Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

Ετήσιος απολογισμός 2017

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 11:00, στην ειδική δημόσια συνεδρίαση για τον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγάλεω. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου).


Ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (19-20 Οκτωβρίου 2017) με τίτλο «Επενδύοντας στους νέους: Κάνοντας τη διαφορά στην υποστήριξη της απασχόλησης των νέων μέσω της εγγύησης για τη νεολαία».

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθείται στο Αιγάλεω για την προώθηση της νεανικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Τόνισε την ανάγκη ενός εθνικού και περιφερειακού συντονισμού και σχεδιασμού με την παρακολούθηση των 39 δεικτών αξιολόγησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο (σήμερα παρακολουθούνται μόνο 14, σε επίπεδο χωρικής ενότητας), ούτως ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η διάγνωση των αναγκών σε ειδικότητες και καταρτίσεις (μια που οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται και καταργούνται σε τοπικό επίπεδο).


Παράλληλα παρουσίασε τη δράση του Δήμου Αιγάλεω στο πρόγραμμα και το σχεδιασμό του για το μέλλον, που αποτυπώνεται στο επιχειρησιακό του σχέδιο και την πρόταση για την ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΓΥΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 2017

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο Γύρος Αιγάλεω 2017 που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος της 29/9/1944.

Από νωρίς το πρωί το Άλσος γέμισε με παιδιά, γονείς και αθλητές. Στην μικρή διαδρομή 1.200m πήραν μέρος περίπου 500 μικροί μαθητές μαζί με τους γονείς τους και στη μεγάλη διαδρομή 7.200m οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 400.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ασπασία Αρετάκη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννα Χριστόγλου, Κώστας Φίλης, Νίκος Νικητάκης, Στέλιος Βασιλειάδης. Οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων: Συμμαχία για το Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, Αιγάλεω Νέα Εποχή ο κ. Λάμπρος Σκλαβούνος και εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης Ώρα Αιγάλεω κ. Ηλίας Μάνδρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αγαπίου, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Ζωή Βλάχου, Μάκης Ζάχαρης, Γιάννης Καπνουλάς, Μαλάμω Μαστραγγελή, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Αναστάσιος Σαράντου.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα, τα συστήματα προσκόπων, την ΕΠΟΜΕΑ, τους 100 και πλέον Εθελοντές, τους αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας που συμμετείχαν ενεργά με μικρούς και μεγάλους αθλητές και όσους συνέβαλαν στην ασφαλή διεξαγωγή του Γύρου Αιγάλεω 2017.

  

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «YOUTH GUARANTEE»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα «Εγγύηση για την νεολαία: Τρία βήματα για την εξεύρεση εργασίας», με σκοπό την ενεργοποίησή των νέων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, ανάλογα με τα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

Η δράση διοργανώθηκε από το Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αποτελούταν από τις επιμέρους δράσεις: 1. ενημέρωση της ηλικιακής ομάδας 15-24 για τις υπάρχουσες δράσεις και κατευθύνσεις, όπου έγιναν διαλέξεις, από το στελεχιακό δυναμικό του ΚΠΑ Αιγάλεω (ΟΑΕΔ), σε λύκεια της πόλης, 2. διενέργεια μελέτης με ερωτηματολόγια για την ηλικιακή ομάδα 15-24, που διενέργησε το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ-Αθήνας για λογαριασμό του Δήμου Αιγάλεω, 3. Θεματικό Εργαστήρι Συμβουλευτικής και Ευαισθητοποίησης στις 30 Σεπτεμβρίου στο Πν. Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος", όπου δόθηκε η ευκαιρία σύνταξης βιογραφικών από εξειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΔ 4. δημιουργία γραφείου ενημέρωσης (infodesk), που λειτουργεί στο χώρο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας (Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη 1ος όροφος) και 5. Ανοιχτή δράση στις 7 Οκτωβρίου 2017 στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου με συμμετοχή εργοδοτών και φορέων.

  

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


29/10/1944: «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ»

Σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια, τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και οι γερμανοντυμένοι συνεργάτες τους εισβάλλουν και  καίνε τη συνοικία του Άη Γιώργη.

Ο Δήμος Αιγάλεω τιμώντας τους νεκρούς του, διοργανώνει:

Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Θρησκευτικό μνημόσυνο Τιμής & Μνήμης
στις 10:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, 

Στο πλαίσιο του «Μήνα αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης» 
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Ο λιμός της Αθήνας»
και παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» του Στ. Κούλογλου, στις 20:00
στο «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανά»

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
«Γύρος του Αιγάλεω», με εκκίνηση μικρής διαδρομής 9:00* και μεγάλης 9:30* στο Άλσος Αιγάλεω
και συζήτηση με θέμα «Το πρόσωπο του φασισμού και η αντίσταση», στις 11:15 στο Π. Κ. «Γιάννης Ρίτσος»

*μεταφέρθηκαν 30' αργότερα

  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναζητά εθελοντή καθηγητή/τρια με ανάλογη εμπειρία για να διδάξει το μάθημα της έκθεσης στη Γ' Λυκείου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

• Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω: 213 2044848, 923
• Ώρες επικοινωνίας: 10:00-14:00


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


4/10 ΟΜΙΛΙΑ: «Μακροζωία και Γήρανση»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας,
θα πραγματοποιήσει εκδήλωση
την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο «Γιαννης Ρίτσος»,
με ομιλητή τον Καθηγητή των ΤΕΙ Αθήνας,
Καρδιολόγο-Υγιεινολόγο κ. Δημήτρη Χανιώτη,
με θέμα «Μακροζωία και Γήρανση».


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΤΙΚΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

Καθοριστικές οι ευθύνες της κεντρικής εξουσίας για τις εικόνες ντροπής στην Δ/νση Πρόνοιας.

Καθοριστικές οι ευθύνες της κεντρικής εξουσίας για τις εικόνες ντροπής στην Δ/νση Πρόνοιας. 

Ο Δήμος Αιγάλεω είχε ενημερώσει τους αρμόδιους για το διαφαινόμενο πρόβλημα.

Αιγάλεω 17/02/2012

Η κεντρική εξουσία απεκδύεται των ευθυνών της σχετικά με τις εικόνες ντροπής που παρακολουθήσαμε μπροστά από την Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Αιγάλεω. Το όλο πρόβλημα προκλήθηκε από την ανευθυνότητα των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών τα οποία παρά τις πιέσεις μας εδώ και καιρό, να εγκρίνουν σχετική δαπάνη προκειμένου να αποσταλούν οι αναγκαίες βεβαιώσεις απογραφής στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων, κώφευαν μέχρι που αναδείχθηκε το θέμα στα ΜΜΕ.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Υποβολή Αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για το Πρόγραμμα "Εκτέλση Εργων Αυτεπιστασίας"

Αιγάλεω 17/02/2012

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, καλεί τους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18-65 ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία κατάρτισης του ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης ανέργων για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία, σε δήμους, συνδέσμους και τα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου, να υποβάλουν ηλεκτρονικά, αίτηση συμμετοχής από 09-02-2012 έως 29–02-2012 στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ http://ait.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
AΠΟΚΡΙΕΣ 2012

Αιγάλεω 14/02/2012

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων ο Δήμος οργανώνει σειρά εκδηλώσεων :

Κυριακή 19/02/2012 ώρα 12 πμ, Κλειστό Γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης»: Αναβίωση αποκριάτικων εθίμων με τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους της πόλης μας

Κυριακή 19/02/2012 ώρα 7 μμ, Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος»: Αποκριάτικη γιορτή.

Καθαρά Δευτέρα 27/02/2012 ώρα 11 πμ, Άλσος Μπαρουτάδικο: Γιορτάζουμε τα κούλουμα με παραδοσιακή μουσική και τη Φιλαρμονική

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Τηλεφωνική γραμμή 1961

Αιγάλεω 06/02/2012

Ο Δήμος Αιγάλεω και η Δ/νση Καθαριότητας σας ενημερώνουν ότι από 1η Φεβρουαρίου 2012 έχει τεθεί στην διάθεση των πολιτών ο τετραψήφιος αριθμός 1961.

Διαβάστε περισσότερα......

 

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων.

Αιγάλεω 03/02/2012

Το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού & Αθλητισμού Αιγάλεω διοργανώνει Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων. Το κάθε Δημοτικό σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με μια ομάδα.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι μόνο μαθητές του σχολείου, γεννημένοι από 2000-2003.Οι αγώνες θα γίνουν Σαββατοκύριακα σε γήπεδα που θα καθορισθούν με βάση το πρόγραμμα των αγώνων.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20/02/12 στα Γραφεία του ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Α (Νικ. Πλαστήρα 20) στα τηλ. 2105315495 & 2105909847.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
«Ασπίδα» κοινωνικής προστασίας στους μαθητές της πόλης

Αιγάλεω 02/02/2012

Mε πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες συνάντηση του Δημάρχου κ. Χρήστου Καρδαρά με εκπαιδευτικούς από τις σχολικές μονάδες του Αιγάλεω. Θέμα συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν μαθητές λόγω ανεπαρκούς σίτισής τους. Πρέπει να υπογραμμισθεί ότι για την εν λόγω συνάντηση είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του Δημάρχου προς τους Δ/ντές όλων των σχολικών μονάδων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ο Δήμος Αιγάλεω στο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», αφιέρωμα του SKAI – ECONEWS

Αιγάλεω 01/02/2012

Ρεπορτάζ για την υλοποίηση από το Δήμο Αιγάλεω του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού SKAI στις 30/1/2012.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την μελέτη και τις έργο – κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, την μελέτη βιοκλιματικού σχεδιασμού, την ανάπλαση της πλατείας Ζαμπέτα και μελέτη για την βιώσιμη αστική κινητικότητα στο σύνολο του Δήμου Αιγάλεω.

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Πρόσκληση

Αιγάλεω 01/02/2012

Ο Δήμος Αιγάλεω, το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι αθλούμενοι των τμημάτων μας σας καλούν να διασκεδάσουμε μαζί αποκριάτικα στο Ελαιών Loft το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 21.00.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Συνάντηση του Δημάρχου Αιγάλεω με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ

Αιγάλεω 31/01/2012

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ είχε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς.Με βασικό θέμα συζήτησης τις συγκοινωνιακές ρυθμίσεις προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη του Αιγάλεω, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος αναφορικά με τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα», τις επιπτώσεις στον οικιστικό ιστό, την ανάγκη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς και για τους σταθμούς λεωφορείων για την ασφαλή μετεπιβίβαση των επιβατών.

Ακόμη συζητήθηκε το θέμα των λεωφορειολωρίδων στην Ιερά Οδό που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον Δήμο Αιγάλεω.

Σχετικά με την μελέτη, ο ΟΑΣΑ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα την αποστείλει προς εξέταση και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ξεκινάει η απογραφή δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων

Αιγάλεω 27/01/2012

Από την 1η Φεβρουαρίου 2012 ξεκινάει η απογραφή δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων και λήγει στις 16 Μαρτίου 2012. Η διαδικασία της απογραφής θα πραγματοποιείται στα ΚΕΠ και όσοι είναι δικαιούχοι πρέπει να προσέρχονται στους συγκεκριμένους χώρους ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους. Η απογραφή μπορεί να πραγματοποιείται σε οποιαδήποτε ΚΕΠ που θα επιλέξει ο δικαιούχος ανεξάρτητα του τόπου κατοικίας του.

Διαβάστε τα απαιτούμενα Δικαιολογητικά

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 71 από 87Πρώτη   Προηγούμενη   66  67  68  69  70  [71]  72  73  74  75  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 71 από 22Πρώτη   Προηγούμενη   13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 71 από 55Πρώτη   Προηγούμενη   46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and