Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

Ετήσιος απολογισμός 2017

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 11:00, στην ειδική δημόσια συνεδρίαση για τον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγάλεω. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου).


Ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (19-20 Οκτωβρίου 2017) με τίτλο «Επενδύοντας στους νέους: Κάνοντας τη διαφορά στην υποστήριξη της απασχόλησης των νέων μέσω της εγγύησης για τη νεολαία».

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθείται στο Αιγάλεω για την προώθηση της νεανικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Τόνισε την ανάγκη ενός εθνικού και περιφερειακού συντονισμού και σχεδιασμού με την παρακολούθηση των 39 δεικτών αξιολόγησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο (σήμερα παρακολουθούνται μόνο 14, σε επίπεδο χωρικής ενότητας), ούτως ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η διάγνωση των αναγκών σε ειδικότητες και καταρτίσεις (μια που οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται και καταργούνται σε τοπικό επίπεδο).


Παράλληλα παρουσίασε τη δράση του Δήμου Αιγάλεω στο πρόγραμμα και το σχεδιασμό του για το μέλλον, που αποτυπώνεται στο επιχειρησιακό του σχέδιο και την πρόταση για την ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΓΥΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 2017

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο Γύρος Αιγάλεω 2017 που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος της 29/9/1944.

Από νωρίς το πρωί το Άλσος γέμισε με παιδιά, γονείς και αθλητές. Στην μικρή διαδρομή 1.200m πήραν μέρος περίπου 500 μικροί μαθητές μαζί με τους γονείς τους και στη μεγάλη διαδρομή 7.200m οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 400.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ασπασία Αρετάκη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννα Χριστόγλου, Κώστας Φίλης, Νίκος Νικητάκης, Στέλιος Βασιλειάδης. Οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων: Συμμαχία για το Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, Αιγάλεω Νέα Εποχή ο κ. Λάμπρος Σκλαβούνος και εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης Ώρα Αιγάλεω κ. Ηλίας Μάνδρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αγαπίου, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Ζωή Βλάχου, Μάκης Ζάχαρης, Γιάννης Καπνουλάς, Μαλάμω Μαστραγγελή, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Αναστάσιος Σαράντου.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα, τα συστήματα προσκόπων, την ΕΠΟΜΕΑ, τους 100 και πλέον Εθελοντές, τους αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας που συμμετείχαν ενεργά με μικρούς και μεγάλους αθλητές και όσους συνέβαλαν στην ασφαλή διεξαγωγή του Γύρου Αιγάλεω 2017.

  

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «YOUTH GUARANTEE»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα «Εγγύηση για την νεολαία: Τρία βήματα για την εξεύρεση εργασίας», με σκοπό την ενεργοποίησή των νέων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, ανάλογα με τα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

Η δράση διοργανώθηκε από το Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αποτελούταν από τις επιμέρους δράσεις: 1. ενημέρωση της ηλικιακής ομάδας 15-24 για τις υπάρχουσες δράσεις και κατευθύνσεις, όπου έγιναν διαλέξεις, από το στελεχιακό δυναμικό του ΚΠΑ Αιγάλεω (ΟΑΕΔ), σε λύκεια της πόλης, 2. διενέργεια μελέτης με ερωτηματολόγια για την ηλικιακή ομάδα 15-24, που διενέργησε το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ-Αθήνας για λογαριασμό του Δήμου Αιγάλεω, 3. Θεματικό Εργαστήρι Συμβουλευτικής και Ευαισθητοποίησης στις 30 Σεπτεμβρίου στο Πν. Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος", όπου δόθηκε η ευκαιρία σύνταξης βιογραφικών από εξειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΔ 4. δημιουργία γραφείου ενημέρωσης (infodesk), που λειτουργεί στο χώρο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας (Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη 1ος όροφος) και 5. Ανοιχτή δράση στις 7 Οκτωβρίου 2017 στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου με συμμετοχή εργοδοτών και φορέων.

  

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


29/10/1944: «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ»

Σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια, τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και οι γερμανοντυμένοι συνεργάτες τους εισβάλλουν και  καίνε τη συνοικία του Άη Γιώργη.

Ο Δήμος Αιγάλεω τιμώντας τους νεκρούς του, διοργανώνει:

Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Θρησκευτικό μνημόσυνο Τιμής & Μνήμης
στις 10:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, 

Στο πλαίσιο του «Μήνα αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης» 
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Ο λιμός της Αθήνας»
και παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» του Στ. Κούλογλου, στις 20:00
στο «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανά»

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
«Γύρος του Αιγάλεω», με εκκίνηση μικρής διαδρομής 9:00* και μεγάλης 9:30* στο Άλσος Αιγάλεω
και συζήτηση με θέμα «Το πρόσωπο του φασισμού και η αντίσταση», στις 11:15 στο Π. Κ. «Γιάννης Ρίτσος»

*μεταφέρθηκαν 30' αργότερα

  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναζητά εθελοντή καθηγητή/τρια με ανάλογη εμπειρία για να διδάξει το μάθημα της έκθεσης στη Γ' Λυκείου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

• Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω: 213 2044848, 923
• Ώρες επικοινωνίας: 10:00-14:00


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


4/10 ΟΜΙΛΙΑ: «Μακροζωία και Γήρανση»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας,
θα πραγματοποιήσει εκδήλωση
την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο «Γιαννης Ρίτσος»,
με ομιλητή τον Καθηγητή των ΤΕΙ Αθήνας,
Καρδιολόγο-Υγιεινολόγο κ. Δημήτρη Χανιώτη,
με θέμα «Μακροζωία και Γήρανση».


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΤΙΚΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

Όλη η αλήθεια για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό

Αιγάλεω 13/03/2012

Ανοικτή Επιστολή του Δημάρχου Αιγάλεω Χρήστου Καρδαρά

 

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας απευθύνομαι προς όλους και όλες σας, με σκοπό την έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας σχετικά με την ανέγερση του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην πόλη μας. Ο Δήμος Αιγάλεω με την ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου προχωρά στην κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού υλοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στην πόλη μας.

Διαβάστε περισσότερα...

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ακατανόητη η αντίδραση μικρής ομάδας συμπολιτών μας στην ανέγερση Βρεφονηπιακού σταθμού στην πόλη μα

Αιγάλεω 09/03/2012

Αναίτια και ακατανόητη είναι η αντίδραση μικρής ομάδας συμπολιτών μας σχετικά με το υπό ανέγερση κτίριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού σε οικόπεδο του Δήμου μας, στα όρια του Άλσους της πόλης μας.

Για την έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών υπογραμμίζουμε ότι :

1. Πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωφελές έργο που ενισχύει τις δομές κοινωνικής προστασίας και φροντίδας του παιδιού.

2. Η κατασκευή του ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα για την ασφαλή και ποιοτική στέγαση των παιδιών.

3. Για το εν λόγω έργο υπάρχει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ενημερωτική Εκδήλωση για την Στοματική Υγεία των παιδιών

Αιγάλεω 07/03/2012

Ο Δήμος Αιγάλεω και η Στοματολογική Εταιρεία της Ελλάδος, σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 στις 20.00μμ, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου και Κουντουριώτου), με τον τίτλο «Φροντίζουμε τη Στοματική Υγεία των Παιδιών: Ανάγκη. Δικαίωμα. Ευθύνη».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Αιγάλεω 01/03/2012

Η Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πρόληψη και προαγωγή υγείας, οργανώνει την 1η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία του 2012, στις 4/3/ & 5/3/ 2012, Κυριακή και Δευτέρα ώρες 8.30 π.μ.-13.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 και Κάλβου) με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας Αίματος της πόλης μας. 

Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση σας περιμένουμε να δηλώσετε ενεργά το παρόν σας στο κάλεσμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο σας.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Συνεργασία Δήμου με τους Γιατρούς της καρδιάς

Αιγάλεω 29/02/2012

Ο Δήμος Αιγάλεω, σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ» διοργανώνουν πρόγραμμα παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων (Μ. Μπότσαρη 65, τηλέφωνο 2105319740-741) κάθε Παρασκευή και ώρες 10.00 π.μ.– 12.00 μ.μ.

Το πρόγραμμα ξεκινά από τις 2 Μαρτίου 2012. Οι «ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ» θα χορηγούν δωρεάν φάρμακα που βρίσκονται στην διάθεσή τους.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Επιστολή Καρδαρά για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης

Αιγάλεω 28/02/2012

Επιστολή προς τους Προέδρους της ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ κ.κ. Ασκούνη και Σαράντη απέστειλε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς με την οποία ζητά από τους εκπροσώπους των δυο κορυφαίων οργάνων της Αυτοδιοίκησης να επαναδιατυπώσουν την θέση του θεσμού ότι για κάθε αρμοδιότητα που μεταφέρεται στην Αυτοδιοίκηση να αντιστοιχούν και οι ανάλογοι πόροι.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Αιγάλεω ζήτησε από τους δυο Προέδρους να καταστήσουν σαφές προς την κεντρική εξουσία ότι καμιά αρμοδιότητα δεν μπορεί να αναληφθεί αν δεν συνοδεύεται από τους αντίστοιχους πόρους.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής .

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Παρουσίαση του βιβλίου του Αιγαλεώτη γιατρού και δρομέα, Νίκου Μαρκέα

Αιγάλεω  23/2/2012

Στη κατάμεστη αίθουσα του Π.Κ «Γ.ΡΙΤΣΟΣ» έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Αιγαλεώτη γιατρού και δρομέα, Νίκου Μαρκέα «Η απολογία ενός δρομέα» από τις εκδόσεις « ΕΝΤΟΣ». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Χρήστος Καρδαράς και ο Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Α κ. Γιάννης Κουτούλιας.
Στο πάνελ των ομιλητών ο Βαλκανιονίκης Άρης Καραγεώργιος και οι Μαραθωνοδρόμοι Νίκος Πολιάς και Κώστας Σάμιος. 
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Πρόγραμμα διανομής τροφίμων

Αιγάλεω 22/02/2012

O Δήμος ΑΙΓΑΛΕΩ , σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό "ΕΔΡΑ" - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων, συμμετέχει στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων (ζυμαρικών, ρυζιού, φέτας ΠΟΠ και γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
«Έφυγε » ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΑΚΗΣ

Αιγάλεω 21/02/2012

Πέθανε τη Δευτέρα 20.2.2012 το βράδυ, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Κοκάκης, Πρόεδρος των παιδικών σταθμών του Δήμου Αιγάλεω. Ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Ως κεραυνός εν αιθρία «έπεσε» η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του φίλου και συνεργάτη, Δημοτικού Συμβούλου Πέτρου Κοκάκη.
Ο Πέτρος υπήρξε ένας δυναμικός μαχητής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που η πορεία του στα κοινά της πόλης μας διακρίθηκε από το αληθινό ενδιαφέρον του για το Αιγάλεω και τους πολίτες του.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του, τα παιδιά του, τους οικείους του».

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Απόκριες 2012 με την συμμετοχή των Εθνικοτοπικών συλλόγων

Αιγάλεω 20/02/2012

Εκδήλωση με περιεχόμενο την αναβίωση αποκριάτικων εθίμων & Μουσικοχορευτικά δρώμενα με τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους της πόλης μας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 στο κλειστό Γυμναστήριο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ»

Οι Μπαμπόγεροι με τις κουδούνες από το Σύλλογο Φλαμπουριωτών, Γαϊτανάκι σε δυο παραλλαγές από τον Πολιτιστικό σύλλογο «Άνω Λιούμη» και τον Σύλλογο Μικρασιατών....

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 70 από 87Πρώτη   Προηγούμενη   65  66  67  68  69  [70]  71  72  73  74  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 70 από 22Πρώτη   Προηγούμενη   13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 70 από 55Πρώτη   Προηγούμενη   46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and