Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

Πολιτιστική Διαδρομή 2017

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ

 


Πληροφορίες-Προπώληση

Δημαρχείο Αιγάλεω

Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800


Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542


Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»

Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


 

 


Εργασίες Καθαρισμού στο Άλσος Αιγάλεω και στην Πλατεία Λεγανές

Συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν καθημερινές εργασίες καθαρισμού του Άλσους (Μπαρουτάδικο), ένα από τους μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου της περιοχής της Αττικής, απομακρύνοντας ξερά χόρτα και κλαδιά, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς δεδομένων των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών.

Επιπρόσθετα, προχώρησαν σε εργασίες αναβάθμισης και καθαρισμού της πλατείας “Λεγανές”, μετά από βανδαλισμούς που υπέστη από αγνώστους, σβήνοντας τα συνθήματα, καθαρίζοντας τα σιντριβάνια και αντικαθιστώντας τους κατεστραμμένους απορριμματοδέκτες.

 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του αγωνιστή συμπολίτη μας και βετεράνου κομμουνιστή, του Γιώργου Παπαδημητρίου.
Ο μπάρμπα Γιώργος υπήρξε μέχρι το τέλος της ζωής του ανιδιοτελής και συνεπής στις απόψεις του. Συμμετείχε στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας μέσα από τον ΕΛΑΣ, στη συνέχεια στο δημοκρατικό στρατό και υπέστη τις συνέπειες και τις διώξεις από το σκληρό μετεμφυλιακό καθεστώς.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους οικείους του.


Γνωστοποίηση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σας γνωρίζουμε ότι μετά την έναρξη ισχύος της KYA οικ. 16228/17.05.2017 (ΦΕΚ 1723/18.05.2017 τεύχος Β') δηλ. έπειτα από την 18η Μαίου 2017, οι οικονομικές δραστηριότητες λειτουργούν ακολουθώντας τη νέα διαδικασία του Ν.4442/16 σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ οικ. 16228/17.05.2017 (ΦΕΚ 1723/18.05.2017 τεύχος Β').

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης Φ15/οικ.62588/754/02.06.2017 από την 06/06/2017, η γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά µέσω της ιστοσελίδας https://notifybusiness.gov.gr.)

Οι οικονομικές δραστηριότητες που μπορούν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με τη διαδικασία της γνωστοποίησης, κατ’ εφαρμογή του Ν. 4442/2016, είναι οι ακόλουθες:

-Μεταποίηση Τροφίμων και Ποτών

-Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

-Αυτόματοι πωλητές

-Παρασκευή και πώληση καφέ από τα πρατήρια άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής των αρτοποιών, τα πρατήρια άρτου και τα καφεκοπτεία

-Πώληση τυποποιημένων τροφίμων

-Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που λειτουργούν εντός Τουριστικών Καταλυμάτων

-Τουριστικά Καταλύματα και κολυμβητικές δεξαμενές

-Κολυμβητικές Δεξαμενές, εντός τουριστικών καταλυμάτων που λειτουργούν υπό διαφορετικό φορέα

-Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής

Αναλυτικές οδηγίες υποβολής γνωστοποίησης για τις ανωτέρω δραστηριότητες μπορείτε να δείτε στο Εγχειρίδιο χρήσης οικονομικών φορέων του Υπ.Οικ.&Αν. και στο Εγχειρίδιο χρήσης αρμόδιων αρχών του Υπ.Οικ.&Αν.


 


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

Θεατρικό Παιχνίδι…για παιδιά από 4-12 χρονών.

Αιγάλεω 23/01/2012

28 Ιανουαρίου 2012 – Σάββατο στις 12 το μεσημέρι
Τόπος συνάντησης : Βιβλιοθήκη Δήμου Αιγάλεω
Π.Κ. «Γ. ΡΙΤΣΟΣ», 1ος όροφος (Δημαρχείου & Κουντουριώτου)

…….ας αφήσουμε τα παιδιά να εκφραστούν και να αυτοσχεδιάσουν με την βοήθεια έμπειρης θεατρολόγου – εμψυχώτριας, έτσι όπως μόνο αυτά ξέρουν, παίζοντας μέσα από μια ιστορία.
Την φαντασία τους θα οδηγεί το παραμύθι των Αντιγόνη Παρούση – Αλέξη Κυριτσόπουλου : «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι»
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό χαρτάκι…ένα μικρό χαρτάκι που συνέχεια ρωτούσε τι θα γίνει όταν μεγαλώσει…
Την απάντηση θα δώσουν οι μικροί μας φίλοι δημιουργώντας έτσι μια μικρή θεατρική παράσταση…

Συμμετοχή Ελεύθερη
Διοργάνωση : ΔΗΚΕΠΑ – Αιγάλεω.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ημερίδα για την Δημόσια Υγεία

Αιγάλεω 23/01/2012

Ημερίδα Υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Χρήστου Καρδαρά , με θέμα «ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» πραγματοποιήθηκε στις 18-1-2012 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ».  

Την ημερίδα προλόγισε ο κ. Χρήστος Καρδαράς Δήμαρχος Αιγάλεω και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι Αρμοδιότητες Δημόσιας Υγείας στους Καλλικρατικούς Δήμους και η νέα ΚΥΑ 21220/2011 η οποία θέτει νέα πλαίσια στις διαδικασίες έκδοσης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικών ενδιαφέροντος καθώς και η διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας μουσικής και μουσικών οργάνων . 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Κοπή Πίτας Αιμοδοτών

Αιγάλεω 19/01/2012

Ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς και ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω καλούν τους αιμοδότες να παρευρεθούν στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο « Γιάννης Ρίτσος ».

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Συνέχιση των εργασιών στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης»

Αιγάλεω 18/01/2012

O Δήμος εξασφάλισε 500 χιλ. ευρώ για την συνέχιση των εργασιών στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης»

Ύστερα από επίμονες και συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου, εξασφαλίστηκε το ποσό των 500χιλ. ευρώ με το οποίο εξοφλήθηκαν πέντε πιστοποιημένοι λογαριασμοί με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Το εν λόγω έργο είχε διακοπεί κατά το παρελθόν, αφού ήταν απλήρωτος ο εργολάβος που το είχε αναλάβει. Η επανεκκίνηση των εργασιών αποτελούσε βασική προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Χρήστου Καρδαρά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ο Δήμος Αιγάλεω στο « ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ », εξασφαλίζοντας 700 χιλ.ευρώ.

Αιγάλεω 16/01/2012

Ποσόν 700 χιλ. ευρώ περίπου εξασφάλισε ο Δήμος Αιγάλεω μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ύστερα από ολοκληρωμένη πρότασή του που κατέθεσε πριν λίγο καιρό. Στην πρόταση του Δήμου που ανερχόταν στις 990 χιλ ευρώ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα αξιολόγησης του Υπουργείου, ήταν τέταρτη στην σειρά κατάταξης, εγκρίθηκαν τα 700 χιλ. ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την μελέτη και τις έργο – κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, την μελέτη βιοκλιματικού σχεδιασμού καθώς και την ανάπλαση της πλατείας Ζαμπέτα. Ακόμη, την μελέτη για την βιώσιμη αστική κινητικότητα στο σύνολο του Δήμου Αιγάλεω.

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
O Δήμαρχος Αιγάλεω ζητά να επαναληφθεί το πρόγραμμα της μερικής απασχόλησης.

Αιγάλεω 16/01/2012

Επιστολή – παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας απέστειλε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς με την οποία ζητά να επαναληφθεί το πρόγραμμα της μερικής απασχόλησης, το οποίο ως γνωστό λήγει τέλος Φεβρουαρίου.

Στην εν λόγω επιστολή του ο Δήμαρχος, αφού επισημάνει τις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακούφισε οικονομικά αρκετούς ανέργους, υπογραμμίζει την διαπίστωση ότι ο θεσμός της μερικής απασχόλησης λειτούργησε αποτελεσματικά ενισχύοντας με προσωπικό τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ευχαριστήρια Επιστολή του Δήμου προς τους χορηγούς.

Αιγάλεω 16/01/2012

Ο Δήμος Αιγάλεω και οι κοινωνικές του υπηρεσίες εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους προς τους χορηγούς, που ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων με τις προσφορές τους ενίσχυσαν σημαντικά το έργο του Δήμου στην προσπάθεια στήριξης εκείνων των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη

Αιγάλεω 05/01/2012

Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη δεν θα γίνει το 2012 . Αυτή ήταν η απόφαση της διοίκηση του Δήμου , η οποία έγινε αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης .

Σχετική δήλωση έκανε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Καρδαράς. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
O Δήμος Αιγάλεω συμπαραστέκεται στους Χαλυβουργούς Απεργούς

Αιγάλεω 15/12/2011

Την συμπαράστασή της προς τους χαλυβουργούς απεργούς, εκφράζει η Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Χρήστος Καρδαράς.

Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Καρδαράς υπογραμμίζει την ανάγκη να προστατευθεί η εργασία των εργαζομένων χωρίς να υπάρξει καμιά περικοπή στους μισθούς και τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, ενώ δηλώνει την συμπαράσταση του στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους .

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Καμιά παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας δεν θα γίνει ανεκτή από τον Δήμο

Αιγάλεω 13/12/2011

Ύστερα από πολύμηνες προσπάθειες και υπερπήδηση γραφειοκρατικών εμποδίων, με την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, ξηλώθηκαν δυο παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες βρίσκονταν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, πλησίον του 14ου Δημοτικού Σχολείου και του 16ου Νηπιαγωγείου.

Δείτε σχετικό video στο Web TV.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 71 από 86Πρώτη   Προηγούμενη   66  67  68  69  70  [71]  72  73  74  75  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 71 από 22Πρώτη   Προηγούμενη   13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 71 από 53Πρώτη   Προηγούμενη   44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and