Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΩΝ

Ο Δήμος Αιγάλεω συμπαρίσταται στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στη Δυτική Αττική, που χρειάζονται βοήθεια, με οργανωμένη αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης.

Βοηθήστε μας να συγκεντρώσουμε ρούχα και τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μιλτιάδου 4, καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) 08:00-15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 213 2100 781.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΔΩΝ


ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητές/οί, μέλη και φίλες/οι του συνδέσμου μας,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε σε ειδική εκδήλωση με θέμα:
«ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, Σύγχρονες προσεγγίσεις και αποφάσεις πολιτικών για την υγεία»
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18.00
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο ΑΙΓΑΛΕΩ
(επί της Ιεράς Οδού, ακριβώς στη Στάση ΜΕΤΡΟ: ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ)

Την εκδήλωση–συζήτηση θα τιμήσουν, ως ομιλήτριες, προβεβλημένες γυναίκες από το χώρο της πολιτικής και της επιστήμης, που διακρίνονται για το έργο και την προσφορά τους στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της υγείας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής:

-Στην εκδήλωση θα προεδρεύει ως Συντονίστρια: η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Β Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ, Αντιπρόεδρος του ΠΟΛ.ΣΥΝΔ.ΓΥΝ, η οποία θα παρουσιάσει τις βασικές θέσεις του Συνδέσμου, εκπροσωπώντας τη Διοίκηση μας.

-Εκ μέρους της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ομιλήτρια: η Αμαλία Σαρρή, Νομικός, Στέλεχος της Γραμματείας στο τμήμα Υλοποίησης και παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας.

-Ομιλήτρια: Όλγα Ιορδανίδου Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ-Ιατρός Εντατικολόγος

-Ομιλήτρια: Ιωάννα Σχοινά, Ιατρός Πυρηνικής Ιατρικής, μέλος Εξελεγκτικής .Επιτροπής ΠΟΛ.ΣΥΝΔ.ΓΥΝ.

-Ομιλία για τις ευρωπαϊκές πολιτικές Υγείας: Άννα Καραμάνου, Αντιπρόεδρος ΠΣΓ, πρώην Ευρωβουλευτής- Πρόεδρος Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ισότητα και τα δικαιώματα των Γυναικών.

-Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει στην έναρξη των εργασιών ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας.

Η νέα μας αυτή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων μας, αφιερωμένων σε διάφορες θεματικές ενότητες, τις οποίες συνεχίζουμε με συνέπεια, για τα μέλη μας και τις φίλες-φίλους του συνδέσμου.
Αξιοποιούμε και υπηρετούμε, με τις δράσεις αυτές, το βασικό καταστατικό σκοπό του συνδέσμου «...για την προώθηση και εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και για τα δυο φύλα σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής, με έμφαση στην ισόρροπη συμμετοχή ανδρών γυναικών σε όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς...».

Ειδικότερα, με την εν λόγω εκδήλωση προσδοκούμε να φωτίσουμε τη γυναικεία οπτική των πολιτικών υγείας, την κατάσταση των γυναικών ως αποδεκτών των διαφόρων πολιτικών υγείας, αλλά επίσης να διερευνήσουμε πώς οι γυναίκες, που συμμετέχουν στα κέντρα αποφάσεων, ενεργούν στο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων για την υγεία.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Είμαστε βέβαιες ότι θα αγκαλιάσετε αυτή μας την πρωτοβουλία, που επιχειρεί να εξετάσει ένα από τα πιο βασικά θέματα της προσωπικής και κοινωνικής ζωής των γυναικών και θα ανταποκριθείτε με την ενεργό συμμετοχή σας.
Σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά

ΓΙΑ ΤΟ ΔΓ ΠΣΓ
  Η Πρόεδρος           Η Γεν. Γραμματέας
Ζέττα Μ.Μακρή            Έφη Μπέκου


ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η Μονάδα Υγείας Αιγάλεω διαθέτει δύο ψυχιάτρους τον κ. Μαντζιώρο Μάριο και τον κ. Πιτερό Γεώργιο, σε ωράριο πρωινό και απογευματινό.
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατόπιν ραντεβού.


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ

Ο Δήμος Αιγάλεω, στην προσπάθεια να αποφευχθούν πλημμύρες και να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο σε καλή κατάσταση, προέβη σε συμπληρωματικούς καθαρισμούς φρεατίων από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών και της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Επισημαίνουμε ότι το σύνολο των φρεατίων ομβρίων υδάτων του Δήμου μας, είχε καθαριστεί και απολυμανθεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aνακοίνωση για Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση» (ELoGE)

Aνακοίνωση 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΔΟΠΟΙΕΙΟΥ

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στην διοργάνωση και όσους δήλωσαν συμμετοχή στην εκδήλωση μας "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΊΑ" την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 10.30, άλλα δυστυχώς δεν θα υλοποιηθεί, διότι όλα δείχνουν... βροχή.

Φίλοι του Πυριτιδοποιείου.

 


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στις 15 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας και η φετινή ενότητα έχει θέμα «Άκου τη φωνή σου».

Στέλνουμε, λοιπόν, θερμή πρόσκληση προς όλους, για να ακουστεί και η δική σας φωνή και σας δίνουμε χώρο για έκφραση, για διερεύνηση των βιωμάτων σας μέσω της χρήσης της φωνής και των μουσικών οργάνων.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017
Ώρα: 18:00-19:30
Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

Είσοδος Ελεύθυερη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙΣ 15/11/2017

Ο Δήμος Αιγάλεω και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, έστειλε πλήρως εξοπλισμένο κλιμάκιο στις πληγείσες, από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και τη σφοδρή κακοκαιρία, περιοχές της Δυτικής Αττικής (Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Μαγούλα).

Παράλληλα τίθενται σε επιφυλακή άλλες δύο ομάδες ώστε να μεταβούν στις εν λόγω περιοχές τις απογευματινές ώρες.

   


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ΔΙΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του τμήματος προσωπικού ιδιωτικού δικαίου του Δήμου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου, τηλέφωνα επικοινωνίας 2132044959 - 2132044906), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται μετά την ανάρτησή της στο χώρο ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος μέσα σε προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών και συγκεκριμένα από Δευτέρα 20/11/2017 έως και Παρασκευή 24/11/2017 & ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗ


ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ συνεργάζεται με επιστημονικούς συνεργάτες που θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους ωφελούμενους του προγράμματος.

Οι ωφελούμενοι έχουν στη διάθεσή τους Παιδοψυχολόγο και Διατροφολόγο για την αντιμετώπιση θεμάτων που μπορεί να τους απασχολούν.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Μ. Μπότσαρη και Ελλησπόντου 7) κατόπιν ραντεβού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210 53 19 740 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ

Το Σπίτι της Κύπρου και ο Δήμος Κυθρέας σας προσκαλούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στην παρουσίαση των εκδόσεων του Δήμου Κυθρέας που θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου.

 


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 2018


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ Διακηρύσσει επαναληπτική φανερή και προφορική πλειοδοτική δημοπρασία, που θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81 κατόπιν της 214/2017 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και της 64/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου , για την εκμίσθωση μίας (1) θέσης περιπτέρου επί της οδού Ιερά Οδός 198-200 του Δήμου Αιγάλεω, με πρώτη προσφορά (τιμή εκκίνησης) το ποσό των 350,00 € μηνιαίως.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΜΙΑΣ (1) ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ.Απόφασης: 214


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Π.Φ.Α

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Π.Φ.Α ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ(Π.Α.γ.Ο) 2017-2018 ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
Κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις, στο τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημοτικό κατάστημα (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου) μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών, από την επομένη της ανάρτησης.

ANEΞAΡTHTOY ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΓΑ 2017-2018
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 02 ΓΓΑ 2017-2018
ΑΜΕΑ-03-ΓΓΑ 2017-2018
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ-04- ΓΓΑ 2017-2018
ΜΛΑ Ο5 ΓΓΑ 2017-2018
ΣΤΙΒΟΣ -06- ΓΓΑ 2017-2018
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΓΑ 2017-2018
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ-07-ΓΓΑ 2017-2018


ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΙΣ 29/9/1944

Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ο βανδαλισμός του μνημείου των εκτελεσθέντων του Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω (στις 29/9/1944).Το μνημείο έχει τοποθετηθεί στη πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κηφισού και Σμύρνης. Άγνωστοι αφαίρεσαν την μεταλλική παράσταση που βρισκόταν στην δεξιά πλευρά του γλυπτού.

Θα θέλαμε, εκ μέρους του Δήμου, να εκφράσουμε τη λύπη και την οργή μας για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, καθώς το συγκεκριμένο μνημείο εκτός από ένα έργο Τέχνης, αποτελεί και μια ένδειξη τιμής και μνήμης στους συμπολίτες μας που σφαγιάστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής και τους γερμανοντυμένους συνεργάτες τους.

Το μνημείο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Σώτο Αλεξίου το 1991.

 


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Παρουσιάστηκε, κατ’ αρχήν, στους επικεφαλείς των παρατάξεων στις 2 Νοεμβρίου 2017, το έργο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» που προτίθεται να υλοποιήσει ο Δήμος Αιγάλεω, με σκοπό την μεγιστοποίηση της διαλογής στην πηγή, των παραγομένων απορριμμάτων.

Βασικός σκοπός των Γωνιών Ανακύκλωσης είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός, πρωτογενώς, των υλικών, με στόχο την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση από τον δημότη. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η παράλληλη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων, η βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και η μείωση των υπολειμμάτων που οδηγούνται προς ταφή, ώστε να επιτευχθούν οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και να αποφευχθούν πρόστιμα.

Οι Γωνιές Ανακύκλωσης αποτελούν μια διεθνή, επιτυχημένη πρακτική που βασίζεται κυρίως στη συμμετοχή των πολιτών, όπου παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες, κυρίως στους πολίτες/δημότες, να εναποθέτουν οργανωμένα χρήσιμα υλικά, όπως χαρτί/χαρτόνι, γυάλινες & μεταλλικές συσκευασίες, βρώσιμα λίπη & έλαια, ηλεκτρικό & ηλεκτρονικό εξοπλισμό κ.α.

Οι προβλεπόμενες Γωνιές Ανακύκλωσης πρόκειται να τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία, που έχουν επιλεχθεί με βάση την καθημερινή παρατήρηση και καταγραφή των αναγκών των δημοτών από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου.

  

Δελτίο Τύπου


ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγάλεω, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους.

Έγινε παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους τομείς δραστηριότητας (καθαριότητα, πράσινο, κοινωνική πολιτική, τεχνικά έργα, σχολεία, πολιτισμός κ.λπ.) και παρουσιάστηκε αναλυτικά η οικονομική κατάσταση του Δήμου, που για 3η συνεχή χρονιά κρίνεται με θετικά αποτελέσματα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη φορέων και τοπικών συλλόγων καθώς και δημότες της πόλης μας, οι οποίοι πήραν το λόγο και έθεσαν ερωτήσεις. Οι Επικεφαλής των Παρατάξεων «Συμμαχία για το Αιγάλεω» και «Αιγάλεω νέα εποχή», κ.κ. Ιωάννης Γκίκας και Λάμπρος Σκλαβούνος, αντίστοιχα, τοποθετήθηκαν στα θέματα του απολογισμού και ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι απάντησαν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Παρουσίαση "Ετήσιος Απολογισμός 2017"

  


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΔΑΡΑ

Αιγάλεω 8/7/2013
 
Εκφράζω την πλήρη αντίθεση μου στην απόφαση της κυβέρνησης για χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπακούοντας τυφλά στις παράλογες και αυταρχικές απαιτήσεις της τρόικας, η κυβέρνηση καταργεί μια σειρά από σημαντικές αρμοδιότητες των Δήμων και οδηγεί τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς στην αδυναμία λειτουργίας και την απαξίωση.
Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στο σημερινό κλείσιμο των Δήμων που αποφάσισε η ΚΕΔΕ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλ. Καραϊσκάκη. Μαζί, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι και κάτοικοι, μπορούμε να εμποδίσουμε τη διάλυση των Δήμων και να προασπίσουμε την καθημερινή εξυπηρέτηση και την κοινωνική προστασία των πολιτών.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ξεκινά άμεσα η ανάπλαση της λεωφόρου Θηβών

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση Θηβών» και συγκεκριμένα το τμήμα από την οδό Πέτρου Ράλλη έως τη λεωφόρο Αθηνών. 
Με το έργο θα αυξηθούν οι χώροι πρασίνου στο κέντρο της πόλης και θα αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά ο σημαντικότερος οδικός άξονας που ενώνει το Αιγάλεω με την υπόλοιπη Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 13 μήνες.
Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αιγάλεω και περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και οδεύσεως για τυφλούς, την τοποθέτηση ραμπών για άτομα μειωμένης κινητικότητας, την προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων, την εφαρμογή βιοκλιματικών στοιχείων και την ενίσχυση των φυτεύσεων κατά μήκος των πεζοδρομίων και στην ενδιάμεση νησίδα.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» (ΠΡΩΗΝ ΛΟΙΜΩΔΩΝ)

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Αλληλέγγυο Φροντιστήριο

Θερινό τμήμα δωρεάν φοίτησης από το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του δήμου Αιγάλεω.
Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο το οποίο δημιουργήθηκε από τον Δήμο Αιγάλεω το Νοέμβριο 2013 στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο και με σκοπό την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη χρονιά λειτουργίας του και ανακοινώνει τη συνέχιση των μαθημάτων με θερινά τμήματα προετοιμασίας από 20 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου καθώς και με νέα τμήματα για τη σχολική χρονιά2013-2014. Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν από καταξιωμένους εθελοντές εκπαιδευτικούς.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΜΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο Δήμος Αιγάλεω προσφέρει και φέτος δημιουργική απασχόληση σε μαθητές, των οποίων οι γονείς εργάζονται, για το χρονικό διάστημα από 01 Ιουλίου έως 19 Ιουλίου, καθημερινές από 07:30 έως 15:30 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/1/2002 έως 31/12/2007, αφορά δημότες και κατοίκους Αιγάλεω και περιλαμβάνει Εικαστικά, Μουσική, Γυμναστική, Χορό (Μοντέρνος & Παραδοσιακός), Θεατρική Αγωγή-Θεατρικό παιχνίδι, περιβαλλοντικές δράσεις, εκπαιδευτικό παιχνίδι κ.λ.π.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από 18/6/2013 μέχρι 25/6/2013 από 10.00 έως 14.00 στη Δ/νση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο Γραφείο Αντιδημάρχων (κτίριο Δημαρχείου, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου). 
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις αρμόδιες υπαλλήλους κα Μακρυγιάννη Α., κα Γεωργίου Π. και κα. Ψωμιάδου Λ.στα τηλέφωνα: 2132044848-849-979.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
«Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για μαθητές» στο Δήμο Αιγάλεω

Βραβεύτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού «Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για μαθητές» στο Δήμο Αιγάλεω.
 
Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Αιγάλεω στήριξε τις «Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για μαθητές» σε μια προσπάθεια κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών για δυναμική συμμετοχή στην Ανακύκλωση, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι των προσπαθειών μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον.
Οι «Μεγάλες Γιορτές της Ανακύκλωσης για τους μαθητές» διοργανώνονται σε όλη τη χώρα από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και τους Δήμους που διαθέτουν Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ετήσια εκδήλωση των ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγάλεω

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε και για φέτος, όπως κάθε χρόνο, εορταστική εκδήλωση από τα έξι ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγάλεω στο δημοτικό θέατρο Αλέξης Μινωτής. Όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου παρουσίασαν προγράμματα χορού, μουσικής, γυμναστικής και χορωδίας που προετοίμαζαν ολόκληρο το χειμώνα. Η ποικιλομορφία των δραστηριοτήτων, το κέφι και οι ιδιαίτερες ικανότητες καθενός από τα μέλη των ΚΑΠΗ συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση μιας εξαίρετης σειράς παραστάσεων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης μας κος Χ. Καρδάρας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κα Σιγάλα Διονυσία και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Αρχαιολογικός περίπατος στην Ιερά Οδό

Ιδιαίτερα θετική η ανταπόκριση στον πρώτο αρχαιολογικό περίπατο στο Δήμο Αιγάλεω!
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στον πρώτο αρχαιολογικό περίπατο που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αιγάλεω και τη Γ΄ Ε.Π.Κ.Α. στις 7 Ιουνίου 2013. Κατά την ξενάγηση από την εκπρόσωπο της Γ΄Εφορίας Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγο κα Μαριλένα Κοντοπονάγου, αναπτύχθηκαν πολλές πλευρές της πλούσιας ιστορίας της Ι.Οδού, του αρχαιότερου δρόμου στην Ελλάδα.
Στη διάρκεια της παρουσίασης που ξεκίνησε από το ορατό ίχνος της αρχαίας Ι.Οδού, σε σημείο που γειτνιάζει με την σύγχρονη, και κατέληξε στα βάθρα της αρχαίας γέφυρας του Κηφισού, στην περιοχή του Ελαιώνα, απαντήθηκαν και αρκετές ερωτήσεις αρχαιολογικού, αλλά και τοπογραφικού περιεχομένου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι

Γέμισε παιδικές φωνές το πνευματικό κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Γ.Ρίτσος» στη θεατρική παράσταση «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι».

Παρουσιάστηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου στο πνευματικό κέντρο «Γ.Ρίτσος» με μεγάλη συμμετοχή παιδιών η παιδική θεατρική παράσταση «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι» της Μαρίας Παπαλέξη, από τον θίασο «Το θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο». Η είσοδος στην παράσταση ήταν ελεύθερη.
Με τη συμμετοχή τους στο διαδραστικό αυτό μουσικό παραμύθι, τα παιδιά ανέπτυξαν τη φαντασία τους, έπαιξαν, διασκέδασαν και γνώρισαν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κα Δ.Σιγάλα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 57 από 89Πρώτη   Προηγούμενη   52  53  54  55  56  [57]  58  59  60  61  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 57 από 22Πρώτη   Προηγούμενη   13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

Περίληψη Διακήρυξης Ανοιχτής Δημοπρασίας

Εκτίθεται σε ανοικτό διαγωνισμό  η ανάθεση του προγράμματος «Φιλοξενία αδυνάτων οικονομικά παιδιών του Δήμου Αιγάλεω σε κατασκηνώσεις άλλων φορέων ιδιωτικών και μη του Νομού Αττικής και των όμορων Νομών». Η δημοπρασία θα γίνει την Τρίτη 8 Ιουνίου 2010 και ώρα 13.30 μ.μ - 14.00 μ.μ στα γραφεία του Δήμου.

Περίληψη Δημοπρασίας - Πληροφορίες

  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
Διακήρυξη Εργου "Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Παροχής Ασύρματης Πρόσβασης μέσω WI-FI Hotspots"

 

 Ο Δήμος Αιγάλεω θα διενεργήσει Ανοικτό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο τελικής επιλογής τον προμηθευτή με τη συμφερότερη από οικονομοτεχνικής άποψης προσφορά, για το έργο, με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΜΕΣΩ WI-FI HΟTSPOTS ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ», προϋπολογισμού 218.310,00 ΕΥΡΩ (με το ΦΠΑ).

 photo    photo     photo     photo

Διαβάστε Περισσότερα...  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας

Εκτίθεται σε ανοικτή μειοδοτική δημοπρασία η μίσθωση αυτοκινήτων για τις μεταφορές ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων κατοίκων δημοτών μας (ηλικιωμένων , οικονομικά άπορων, μαθητών κ.λ.π) για θαλάσσια μπάνια περιπάτους, ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς μέχρι 70 χ.λ.μ  εντός και εκτός Αττικής.

Περίληψη Δημοπρασίας - Πληροφορίες

  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
«ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ"»

Περίληψη Διακήρυξης Ανοιχτής Δημοπρασίας «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ"»

Διαβάστε Περισσότερα...  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
Σελίδα 57 από 57Πρώτη   Προηγούμενη   48  49  50  51  52  53  54  55  56  [57]  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and