήταν η συμβολή των γυμναστών του Αθλητικού Τμήματος, των προπονητών των συλλόγων, της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω και των εθελοντών.

    


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση των ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγάλεω, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, στο δημοτικό θέατρο «Αλέξης Μινωτής» .

Τα μέλη των ΚΑΠΗ, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα που είχαν προετοιμάσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να απολαύσουν την υπέροχη βραδιά στο Άλσος της πόλης μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Μπίρμπας Δημήτρης με προσκεκλημένους από το Μεξικό, οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Βασιλειάδης, Γιάννα Χριστόγλου, Κωνσταντίνος Φίλης και Γιώργος Παπαδιάς, οι επικεφαλής των παρατάξεων: Γιάννης Γκίκας (Συμμαχία για το Αιγάλεω), Λάμπρος Σκλαβούνος (Αιγάλεω νέα εποχή) και Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη (Αιγάλεω Πρώτη Δύναμη) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μάκης Ζαχαρής, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου, Δημήτρης Μπέσης, Ιωάννης Δημομελέτης, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου-Γιαννουλάτου και Λευτέρης Παπαγεωργίου. Επίσης παρευρέθηκαν όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των ΚΑΠΗ.

      


ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΠΝΕΥΣΤΩΝ CODA ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΛΗ

Σε ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» η μουσική βραδιά με το κουιντέτο πνευστών CODA, που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την πρεσβεία της Χιλής.

Η Natalia Martorell (φλάουτο), ο Roberto Morales (όμποε), ο Víctor Coba (κλαρίνο), ο Mitzi Ojeda (φαγκότο) και ο Alex Lorca (γαλλική κόρνα) μας ταξίδεψαν με την εξαιρετική μουσική τους, στη λατινική Αμερική, φέρνοντάς μας πιο κοντά σε αυτή τη σημαντική ομάδα οργάνων μουσικής δωματίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρέσβειρα της Χιλής κ. Maria Pia Busta Diaz, ο Πρόξενος και Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Χιλής κ. Martin Donoso, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης και Γιάννα Χριστόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω νέα εποχή» κ. Λάμπρος Σκλαβούνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Αγγελόπουλος, Ράνια Βλάχου-Παναγιωτίδου, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου, Δημήτρης Μπέσης και Γιάννης Περράκης, καθώς και η Ελληνο-χιλιανή καλλιτέχνης κ. Δάφνη Αναστασίου.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα
«Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις Περιφέρειες».

Από το σύνολο των εννιακοσίων πενήντα τριών (953) ιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους, οι Τ.ΟΜ.Υ. Αιγάλεω
θα στελεχωθούν με 10 Ιατρούς ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας και 3 Ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής.

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη, εδώ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Προσχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Περιπτέρων του Δήμου Αιγάλεω

Με την αριθμ.32/2018 (ΑΔΑ:ΩΗ18Ω6Ν-ΑΞ2) απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αιγάλεω εγκρίθηκε το προσχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Περιπτέρων του Δήμου Αιγάλεω. Το προσχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, από 14-06-2018 έως 22-06-2018 προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους.

Πληροφορίες: Μαρία Τζώρτζη, τηλ. 213 20 44 838, e-mail: maria.tzortzi@egaleo.gr

Προσχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Περιπτέρων


ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κάτοικοι και φορείς συμμετείχαν στη συμβολική δράση καθαριότητας του Δήμου Αιγάλεω στο Άλσος «Μπαρουτάδικο», έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουνίου 2018, φόρεσαν τα γάντια τους και με τσουγκράνες, σκούπες, φαράσια, σακούλες και διάθεση για προσφορά, μάζεψαν σκουπίδια και εύφλεκτα υλικά. Η δράση έγινε με την καθοδήγηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την βελτίωση της εικόνας του Άλσους και την αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης και πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας πυροπροστασίας, όπου διαπιστώθηκε από τον Αντιπύραρχο, Διοικητή 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Χρήστο Πλατά και τον Προϊστάμενο Τμήματος Κεντρικού, Νοτίου, Βορείου και Δυτικού Τομέα Αθηνών της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Αναστάσιο Χαχλάκη, η εγρήγορση του ανθρώπινου δυναμικού της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, η άριστη λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου και του συστήματος πυροπροστασίας του Άλσους. Στην άσκηση έλαβε μέρος η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Αιγάλεω.

Στη δράση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Βασιλειάδης, Νίκος Νικητάκης, Γιώργος Παπαδιάς, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία για το Αιγάλεω» Γιάννης Γκίκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μάκης Ζάχαρης, Δημήτρης Μπέσης και Τάσος Σαράντου και ο Υποπυραγός του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Σοφοκλής Ουλής.
 

     


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ

Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τελικοί αγώνες του τουρνουά Ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείων, που διοργάνωσαν ο Δήμος Αιγάλεω και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Εύα Χριστοδούλου», συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από 15 δημοτικά σχολεία του δήμου. Οι δάσκαλοι και οι γυμναστές που συνόδευαν τα παιδιά καθ΄ όλη τη διάρκεια των αγώνων του τουρνουά, βραβεύθηκαν για τη συμβολή τους στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών και τη δημιουργία κλίματος ευγενούς άμιλλας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννα Χριστόγλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Στέλιος Βασιλειάδης, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων «Συμμαχία για το Αιγάλεω» κ. Γιάννης Γκίκας και «Αιγάλεω Νέα Εποχή» κ. Λάμπρος Σκλαβούνος, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης «Ώρα Αιγάλεω» κ. Ηλίας Μάνδρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Αγγελόπουλος. Την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω εκπροσώπησαν η κ. Βιργινία Γεωργοπάνου (Πρόεδρος), η κ. Θεοδώρα Σιδηροπούλου (Γραμματέας), η κ. Ρίτσα Τιρτιράκη (Αντιπρόεδρος), ο κ. Δημήτρης Κουτσομπόλης (Ειδικός Γραμματέας), ο κ. Γιώργος Αντωνίου (Ταμίας) και ο κ. Χαράλαμπος Μαστορόπουλος (μέλος).

Καθοριστική, για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του τουρνουά, ήταν η συμβολή του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας και της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω (ΕΠΟΜΕΑ).

  


ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΈΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε. συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού», με χορηγό εταιρεία την ESSITY και τα προϊόντα ΤΕΝΑ και
σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω θα βρίσκεται:

20 & 21 Ιουνίου 2018, Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2105315507 (09.00-14.00)
22 & 23 Ιουνίου 2018, S.M. Α.Β. Βασιλόπουλος (Λ. Κηφισού 94)
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2106456713 (10.00-15.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 11 Ιουνίου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
• Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


ΜΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων και του ελέγχου των δικαιολογητικών για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Μήνας καλοκαιρινών δραστηριοτήτων για μαθητές», σας ενημερώνουμε ότι όλες οι αιτήσεις που πληρούσαν τις προϋποθέσεις (μαθητές γεννημένοι από 1/1/2006 έως 31/12/2011, εργαζόμενοι γονείς), έγιναν δεκτές.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο (Πελοποννήσου 5) και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.


ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες για το κουιντέτο πνευστών CODA, εδώ


ΑΣΚΗΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και παράλληλα με τη δράση καθαρισμού του Άλσους «Μπαρουτάδικο», το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας πυροπροστασίας από την Πολιτική Προστασία με τη Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Αιγάλεω..


ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σας προσκαλούμε στην συμβολική δράση καθαρισμού του Άλσους Αιγάλεω που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,  το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 από τις 8:00 μέχρι τις 12:00.

Να είμαστε όλοι εκεί για να αναδείξουμε το Άλσος της πόλης μας με την εθελοντική προσφορά μας!


ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η 16η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Το Σάββατο 19 Μαΐου εγκαινιάστηκε η 16η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Αιγάλεω στο άλσος «Μπαρουτάδικο», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Η εκδήλωση άνοιξε με την Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω υπό τη διεύθυνση του Θανάση Σκαρλάτου. Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας δήλωσε: «Ελάτε κι εσείς μαζί, στις εκδηλώσεις και δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης του Δήμου μας, για να αλλάξουμε την πόλη μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Βασιλειάδης, Νίκος Νικητάκης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, οι επικεφαλής των παρατάξεων Γιάννης Γκίκας (Συμμαχία για το Αιγάλεω) και Λάμπρος Σκλαβούνος (Αιγάλεω Νέα Εποχή) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Αγγελόπουλος, Μάκης Ζάχαρης, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου-Γιαννουλάτου, Δημήτρης Μπέσης και Κώστας Χατζηκώστας.

Οι συντελεστές της Ανθοκομικής Έκθεσης Αιγάλεω καλούν τους πολίτες να την επισκεφτούν για να απολαύσουν το κατάφυτο, εμβληματικό άλσος της πόλης και να προμηθευτούν φυτά και λουλούδια σε προσιτές τιμές. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν χρήσιμες συμβουλές και γνώσεις για την περιποίηση των φυτών από τους γεωπόνους του Δήμου, να πληροφορηθούν για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) στο Αιγάλεω και να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που πλαισιώνει την έκθεση (μουσικές εκδηλώσεις, παιδικά εργαστήρια, θέατρο σκιών κ.ά.).

   


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ»

Ένα ευσύνοπτο σεμινάριο που απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που ενδιαφέρονται να μυηθούν στις βασικές αρχές της τέχνης του σεναρίου. Αποτελεί την αρχή και τη βάση, ώστε να συνειδητοποιήσουν κατά πόσον διαθέτουν το συγγραφικό χάρισμα και γόνιμη φαντασία η επαρκές δημιουργικό ενδιαφέρον.

Οι βασικές αυτές γνώσεις δραματουργίας επιτρέπουν στον κάθε μετέχοντα να αντιληφθεί τις δημιουργικές ικανότητές του όχι μόνον στο σενάριο, αλλά και στο θεατρικό έργο, τη διασκευή/μετατροπή κάποιου λογοτεχνικού έργου, ακόμα και τη συγγραφή διηγημάτων.

Προσφέρεται επίσης ως ευκαιρία ενασχόλησης με την ευεργετική διαδικασία της γραπτής έκφρασης, μιας μορφής γόνιμης ασχολίας που προσφέρει μια νοητική και ψυχική διέξοδο, συμβάλλοντας αφενός στην κατανόηση των αισθημάτων μας και των σκέψεών μας, αφετέρου στην άμβλυνση των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Το σεμινάριο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και την Περιφέρεια Αττικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, ώρα προσέλευσης 10.00

10.30 - 12.30 Βασικές αρχές σεναρίου: Ηλίας Φλωράκης
12.30 - 14.30 Πλοκή και Δομή του σεναρίου: Βασίλης Σπηλιόπουλος
διάλειμμα
15.00 - 17.00 Χαρακτήρες και διάλογοι: Ρένα Ρίγγα

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, ώρα προσέλευσης 10.00

10.30 - 12.30 Το σενάριο στην τηλεόραση: Άννα Χατζησοφιά
12.30 - 14.30 Τα σεναριακά είδη. Από την κωμωδία στο δράμα. Αρχέτυπα και εφαρμογές τους: Αλεξάνδρα Μπελεγράτη
διάλειμμα
15.00 - 17.00 Η ευεργετική διαδικασία της συγγραφής. Ποιόν ενδιαφέρει το σενάριο σας και πώς θα το προωθήσετε: Αλέξανδρος Κακαβάς

Αιτήσεις συμμετοχής στο σεμινάριο θα γίνονται δεκτές έως τις 15/6,
επισυνάπτοντας την Φόρμα Εγγραφής (που θα βρείτε ΕΔΩ) στο email: gram.antid@egaleo.gr

Περισσότερες πληροφορίες στο: 213 20 44 818
 


ΜΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ διοργανώνει
ΜΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ
που έχουν γεννηθεί από 1/1/2006 έως 31/12/2011.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 25/6/2018 έως 27/7/2018, εκτός Σαββάτου και Κυριακής
Ώρες λειτουργίας: από 07:30 έως 15:30
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται δωρεάν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω
(Πελοποννήσου 5) και περιλαμβάνει:
Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Αθλητικές και Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ Η ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΜΕ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ (-ΗΣ) ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
(Σε αυτή θα αναφέρονται τυχόν θέματα υγείας του παιδιού, τα στοιχεία ταυτότητας εκείνου (-ων) που θα παραδίδουν και θα παραλαμβάνουν τα παιδιά κλπ)
2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ. (Μπορεί να αναζητηθεί και από την υπηρεσία μας αυτεπάγγελτα).
3. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ ή έγγραφο της ΔΟΥ (εκκαθαριστικό ή Ε1) ή ενοικιαστήριο κατοικίας).
4. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή θα υποβάλλονται από 14/5/2018 μέχρι 31/5/2018, από 10.00 έως 14.00 στο Τμήμα Παιδείας, στο Δημαρχείο (Ιερά Οδός 364 & Α.Κάλβου, 2ος όροφος)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213.2044.848-849

Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν είναι απεριόριστος.
Εάν οι αιτήσεις υπερβούν τις 180 θα γίνει δημόσια κλήρωση.
Ο τόπος, η ημερομηνία και η ώρα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, τουλάχιστον 3 ημέρες πριν.


ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΒΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με τη συμμετοχή 300 παιδιών από 9 ειδικά σχολεία της Δυτικής Αττικής ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, η ημερίδα στίβου ειδικών δημοτικών σχολείων, που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω στο αθλητικό κέντρο «Εύα Χριστοδούλου».

Τα αγωνίσματα στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές ήταν: Δρόμος 50m, Δρόμος 100m, Ρίψη ελαστικής μπάλας, Άλμα χωρίς φόρα, Δρόμος 50m με καροτσάκια και BOCCE, το οποίο παρουσιάστηκε στους παρευρισκόμενους από την Εθνική Ομάδα Special Olympics.

Στην ημερίδα στίβου πήραν μέρος μαθητές από τα ειδικά δημοτικά σχολεία Αιγάλεω, Ελευσίνας, Ζεφυρίου, Ιλίου και Περιστερίου, το ειδικό δημοτικό σχολείο και το ειδικό νηπιαγωγείο στο φάσμα του αυτισμού, το ειδικό δημοτικό σχολείο Αιγάλεω για παιδιά με κινητικά προβλήματα και το τμήμα του Δήμου Αιγάλεω με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Βασιλειάδης, Νίκος Νικητάκης, Κωνσταντίνος Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Μπέσης και Τάσος Σαράντου και εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω, του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω και άλλων φορέων του Δήμου μας.

   


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Οι αιτήσεις εγγραφών & επανεγγραφών για τους Βρεφικούς, Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αιγάλεω για το σχολικό έτος 2018-19 θα υποβάλλονται από 14/05/2018 έως 08/06/2018, καθημερινά 09:00-13:00, στο Ισόγειο του Δημαρχείου (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου).

Τηλέφωνα & Διευθύνσεις Παιδικών Σταθμών
Ανακοίνωση-Δικαιολογητικά εγγραφών & επανεγγραφών 2018-19 & Πίνακας Μοριοδότησης.
Έντυπο αίτησης εγγραφής -επανεγγραφής
Έντυπο πιστοποιητικό υγείας βρεφών & νηπίων
Υπεύθυνη Δήλωση

 


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας και το Δημοτικό Συμβούλιο συγχαίρουν την ομάδα του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω για την άνοδό της στην Α2 Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ.

Ευχόμαστε στον Διαγόρα πολλές επιτυχίες στη νέα αγωνιστική περίοδο!

  


ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ο 1ος αγώνας δρόμου, στο Αιγάλεω, αφιερωμένος στις μνήμες της γενοκτονίας του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού (19 Μαΐου 1919).

Οι τρεις πρώτοι αθλητές ανά κατηγορία είναι:

Άνδρες 10.353m
1ος Μιχάλης Καλομοίρης (Ολυμπιακός)
2ος Νικόλαος Βαΐτσης
3ος Δημήτριος Κολύβας (ΑΠΣ Απόλλων)

Γυναίκες 10.353m
1η Χρυσούλα Αγκάθα
2η Αθηνά Δασκαλάκη
3η Έλενα Κανελλοπούλου

Αγόρια 1.353m
1ος Δημήτρης Σπέντζος 3ο Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας
2ος Παναγιώτης-Ηλίας Δετζάκης 3ο Γυμν. Αγ. Βαρβάρας
3ος Εργκέν Ντερμύσι 3ο Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας

Κορίτσια 1.353m
1η Σοφία Ποκρόβσκαγια 3ο Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας
2η Ειρήνη Παπαδημητρίου 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου
3η Κέλλυ Φωτιάδη 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω

Μετά το πέρας του αγώνα ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμός του Γραμματέα Νότιας Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παναγιώτη Λεσγίδη, κατάθεση στεφάνων παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου και χοροί από τους ποντιακούς συλλόγους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Βασιλειάδης, Νίκος Νικητάκης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, οι επικεφαλής παρατάξεων κ.κ. Γιάννης Γκίκας, Λάμπρος Σκλαβούνος, Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Αγγελόπουλος, Γιάννης Δημομελέτης, Ηλίας Μάνδρος, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου, Δημήτρης Μπέσης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. «Απόλλων Δυτικής Αττικής», την Ένωση Ποντίων Αιγάλεω, τον Σύλλογο Ποντίων “Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ”, τον Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνίας “ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”, τον Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω “ΝΕΕΣ ΚΥΔΩΝΙΕΣ” και την Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων. Ευχαριστούμε την Τροχαία Αιγάλεω, την Ε.Π.Ο.Μ.Ε.Αιγάλεω και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

  

  


«ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»

Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 ολοκληρώθηκε η 12ήμερη παραμονή του «Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» στο Δήμο Αιγάλεω. Με το πρόγραμμα αυτό δόθηκε η ευκαιρία σε περισσότερους από 1100 μαθητές και εκπαιδευτικούς να ανακυκλώσουν, να εκπαιδευτούν μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό και να αποκτήσουν γνώση για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Λίγο πριν το κέντρο συνεχίσει την πορεία του σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για τα τρία μεγάλα έπαθλα, παρουσία της Αντιδημάρχου Αιγάλεω κ Γιάννας Χριστόγλου και της Δ/ντριας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου.
Έτσι, η Χριστιάννα Υφαντή από το 1ο Γυμνάσιο (τμήμα Α4) κέρδισε την Action camera,
ο Ντίτη Μάρκου από το 8ο Δημοτικό (τμήμα Β), το Tablet και
ο Αλέξανδρος Ανδρουλάκος από το 11ο Δημοτικό (τμήμα Γ2), τα Bluetooth ηχεία.

Το «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


12/5, 10:00-13:00: ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ο Δήμος Αιγάλεω ενημερώνει ότι οι κάτοικοι του Δήμου που ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών νοικοκυριών μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Δήμαρχου, για τη χορήγηση ειδικού βοηθήματος ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα που έχει διακοπεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ΦΕΚ Β’ 474/14-2-2018.

Για την υποβολή της σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
1. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14.2.2018 ΚΥΑ, δηλαδή έως και τις 14.02.2018.
2. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.
3. Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά στην κύρια κατοικία του υπό εξέταση δικαιούχου.

Δικαιολογητικά:
1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 (το παρόν έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία).
2. Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
3. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
4. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.
5. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
7. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.
8. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.
9. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά το φορολογικό έτος 2017, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, συμβόλαια πώλησης ή αγοράς, δωρεάς, παραχώρησης ή κατασχετήριο, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.α.

Για υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνσή μας, στο τηλέφωνο 210.5982406 από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 09.00 – 13.00.


ΈΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ΗΣ ΚΑΙ 2ΗΣ ΤΟΜΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Την Παρασκευή 04 Μαΐου 2018 ξεκινούν τη λειτουργία τους οι 1η και η 2η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) στο Δήμο Αιγάλεω. Η έδρα των 2 Τ.ΟΜ.Υ Αιγάλεω βρίσκεται στους χώρους που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Αιγάλεω, επί της οδού Μαγνησίας 52.

Η 1η και η 2η Τ.ΟΜ.Υ Αιγάλεω έχουν στελεχωθεί με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους κατοίκους του Δήμου Αιγάλεω και δύνανται να λειτουργήσουν σε δύο βάρδιες (07:00 έως 22:00), τις εργάσιμες ημέρες.

Η έναρξη λειτουργίας των Τ.ΟΜ.Υ, αποτελεί τον πυρήνα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, στόχος μας είναι η πρόληψη, η δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων στις υπηρεσίες υγείας και η λήψη ειδικής μέριμνας για τις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την εγγραφή τους στον πληθυσμό ευθύνης της 1ης και της 2ης ΤΟΜΥ Αιγάλεω και να προγραμματίζουν τηλεφωνικά τα ραντεβού τους, μετά τις 24 Μάϊου 2018, καλώντας το 2105315680.
(Δ/νσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου tomyegaleo1@2dype.gr και tomyegaleo2@2dype.gr)

     


ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Το 1ο πανευρωπαϊκό κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ανακύκλωσης» θα βρίσκεται από 30 Απριλίου έως 11 Μαΐου 2018 στο Αιγάλεω, πριν συνεχίσει την πορεία του σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα κάνει στάσεις σε 4 διαφορετικά σημεία της πόλης και θα δώσει στους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής την ευκαιρία να εκπαιδευτούν, να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν μοναδικά δώρα!

Το «Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του «Ατομικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης» της ΑΒ Βασιλόπουλος που έχει την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης και των οπτικοακουστικών μέσων του κέντρου εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης» και «οικολογικής» δράσης.

Τα 4 σημεία από τα οποία θα περάσει το κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ανακύκλωσης» είναι:
Σημείο 1 (30.4.2018-2.5.2018)
Σουλίου & Πελοποννήσου – Δίπλα στο ΔΑΚ – 4ο Γυμνάσιο & 5ο Λύκειο
Σημείο 2 (3.5.2018-4.5.2018)
Ορυζομύλων & Ιασίου – πλησίον της πλατείας Αγ. Αικατερίνης – 12ο Δημοτικό, 5ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο & Ειδικά σχολεία
Σημείο 3 (7.5.2018-9.5.2018)
Βορείου Ηπείρου & Μίνωος – Δίπλα στον 8ο Βρεφονηπιακό σταθμό «Νίνα Βενέτη»
Σημείο 4 (10.5.2018-11.5.2018)
Μοσχονησίων & Θηβών – Δίπλα στο 1ο ΚΑΠΗ

Ώρες Λειτουργίας: 09:00-17:00
Πληροφορίες: 1515 (Γραμμή Δήμου Αιγάλεω) & 213 2044 923 (Τμήμα Παιδείας)

  


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ELοGE)

1ος ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Σήματος Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση (ELoGE) στους Δήμους της Ελλάδας. Στην τελική φάση της διαδικασίας (από τους 45 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον) έφτασαν 23 Δήμοι, 15 πήραν το σήμα και μετά από αυτοαξιολόγηση, αλλά και αξιολόγηση από τους πολίτες και τους εργαζόμενους, ο Δήμος Αιγάλεω πρώτευσε συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία.
(Στοιχεία της αναλυτικής αξιολόγησης)

Η Δράση που υλοποιήθηκε στους ελληνικούς Δήμους εντάσσεται στο κοινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Τεχνική βοήθεια για την θεσμική ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης». Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συγκεκριμένη δράση στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2018, με φορείς υλοποίησης το Κέντρο Εμπειρογνωμοσίας για τις Μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Συμβουλίου της Ευρώπης, και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ.

Ο στόχος αυτής της ευρωπαϊκής δράσης είναι η αναγνώριση και η πιστοποίηση Δήμων, οι οποίοι επιτυγχάνουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο διακυβέρνησης σύμφωνα με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές καλής διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Εκπροσώπηση-συμμετοχή των πολιτών & δίκαιη διεξαγωγή των εκλογών, Ανταπόκριση, Αποδοτικότητα & αποτελεσματικότητα, Ανοικτότητα & Διαφάνεια, Κανόνες δικαίου, Δεοντολογία, Ικανότητα & Επάρκεια, Καινοτομία &προσαρμοστικότητα, Βιωσιμότητα & μακροπρόθεσμος προσανατολισμός, Υγιής δημοσιονομική διαχείριση, Ανθρώπινα δικαιώματα, πολυπολιτισμικότητα & κοινωνική συνοχή, Λογοδοσία).

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, παραλαμβάνοντας το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση, τόνισε την ανάγκη να λειτουργεί η Ευρώπη, όπως αυτό το πρόγραμμα, με πνεύμα συνεργασίας και όχι καταναγκασμού, και οι σχέσεις των Δήμων να είναι στο πλαίσιο άμιλλας και όχι ανταγωνισμού.

Παράλληλα επισήμανε: «Το βραβείο οφείλεται στην καλή συνεργασία της παρούσας διοίκησης και των υπηρεσιών, με τη στήριξη του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, της προϋπάρχουσας συμβολής, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, προηγούμενων διοικήσεων και υπηρεσιών, καθώς και στην ευτυχή συγκυρία της συνύπαρξης της συγκεκριμένης Διευθύντριας Προσωπικού, της συγκεκριμένης Γενικής Γραμματέως και της συγκεκριμένης ομάδας υποστήριξης επιχειρησιακού σχεδιασμού. Για όλους αυτούς είμαι σήμερα εδώ.»

Οι Δήμοι στους οποίους απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση (ELoGE), κατά σειρά, σύμφωνα με τη συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσαν, είναι:

1. Δήμος Αιγάλεω
2. Δήμος Μήλου
3. Δήμος Αμαρουσίου
4. Δήμος Φυλής
5. Δήμος Παπάγου-Χολαργού
6. Δήμος Αγ. Δημητρίου
7. Δήμος Π. Φαλήρου
8. Δήμος Αγρινίου
9. Δήμος Θεσσαλονίκης
10. Δήμος Πύλου-Νέστορος
11. Δήμος Καλλιθέας
12. Δήμος Λάρισας
13. Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού
14. Δήμος Αγιάς
15. Δήμος Ηγουμενίτσας


ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

Χρόνο με το χρόνο ο Δήμος Αιγάλεω εντείνει της προσπάθειες για μείωση του όγκου αποβλήτων προς τελική διαχείριση. Με αύξηση των δράσεων ανακύκλωσης και διαχωρισμού στην πηγή συμμετέχουμε ενεργά στον εθνικό στόχο, έχοντας μειώσει το 2017 κατά 9,7% την ποσότητα απορριμμάτων σε σχέση με 2016. Την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος μείωσης του όγκου για τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ, είναι 3,0%.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, σχεδιάζοντας την εφαρμογή του σχεδίου ανάπτυξης «ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» και ανάπτυξη συστήματος βιο-κάδων. Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να υιοθετήσουν το νέο αυτό τρόπο διαχωρισμού των απορριμμάτων στο σπίτι ανά υλικό (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, οργανικά απόβλητα κ.α.)

Όλοι μαζί προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε πολύτιμες πρώτες ύλες και ενέργεια.


ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.250.000 € ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Την Τρίτη 13 Μαρτίου εγκρίθηκε από το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αιγάλεω και της Περιφέρειας Αττικής για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση αύλειων χώρων σχολείων του Δήμου Αιγάλεω» συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 1.250.000,00€, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει την επισκευή δεκατριών αύλειων σχολικών χώρων, και συγκεκριμένα των: 1ου, 5ου, 6ου, 7ου, 12ου, 13ου, 14ου, 17ου και 20ου Δημοτικών, 4ου Γυμνασίου και 1ου, 3ου και 5ου Λυκείων.

Οι εργασίες, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στη μελέτη του έργου, αφορούν στην αντικατάσταση όλων των παλαιών δαπέδων των αύλειων χώρων με άλλα νέα χυτά ελαστικά συνθετικά δάπεδα ασφαλείας (τύπου ταρτάν) που πληρούν τις απαιτήσεις της Γ.Γ.Α. Επίσης προβλέπεται η αντικατάσταση των μπασκετών και επισκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των αύλειων χώρων.


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΡΓΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ 1.570.000€

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 ξεκίνησε το τελευταίο από τα 3 έργα που ήταν σχεδιασμένα για το πρώτο δίμηνο του νέου χρόνου, με στόχο να αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του Αιγάλεω και την καθημερινότητα των κατοίκων του.

Το έργο αφορά την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Άλσους Αιγάλεω, προϋπολογισμού μελέτης 700.000€. Η δημοπρασία του έγινε στις 29/6/2017 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 19/12/2017.

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 άρχισε η επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στη νησίδα της Ιεράς οδού (από Δημαρχείου έως Αγίας Άννης), προϋπολογισμού μελέτης 700.000€. Η δημοπρασία του έργου έγινε στις 27/7/2017 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 19/12/2017. Τα 2 αυτά έργα είναι χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ η διάρκεια εκτέλεσης του κάθε έργου είναι 8 μήνες.

Τέλος, στις 15 Ιανουαρίου 2018 άρχισαν τα έργα συντήρησης και επισκευής πεζοδρομίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή μεταξύ Λ. Κηφισού, Λ. Αθηνών, Λ. Θηβών και Π. Ράλλη, προϋπολογισμού μελέτης 170.000€. Η δημοπρασία του έργου έγινε στις 22/6/2017, ενώ η σύμβαση υπογράφηκε στις 20/12/2017 και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Αιγάλεω, με διάρκεια εκτέλεσης επίσης 8 μήνες.

Μέχρι το Πάσχα αναμένονται τόσο η έναρξη, όσο και η ολοκλήρωση και άλλων τεχνικών έργων, έτσι ώστε να αναβαθμιστούν συνολικά οι υποδομές της πόλης μας.

  


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τιμήθηκαν την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, 11 αθλητές και 9 προπονητές του Δήμου μας που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις το 2017 με τις εθνικές μας ομάδες. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι αθλητές κ.κ. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Παναγιώτης Μπολάνος, Μαρία-Ελένη Χαλδαίου, Κωνσταντίνος Παπαδάτος, Παναγιώτης-Ορφέας Γιενκιανίδης, Μαρία Τζάνου, Βασίλης Σουρλής, Γρηγόρης Πιέτρης, Βασιλική Σταματάκη και Ιωσήφ Τζουγανάκης και οι προπονητές κ.κ. Δημήτρης Καρβέλας, Εύα Χριστοδούλου, Αλέξανδρος Ξιάρχος, Ελισάβετ Τσολακίδου, Γιώργος Μανιάτης, Πέτρος Βραχνός, Θανάσης Γιαννόπουλος, Βασιλική Σκαράκη και ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Ευαγγελάτος.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΑΛΕΩ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω στις 6/2/2018, εκφράζει με ομόφωνη απόφασή του, την αντίρρησή του σε τυχόν επιχειρούμενη μετακίνηση της Δ.Ο.Υ. Αιγάλεω εκτός της περιφέρειάς του.

Μια τέτοια μετακίνηση θα ήταν προβληματική διότι στο Αιγάλεω εξυπηρετούνται άμεσα χιλιάδες επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς έχει κεντροβαρικό συγκοινωνιακό χαρακτήρα (3 σταθμούς μετρό και 12 γραμμές λεωφορείων), πληθώρα τραπεζικών καταστημάτων για ευκολία συναλλαγών κ.λπ.

Επειδή το βασικό κριτήριο επιλογής χώρου πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι μόνο η εξοικονόμηση μερικών χιλιάδων ευρώ, είμαστε αντίθετοι σε μια κίνηση σαν αυτή που θα αποτελέσει πηγή ταλαιπωρίας και προβλημάτων για τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους, καθώς και ενέργεια υποβάθμισης της πόλης μας.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗΣ

Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης εγκαινιάζει την «ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ», ένα οργανωμένο χώρο με παιχνίδια που λειτουργεί στα πρότυπα της Βιβλιοθήκης.
Οι Παιγνιοθήκες, θεσμός ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ευρώπη, είναι χώροι ειδικώς διαμορφωμένοι, εξοπλισμένοι με μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών. Παιδιά και έφηβοι με αναπηρία έρχονται σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα παιδιά της περιοχής και μαθαίνουν να δέχονται και να σέβονται τη διαφορετικότητα. Όλα μαζί μπορούν να παίξουν και να δανειστούν παιχνίδια στο σπίτι τους.
Η οργάνωση και λειτουργία της Παιγνιοθήκης γίνεται από τα μέλη της, τα οποία προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ έχουν εκπαιδευτεί και επιμορφωθεί από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης.
Η Παιγνιοθήκη Αιγάλεω θα λειτουργήσει στην οδό Θηβών 250, (απέναντι από τα Jumbo, πρώην 2ο Λύκειο). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω στα τηλέφωνα 210-5902082/210-5982406.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου, συνεχίζοντας την παράδοση, πραγματοποίησε την ετήσια κοπή της πίττας στο καταφύγιο Μπάφι, στην Πάρνηθα.

Οι συμμετέχοντες με συνοδεία ξεναγού περιηγήθηκαν στα μονοπάτια του βουνού και ενημερώθηκαν για την τοπική χλωρίδα και πανίδα, αλλά και συνάντησαν το σπάνιο είδος του κόκκινου ελαφιού Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στο «Πάρκο των ψυχών», το οποίο δημιούργησε αφιλοκερδώς ο γλύπτης, Σπυρίδων Ντασιώτης, απέναντι από το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Ξενία», που είχε λειτουργήσει ως σανατόριο από το 1912 και για τα επόμενα 30 χρόνια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννα Χριστόγλου και η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Αγγελική Βλάχου, καθώς και τα μέλη του Αθλητικού Τμήματος.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε από τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εθελοντών στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και των εθελοντών αιμοδοτών, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

Μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μπίρμπα και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής πολιτικής κ. Στέλιου Βασιλειάδη, παρουσιάστηκαν οι δράσεις της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κ. Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου. Στη συνέχεια ακολούθησαν η κοπή της πίτας και οι βραβεύσεις των χορηγών και των εθελοντών μας (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Αλληλέγγυο Φροντιστήριο, Αιμοδοσία, Εθελοντές Ιατροί, Φαρμακοποιοί της πόλης, Κοινωνικό Συσσίτιο, κ.α.). Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλήρωση δώρων στους παρευρισκόμενους.

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γνωστοποιεί ότι:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 16 του Ν.2119/1993 «Περί Μητρώων Αρρένων» και στην υποχρέωσή μας να συντάξουμε τον Στρατολογικό πίνακα στρατεύσιμων της κλάσης 2023, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει τους άρρενες που γεννήθηκαν το έτος 2002 και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αρρένων του Δήμου μας:

ΚΑΛΟΥΜΕ Τους άρρενες που γεννήθηκαν το έτος 2002 και είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου μας, καθώς και εκείνους που δεν είναι και πρέπει να εγγραφούν (αδήλωτα αγόρια που γεννήθηκαν το 2002 και είναι δημότες) να περάσουν (οι γονείς) από το Γραφείο Αρρένων του Δήμου μας και να δηλώσουν γραπτώς σε ειδικό έντυπο που θα τους δοθεί στοιχεία όπως γραμματικές γνώσεις, διεύθυνση κατοικίας κ.λπ, με καταληκτική ημερομηνία την 23/3/2018.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω και ο Σύλλογος Εργαζομένων καλούν τους Εθελοντές των Δράσεων Αλληλεγγύης και τους Αιμοδότες, να παρευρεθούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» (Δημαρχείου & Κουντουριώτου).

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.

Λήψη απόφασης για την έγκριση παράτασης του χρόνου της Α΄ Ανάρτησης της Μελέτης Πράξης Εφαρμογής και της Γ΄ Ανάρτησης των Κινηματογραφικών Διαγραμμάτων και των Κτηματολογικών Πινάκων (Α & Β ) της περιοχής Ελαιώνα του Δήμου Αιγάλεω και συγκεκριμένα των περιοχών που βρίσκονται ιδιοκτησίες για τις οποίες δεν έχει κυρωθεί Μεμονωμένη Πράξη Εφαρμογής, μετά την επεξεργασία των δηλώσεων ιδιοκτησίας της Β΄ Ανάρτησης.

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωραϊσμού και συντήρησης των υποδομών του, ανέθεσε σε ειδικό συνεργείο τον καθαρισμό, από γκράφιτι και συνθήματα, διαφόρων σημείων της πόλης.

Συγκεκριμένα, έγινε απορρύπανση, μετά από πολλά χρόνια, του ιστορικού πέτρινου 1ου Δημοτικού Σχολείου, των μαρμάρινων επιφανειών του 2ου Νηπιαγωγείου, του κεντρικού σιντριβανιού του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) και του διακοσμητικού πηγαδιού στη είσοδό του.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες εντάσσονται στην προσπάθεια του Δήμου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης οπτικής ρύπανσης που προκαλείται από συνθήματα, υπογραφές (tags), αυτοκόλλητα και διαφημιστικές αφίσες. Η δράση αυτή αποσκοπεί στην ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μας.

Δυστυχώς, το φαινόμενο της έλλειψης σεβασμού του δημόσιου χώρου απαιτεί και συνεχή δαπάνη οικονομικών πόρων, χρόνου και ανθρώπινου δυναμικού για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η εκστρατεία καθαριότητας συνεχίζεται, και καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της πόλης μας να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, ενθαρρύνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις ευαισθητοποίησης, γιατί η καλή λειτουργία της πόλης είναι ευθύνη όλων μας.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Πρόσκληση

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω σας προσκαλεί στη λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 09:30 π.μ.
Θα ακολουθήσει η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στις 10:00 π.μ. στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αιγάλεω.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 4 από 95Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

  Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 11/5/2017 ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/5/2017

ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

  Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 2/2017

 ΣΟΧ 2/2017 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020" ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ "ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΟΧ 2/2017 ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 30/3/2017 ΕΩΣ & Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10/4/2017 9:00 π.μ.– 2:00 μ.μ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ      ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ    ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η/Υ    ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ 

  Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ:

Ανακοινώνει ότι ξεκινά η διαδικασία για το διορισμό 75 ατόμων κατηγορίας ΔΕ και 50 ατόμων κατηγορίας ΥΕ μονίμου προσωπικού που περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του 2006 (Φ.Ε.Κ. 642/2010 και 332/2011 τεύχος Γ΄) σύμφωνα με την αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ./122/29875/2-12-2016 απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Φ.Ε.Κ. 4118/21-12-2016 τεύχος Β΄).

Διαβάστε Περισσότερα...  Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά
Σελίδα 4 από 24Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΙΚΡΟΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ"

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)"
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ , ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ"
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Αιγάλεω, θα διενεργήσει Συνοπτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο τελικής επιλογής την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για το σύνολο της υπηρεσίας «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΙΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ» συνολικού προϋπολογισμού 35.000,00 € (με το ΦΠΑ 24%) με CPV 72263000-6, CPV 32412110-8 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - Τ.Ε.ΥΔ. - ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚ. ΠΡΟΣΦ. 

  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
Σελίδα 4 από 69Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ»

Ο Δήμος Αιγάλεω πραγματοποίησε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, δράση ανακύκλωσης στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης που διοργανώνει η Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου σε συνεργασία με την Δ/νση Παιδείας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τις σωστές πρακτικές και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από το 1ο, 2ο, 8ο και 19ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω και στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, ένας μαθητής από το 2ο και μια μαθήτρια από το 8ο Δημοτικό κέρδισαν από ένα ποδήλατο.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Δημήτρης Μπίρμπας τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να μη γίνει ο πλανήτης μας ένας απέραντος σκουπιδότοπος, είναι να βάλουμε την πρόληψη στην πηγή και την ανακύκλωση των υλικών στην καθημερινότητά μας.

Στη δράση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Νικητάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννα Χριστόγλου και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Κώστας Φίλης.

  


Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and