Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΩΝ

Ο Δήμος Αιγάλεω συμπαρίσταται στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στη Δυτική Αττική, που χρειάζονται βοήθεια, με οργανωμένη αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης.

Βοηθήστε μας να συγκεντρώσουμε ρούχα και τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μιλτιάδου 4, καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) 08:00-15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 213 2100 781.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΔΩΝ


ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητές/οί, μέλη και φίλες/οι του συνδέσμου μας,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε σε ειδική εκδήλωση με θέμα:
«ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, Σύγχρονες προσεγγίσεις και αποφάσεις πολιτικών για την υγεία»
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18.00
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο ΑΙΓΑΛΕΩ
(επί της Ιεράς Οδού, ακριβώς στη Στάση ΜΕΤΡΟ: ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ)

Την εκδήλωση–συζήτηση θα τιμήσουν, ως ομιλήτριες, προβεβλημένες γυναίκες από το χώρο της πολιτικής και της επιστήμης, που διακρίνονται για το έργο και την προσφορά τους στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της υγείας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής:

-Στην εκδήλωση θα προεδρεύει ως Συντονίστρια: η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Β Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ, Αντιπρόεδρος του ΠΟΛ.ΣΥΝΔ.ΓΥΝ, η οποία θα παρουσιάσει τις βασικές θέσεις του Συνδέσμου, εκπροσωπώντας τη Διοίκηση μας.

-Εκ μέρους της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ομιλήτρια: η Αμαλία Σαρρή, Νομικός, Στέλεχος της Γραμματείας στο τμήμα Υλοποίησης και παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας.

-Ομιλήτρια: Όλγα Ιορδανίδου Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ-Ιατρός Εντατικολόγος

-Ομιλήτρια: Ιωάννα Σχοινά, Ιατρός Πυρηνικής Ιατρικής, μέλος Εξελεγκτικής .Επιτροπής ΠΟΛ.ΣΥΝΔ.ΓΥΝ.

-Ομιλία για τις ευρωπαϊκές πολιτικές Υγείας: Άννα Καραμάνου, Αντιπρόεδρος ΠΣΓ, πρώην Ευρωβουλευτής- Πρόεδρος Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ισότητα και τα δικαιώματα των Γυναικών.

-Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει στην έναρξη των εργασιών ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας.

Η νέα μας αυτή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων μας, αφιερωμένων σε διάφορες θεματικές ενότητες, τις οποίες συνεχίζουμε με συνέπεια, για τα μέλη μας και τις φίλες-φίλους του συνδέσμου.
Αξιοποιούμε και υπηρετούμε, με τις δράσεις αυτές, το βασικό καταστατικό σκοπό του συνδέσμου «...για την προώθηση και εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και για τα δυο φύλα σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής, με έμφαση στην ισόρροπη συμμετοχή ανδρών γυναικών σε όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς...».

Ειδικότερα, με την εν λόγω εκδήλωση προσδοκούμε να φωτίσουμε τη γυναικεία οπτική των πολιτικών υγείας, την κατάσταση των γυναικών ως αποδεκτών των διαφόρων πολιτικών υγείας, αλλά επίσης να διερευνήσουμε πώς οι γυναίκες, που συμμετέχουν στα κέντρα αποφάσεων, ενεργούν στο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων για την υγεία.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Είμαστε βέβαιες ότι θα αγκαλιάσετε αυτή μας την πρωτοβουλία, που επιχειρεί να εξετάσει ένα από τα πιο βασικά θέματα της προσωπικής και κοινωνικής ζωής των γυναικών και θα ανταποκριθείτε με την ενεργό συμμετοχή σας.
Σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά

ΓΙΑ ΤΟ ΔΓ ΠΣΓ
  Η Πρόεδρος           Η Γεν. Γραμματέας
Ζέττα Μ.Μακρή            Έφη Μπέκου


ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η Μονάδα Υγείας Αιγάλεω διαθέτει δύο ψυχιάτρους τον κ. Μαντζιώρο Μάριο και τον κ. Πιτερό Γεώργιο, σε ωράριο πρωινό και απογευματινό.
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατόπιν ραντεβού.


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ

Ο Δήμος Αιγάλεω, στην προσπάθεια να αποφευχθούν πλημμύρες και να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο σε καλή κατάσταση, προέβη σε συμπληρωματικούς καθαρισμούς φρεατίων από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών και της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Επισημαίνουμε ότι το σύνολο των φρεατίων ομβρίων υδάτων του Δήμου μας, είχε καθαριστεί και απολυμανθεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aνακοίνωση για Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση» (ELoGE)

Aνακοίνωση 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΔΟΠΟΙΕΙΟΥ

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στην διοργάνωση και όσους δήλωσαν συμμετοχή στην εκδήλωση μας "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΊΑ" την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 10.30, άλλα δυστυχώς δεν θα υλοποιηθεί, διότι όλα δείχνουν... βροχή.

Φίλοι του Πυριτιδοποιείου.

 


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στις 15 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας και η φετινή ενότητα έχει θέμα «Άκου τη φωνή σου».

Στέλνουμε, λοιπόν, θερμή πρόσκληση προς όλους, για να ακουστεί και η δική σας φωνή και σας δίνουμε χώρο για έκφραση, για διερεύνηση των βιωμάτων σας μέσω της χρήσης της φωνής και των μουσικών οργάνων.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017
Ώρα: 18:00-19:30
Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

Είσοδος Ελεύθυερη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙΣ 15/11/2017

Ο Δήμος Αιγάλεω και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, έστειλε πλήρως εξοπλισμένο κλιμάκιο στις πληγείσες, από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και τη σφοδρή κακοκαιρία, περιοχές της Δυτικής Αττικής (Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Μαγούλα).

Παράλληλα τίθενται σε επιφυλακή άλλες δύο ομάδες ώστε να μεταβούν στις εν λόγω περιοχές τις απογευματινές ώρες.

   


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ΔΙΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του τμήματος προσωπικού ιδιωτικού δικαίου του Δήμου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου, τηλέφωνα επικοινωνίας 2132044959 - 2132044906), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται μετά την ανάρτησή της στο χώρο ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος μέσα σε προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών και συγκεκριμένα από Δευτέρα 20/11/2017 έως και Παρασκευή 24/11/2017 & ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗ


ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ συνεργάζεται με επιστημονικούς συνεργάτες που θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους ωφελούμενους του προγράμματος.

Οι ωφελούμενοι έχουν στη διάθεσή τους Παιδοψυχολόγο και Διατροφολόγο για την αντιμετώπιση θεμάτων που μπορεί να τους απασχολούν.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Μ. Μπότσαρη και Ελλησπόντου 7) κατόπιν ραντεβού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210 53 19 740 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ

Το Σπίτι της Κύπρου και ο Δήμος Κυθρέας σας προσκαλούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στην παρουσίαση των εκδόσεων του Δήμου Κυθρέας που θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου.

 


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 2018


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ Διακηρύσσει επαναληπτική φανερή και προφορική πλειοδοτική δημοπρασία, που θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81 κατόπιν της 214/2017 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και της 64/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου , για την εκμίσθωση μίας (1) θέσης περιπτέρου επί της οδού Ιερά Οδός 198-200 του Δήμου Αιγάλεω, με πρώτη προσφορά (τιμή εκκίνησης) το ποσό των 350,00 € μηνιαίως.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΜΙΑΣ (1) ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ.Απόφασης: 214


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Π.Φ.Α

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Π.Φ.Α ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ(Π.Α.γ.Ο) 2017-2018 ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
Κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις, στο τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημοτικό κατάστημα (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου) μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών, από την επομένη της ανάρτησης.

ANEΞAΡTHTOY ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΓΑ 2017-2018
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 02 ΓΓΑ 2017-2018
ΑΜΕΑ-03-ΓΓΑ 2017-2018
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ-04- ΓΓΑ 2017-2018
ΜΛΑ Ο5 ΓΓΑ 2017-2018
ΣΤΙΒΟΣ -06- ΓΓΑ 2017-2018
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΓΑ 2017-2018
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ-07-ΓΓΑ 2017-2018


ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΙΣ 29/9/1944

Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ο βανδαλισμός του μνημείου των εκτελεσθέντων του Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω (στις 29/9/1944).Το μνημείο έχει τοποθετηθεί στη πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κηφισού και Σμύρνης. Άγνωστοι αφαίρεσαν την μεταλλική παράσταση που βρισκόταν στην δεξιά πλευρά του γλυπτού.

Θα θέλαμε, εκ μέρους του Δήμου, να εκφράσουμε τη λύπη και την οργή μας για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, καθώς το συγκεκριμένο μνημείο εκτός από ένα έργο Τέχνης, αποτελεί και μια ένδειξη τιμής και μνήμης στους συμπολίτες μας που σφαγιάστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής και τους γερμανοντυμένους συνεργάτες τους.

Το μνημείο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Σώτο Αλεξίου το 1991.

 


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Παρουσιάστηκε, κατ’ αρχήν, στους επικεφαλείς των παρατάξεων στις 2 Νοεμβρίου 2017, το έργο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» που προτίθεται να υλοποιήσει ο Δήμος Αιγάλεω, με σκοπό την μεγιστοποίηση της διαλογής στην πηγή, των παραγομένων απορριμμάτων.

Βασικός σκοπός των Γωνιών Ανακύκλωσης είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός, πρωτογενώς, των υλικών, με στόχο την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση από τον δημότη. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η παράλληλη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων, η βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και η μείωση των υπολειμμάτων που οδηγούνται προς ταφή, ώστε να επιτευχθούν οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και να αποφευχθούν πρόστιμα.

Οι Γωνιές Ανακύκλωσης αποτελούν μια διεθνή, επιτυχημένη πρακτική που βασίζεται κυρίως στη συμμετοχή των πολιτών, όπου παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες, κυρίως στους πολίτες/δημότες, να εναποθέτουν οργανωμένα χρήσιμα υλικά, όπως χαρτί/χαρτόνι, γυάλινες & μεταλλικές συσκευασίες, βρώσιμα λίπη & έλαια, ηλεκτρικό & ηλεκτρονικό εξοπλισμό κ.α.

Οι προβλεπόμενες Γωνιές Ανακύκλωσης πρόκειται να τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία, που έχουν επιλεχθεί με βάση την καθημερινή παρατήρηση και καταγραφή των αναγκών των δημοτών από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου.

  

Δελτίο Τύπου


ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγάλεω, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους.

Έγινε παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους τομείς δραστηριότητας (καθαριότητα, πράσινο, κοινωνική πολιτική, τεχνικά έργα, σχολεία, πολιτισμός κ.λπ.) και παρουσιάστηκε αναλυτικά η οικονομική κατάσταση του Δήμου, που για 3η συνεχή χρονιά κρίνεται με θετικά αποτελέσματα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη φορέων και τοπικών συλλόγων καθώς και δημότες της πόλης μας, οι οποίοι πήραν το λόγο και έθεσαν ερωτήσεις. Οι Επικεφαλής των Παρατάξεων «Συμμαχία για το Αιγάλεω» και «Αιγάλεω νέα εποχή», κ.κ. Ιωάννης Γκίκας και Λάμπρος Σκλαβούνος, αντίστοιχα, τοποθετήθηκαν στα θέματα του απολογισμού και ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι απάντησαν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Παρουσίαση "Ετήσιος Απολογισμός 2017"

  


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω για τις απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ

 Αιγάλεω 10/07/2013
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ οι φόβοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για κατάργηση Νομικών Προσώπων και απολύσεις εργαζομένων στους δήμους επαληθεύονται. Με την εξαγγελία για κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνόμων και σχολικών φυλάκων το ποτήρι πλέον ξεχείλισε.
Είναι προφανής η πρόθεση στοχοποίησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ήδη έχει υποστεί μείωση προσωπικού και σοβαρά κενά λόγω συνδυασμού συνταξιοδοτήσεως - πάγωμα προσλήψεων, καθώς και μείωση των επιχορηγήσεων κατά 60%, με σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του πολίτη, μεταβάλλοντας την ανθρωποκεντρική κοινωνική Πολιτική σε Μνημονιακό λογιστικό άθροισμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω καταγγέλλει και εκφράζει την αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων των ΟΤΑ και τα σχέδια κατάργησης Νομικών Προσώπων.
Συμπαρίσταται σήμερα στο δίκαιο αγώνα των δημοτικών αστυνόμων και σχολικών φυλάκων και αύριο σε όποιο εργαζόμενο θα θιγεί και δηλώνει κατηγορηματικά ότι κάθε αυθαίρετο, πρόχειρο και οριζόντιο μέτρο που διαλύει τις υπηρεσίες του Δήμου δημιουργεί συνθήκες πλήρους αποσάθρωσης και εργασιακής ανασφάλειας και θα μας βρει αποφασιστικά αντίθετους.
Το Δ.Σ. του Αιγάλεω προτείνει στην ΚΕΔΕ και

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Χρ. Καρδαράς:Να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.Να μην κλείσει η ΕΡΤ

Η κυβερνητική απόφαση να κλείσει μέσα σε μια νύχτα η ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους είναι κατάφωρα αντιδημοκρατική και συναντά την αντίδραση κομμάτων, κοινωνικών φορέων και της πλειοψηφίας των πολιτών. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τη στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα τους.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπορεί να κλείνουν Νομικά Πρόσωπα του δημόσιου τομέα με μια απλή ΚΥΑ προκαλεί την έντονη ανησυχία όλων των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης.
Θα αντιταχθούμε σε κάθε απόπειρα ακρωτηριασμού των Δήμων και διάλυσης των κοινωφελών υπηρεσιών που προσφέρουν.
Ζητάμε την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της απόφασης για κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Ιούλιου από τον Δήμο Αιγάλεω

Συνεχίζονται και τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω.
Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 20:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος του Δήμου ένας περίπατος γνωριμίας με τη χλωρίδα και τη βιομηχανική ιστορία του Μπαρουτάδικου. Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση της Βιομηχανικής Ιστορίας του Πυριτοδοποιείου από τον πρόεδρο του συλλόγου «Φίλοι του Πυριτιδοποιείου» κο Βασίλη Βασιλειάδη και το Δημοτικό Σύμβουλο κο Γιάννη Κουτούλια.
Την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:00 στον πεζόδρομο της Αγ.Κωνσταντίνου (κάθετος πεζόδρομος στην Αγίας Λαύρας),  Rock, Jazz, Blues ήχοι και stand up comedy θα δώσουν ζωντάνια στην περιοχή και την ευκαιρία για μια ευχάριστη μουσική απόδραση σε όσους την παρακολουθήσουν.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

Ο Δήμος Αιγάλεω διοργανώνει, για το μήνα Ιούλιο, ένα σύνολο εκδηλώσεων σε αρκετά σημεία της πόλης και φέρνει άρωμα καλοκαιριού και σε όσους μείνουν εντός των τειχών.
 
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Ιουλίου στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού (Καραϊσκάκη 2-4) όπου θα απολαύσουμε την Πανσέληνο υπό τους ήχους της Μουσικής.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Δημοτική Βιβλιοθήκη και Future Library εν δράσει!

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες η Βιβλιοθήκη της πόλης μας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τις 28 δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με τη Future Library με σκοπό την ενίσχυση της αναγνωσιμότητας. Οι μέχρι σήμερα συμμετέχοντες έχουν ξεπεράσει τους 250. Η βιβλιοθήκη μας γεμίζει καθημερινά από παιδικές φωνές και γέλια και γίνεται ο χώρος όπου οι μικροί συνδημότες μας εκφράζουν την εικαστική δημιουργικότητά τους.
Οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης συνεχίζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αναρτημένο πρόγραμμα ή στον αριθμό 2105907060.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Χρ. Καρδαράς:"Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των κατοίκων του Αιγάλεω από τη ΔΕΗ"

Ως απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απάντηση της ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ) για το θέμα της κατάργησης των εναέριων Γραμμών Μεταφοράς ρεύματος που διασχίζουν τον Δήμο Αιγάλεω, ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς. Απαντώντας σε επιστολή του Δημάρχου με την οποία τονιζόταν η καθυστέρηση που έχει υπάρξει στην κατασκευή του ΚΥΤ Ρουφ και την αποξήλωση των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης, η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ επισήμως παραδέχεται ότι το έργο του ΚΥΤ Ρουφ θα αργήσει επί μακρόν και η αποξήλωση των γραμμών ακόμη περισσότερο.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς δήλωσε: «Η επ’ αόριστον αναβολή της αποξήλωσης των εναέριων γραμμών υπερυψηλής τάσης συνιστά έναν συνεχιζόμενο για χρόνια εμπαιγμό των κατοίκων του Αιγάλεω από τη ΔΕΗ. Οι συμπολίτες μας έχουν χορτάσει με υποσχέσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά καμιά πραγματική πρόοδος δεν έχει σημειωθεί.
Η κατάσταση αυτή, που υποβαθμίζει ολόκληρες περιοχές του Δήμου μας αλλά και γειτονικών Δήμων είναι απαράδεκτη, όπως απαράδεκτη είναι και η αδράνεια της ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ). Τα προβλήματα συνεργασίας μεταξύ κρατικών φορέων που επικαλείται η ΔΕΗ δεν μας αφορούν και δεν αποτελούν δικαιολογία για την ταλαιπωρία των κατοίκων του Αιγάλεω.
Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για τον εμπαιγμό αυτό και σκοπεύω να θέσω το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων αντίδρασης
».

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Κτήμα “ΜΕΡΚΑΤΗ”

Χρήστος Καρδαράς: «Να παραχωρηθεί άμεσα το κτήμα “ΜΕΡΚΑΤΗ” στο Δήμο Αιγάλεω από την ΟΣΚ Α.Ε.»
Επιστολή σχετικά με την καθυστέρηση της παραχώρηση του κτήματος «ΜΕΡΚΑΤΗ» στον Δήμο Αιγάλεω απέστειλε ο Δήμαρχος κ.Χρήστος Καρδαράς στον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΟΣΚ Α.Ε. κ. Ηρακλή Δρούλια.
Το κτήμα «ΜΕΡΚΑΤΗ» στην περιοχή του Ελαιώνα, κοντά στη συμβολή της Π.Ράλλη με τη Λ. Θηβών, έχει χαρακτηριστεί από το Δήμο χώρος πρασίνου. Μετά την απόκτηση του και σύμφωνα με τη σχετική μελέτη θα ενισχυθεί το πράσινο με νέες φυτεύσεις, θα αναδειχθεί το Βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου και τα παραδοσιακά υποστατικά που διατηρούνται στο χώρο.
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε στον κ.Δρούλια τις επανειλημμένες δεσμεύσεις τόσο του ιδίου όσο και του ΔΣ της ΟΣΚ Α.Ε. σχετικά με την παραχώρηση του κτήματος «ΜΕΡΚΑΤΗ» στο δήμο Αιγάλεω. Υπογράμμισε την απογοήτευση του Δημοτικού Συμβούλιου αλλά και των πολιτών του δήμου για την πλέον του έτους καθυστέρηση στη λήψη επίσημης απόφασης για την παραχώρηση αυτή.
Κλείνοντας, ο κ.Καρδαράς ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της αργοπορίας και τόνισε πως η Διοίκηση του Δήμου παρακολουθεί στενά το θέμα.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Πρόγραμμα αρχαιολογικών περιπάτων

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αρχαιολογικών περιπάτων στο Δήμο Αιγάλεω.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 14 Ιουνίου το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στα αρχαιολογικά ευρήματα που αναδείχτηκαν κατά τις εργασίες κατασκευής του Μετρό Αιγάλεω και Ελαιώνα καθώς και στο ίχνος της Αρχαίας Ιεράς Οδού. Το πρόγραμμα αυτό συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αιγάλεω και τη Γ΄ Ε.Π.Κ.Α. και πραγματοποιήθηκαν συνολικά δύο ξεναγήσεις με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον από την πλευρά του κόσμου.
Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων από την εκπρόσωπο της Γ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγο κα Μαριλένα Κοντοπανάγου, αναπτύχθηκαν πολλές πλευρές της πλούσιας ιστορίας της Ιεράς Οδού, του αρχαιότερου δρόμου στην Ελλάδα.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Κινηματογραφικές ταινίες για παιδιά

Ο Δήμος Αιγάλεω και η Make a Film παρουσιάζουν Στις 2 & 3 Ιουλίου 2013, στο Άλσος της πόλης μας κινηματογραφικές ταινίες για παιδιά με την μεγαλύτερη Κινηματογραφική Οθόνη της Ελλάδας
2 Ιουλίου, Τρίτη: «Σκυλάκια στο διάστημα »
3 Ιουλίου, Τετάρτη: « Αζούρ και Ασμάρ»

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Στήριξη του Κοινωνικού Παντωπολείου

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω και σκοπό την κάλυψη των μεγάλων αναγκών πολλών συμπολιτών μας, που λόγω της οικονομικής κρίσης  βρέθηκαν σε δεινή οικονομική κατάσταση, από τον Οκτώβριο του 2012 λειτουργεί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Κοινωνικό Παντοπωλείο.
 

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 56 από 89Πρώτη   Προηγούμενη   51  52  53  54  55  [56]  57  58  59  60  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 56 από 22Πρώτη   Προηγούμενη   13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

Πλειοδοτική δημοπρασία για την παραχώρηση εκμετάλλευσης του «ΠΑΤΙΝΑΖ» εντός του Αλσους

Την 4η Αυγούστου έτους 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 – 11.00 π.μ. θα διεξαχθεί φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία στο Δημοτικό Κατάστημα, ενώπιον της Δημαρχιακής Επιτροπής, για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Δημοτικού χώρου «ΠΑΤΙΝΑΖ» εντός του Άλσους (Μπαρουτάδικο) του Δήμου Αιγάλεω συνολικού εμβαδού 746,435 τ.μ. και για το χρονικό διάστημα των έξι ετών από της υπογραφής του συμφωνητικού μίσθωσης.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΥΓΡΩΝ ΦΡΕΝΩΝ Κ.Λ.Π.»

Ο Δήμος Αιγάλεω θα διενεργήσει Ανοικτό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο τελικής επιλογής τον προμηθευτή με τη χαμηλότερη προσφορά, για την προμήθεια «ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΥΓΡΩΝ ΦΡΕΝΩΝ Κ.Λ.Π. ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ», προϋπολογισμού 70.000,00 ΕΥΡΩ . Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα( Ι. Οδός 364 & Κάλβου) στις 31/08/2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 π.μ-11.30 π.μ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
Ανοικτός Επαναληπτικός Διαγωνισμός για την προμήθεια «ΕΝΟΣ ΔΙΑΞΟΝΙΚΟΥ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ»

Ο Δήμος Αιγάλεω θα διενεργήσει Ανοικτό Επαναληπτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο τελικής επιλογής τον προμηθευτή με την συμφερότερη προσφορά, για την προμήθεια «ΕΝΟΣ (1) ΔΙΑΞΟΝΙΚΟΥ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ», προϋπολογισμού 70.000,00 ΕΥΡΩ (με τον Φ.Π.Α.). Ο Επαναληπτικός Διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Ι.Οδός 364 & Κάλβου) στις 31/08/2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 π.μ-11.30 π.μ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
Ανοικτός διαγωνισμός μίσθωσης αυτοκινήτων

Εκτίθεται σε ανοικτό διαγωνισμό η μίσθωση αυτοκινήτων για την εκτέλεση της εργασίας για τη μεταφορά : 1) των μελών των ΚΑΠΗ, 2) των οικονομικά απόρων, 3) των μαθητών που συμμετέχουν σε αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου για θαλάσσια μπάνια, περιπάτους ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς μέχρι 70 χ.λ.μ. εντός Αττικής. Η δημοπρασία θα γίνει στις 13/7/2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 13.30 μ.μ-14.00 μ.μ στα γραφεία του Δήμου.

Περίληψη Δημοπρασίας - Πληροφορίες

  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
Σελίδα 56 από 57Πρώτη   Προηγούμενη   48  49  50  51  52  53  54  55  [56]  57  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and