Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

Ετήσιος απολογισμός 2017

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 11:00, στην ειδική δημόσια συνεδρίαση για τον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγάλεω. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου).


Ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (19-20 Οκτωβρίου 2017) με τίτλο «Επενδύοντας στους νέους: Κάνοντας τη διαφορά στην υποστήριξη της απασχόλησης των νέων μέσω της εγγύησης για τη νεολαία».

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθείται στο Αιγάλεω για την προώθηση της νεανικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Τόνισε την ανάγκη ενός εθνικού και περιφερειακού συντονισμού και σχεδιασμού με την παρακολούθηση των 39 δεικτών αξιολόγησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο (σήμερα παρακολουθούνται μόνο 14, σε επίπεδο χωρικής ενότητας), ούτως ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η διάγνωση των αναγκών σε ειδικότητες και καταρτίσεις (μια που οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται και καταργούνται σε τοπικό επίπεδο).


Παράλληλα παρουσίασε τη δράση του Δήμου Αιγάλεω στο πρόγραμμα και το σχεδιασμό του για το μέλλον, που αποτυπώνεται στο επιχειρησιακό του σχέδιο και την πρόταση για την ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΓΥΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 2017

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο Γύρος Αιγάλεω 2017 που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος της 29/9/1944.

Από νωρίς το πρωί το Άλσος γέμισε με παιδιά, γονείς και αθλητές. Στην μικρή διαδρομή 1.200m πήραν μέρος περίπου 500 μικροί μαθητές μαζί με τους γονείς τους και στη μεγάλη διαδρομή 7.200m οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 400.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ασπασία Αρετάκη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννα Χριστόγλου, Κώστας Φίλης, Νίκος Νικητάκης, Στέλιος Βασιλειάδης. Οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων: Συμμαχία για το Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, Αιγάλεω Νέα Εποχή ο κ. Λάμπρος Σκλαβούνος και εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης Ώρα Αιγάλεω κ. Ηλίας Μάνδρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αγαπίου, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Ζωή Βλάχου, Μάκης Ζάχαρης, Γιάννης Καπνουλάς, Μαλάμω Μαστραγγελή, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Αναστάσιος Σαράντου.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα, τα συστήματα προσκόπων, την ΕΠΟΜΕΑ, τους 100 και πλέον Εθελοντές, τους αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας που συμμετείχαν ενεργά με μικρούς και μεγάλους αθλητές και όσους συνέβαλαν στην ασφαλή διεξαγωγή του Γύρου Αιγάλεω 2017.

  

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «YOUTH GUARANTEE»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα «Εγγύηση για την νεολαία: Τρία βήματα για την εξεύρεση εργασίας», με σκοπό την ενεργοποίησή των νέων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, ανάλογα με τα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

Η δράση διοργανώθηκε από το Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αποτελούταν από τις επιμέρους δράσεις: 1. ενημέρωση της ηλικιακής ομάδας 15-24 για τις υπάρχουσες δράσεις και κατευθύνσεις, όπου έγιναν διαλέξεις, από το στελεχιακό δυναμικό του ΚΠΑ Αιγάλεω (ΟΑΕΔ), σε λύκεια της πόλης, 2. διενέργεια μελέτης με ερωτηματολόγια για την ηλικιακή ομάδα 15-24, που διενέργησε το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ-Αθήνας για λογαριασμό του Δήμου Αιγάλεω, 3. Θεματικό Εργαστήρι Συμβουλευτικής και Ευαισθητοποίησης στις 30 Σεπτεμβρίου στο Πν. Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος", όπου δόθηκε η ευκαιρία σύνταξης βιογραφικών από εξειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΔ 4. δημιουργία γραφείου ενημέρωσης (infodesk), που λειτουργεί στο χώρο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας (Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη 1ος όροφος) και 5. Ανοιχτή δράση στις 7 Οκτωβρίου 2017 στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου με συμμετοχή εργοδοτών και φορέων.

  

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


29/10/1944: «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ»

Σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια, τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και οι γερμανοντυμένοι συνεργάτες τους εισβάλλουν και  καίνε τη συνοικία του Άη Γιώργη.

Ο Δήμος Αιγάλεω τιμώντας τους νεκρούς του, διοργανώνει:

Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Θρησκευτικό μνημόσυνο Τιμής & Μνήμης
στις 10:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, 

Στο πλαίσιο του «Μήνα αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης» 
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Ο λιμός της Αθήνας»
και παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» του Στ. Κούλογλου, στις 20:00
στο «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανά»

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
«Γύρος του Αιγάλεω», με εκκίνηση μικρής διαδρομής 9:00* και μεγάλης 9:30* στο Άλσος Αιγάλεω
και συζήτηση με θέμα «Το πρόσωπο του φασισμού και η αντίσταση», στις 11:15 στο Π. Κ. «Γιάννης Ρίτσος»

*μεταφέρθηκαν 30' αργότερα

  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναζητά εθελοντή καθηγητή/τρια με ανάλογη εμπειρία για να διδάξει το μάθημα της έκθεσης στη Γ' Λυκείου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

• Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω: 213 2044848, 923
• Ώρες επικοινωνίας: 10:00-14:00


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


4/10 ΟΜΙΛΙΑ: «Μακροζωία και Γήρανση»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας,
θα πραγματοποιήσει εκδήλωση
την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο «Γιαννης Ρίτσος»,
με ομιλητή τον Καθηγητή των ΤΕΙ Αθήνας,
Καρδιολόγο-Υγιεινολόγο κ. Δημήτρη Χανιώτη,
με θέμα «Μακροζωία και Γήρανση».


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΤΙΚΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

Δελτίο Τύπου

Αιγάλεω 23/01/2012

Ανεξήγητη έως περίεργη είναι η μη πρόσκληση του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Χρήστου Καρδαρά στην συνάντηση του Υπουργού μεταφορών κ. Βορίδη με Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, με θέμα συζήτησης την λειτουργία των νέων σταθμών ΜΕΤΡΟ «Αγία Μαρίνα» που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Μεταφορών, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012.Καμιά πρόσκληση για την εν λόγω συνάντηση δεν έλαβε ο Δήμαρχος Αιγάλεω.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο του Υπουργού και αφού εκφράσαμε την δυσαρέσκειά μας, ζητήσαμε να μας δοθούν πειστικές απαντήσεις για αυτόν τον αποκλεισμό.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Θεατρικό Παιχνίδι…για παιδιά από 4-12 χρονών.

Αιγάλεω 23/01/2012

28 Ιανουαρίου 2012 – Σάββατο στις 12 το μεσημέρι
Τόπος συνάντησης : Βιβλιοθήκη Δήμου Αιγάλεω
Π.Κ. «Γ. ΡΙΤΣΟΣ», 1ος όροφος (Δημαρχείου & Κουντουριώτου)

…….ας αφήσουμε τα παιδιά να εκφραστούν και να αυτοσχεδιάσουν με την βοήθεια έμπειρης θεατρολόγου – εμψυχώτριας, έτσι όπως μόνο αυτά ξέρουν, παίζοντας μέσα από μια ιστορία.
Την φαντασία τους θα οδηγεί το παραμύθι των Αντιγόνη Παρούση – Αλέξη Κυριτσόπουλου : «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι»
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό χαρτάκι…ένα μικρό χαρτάκι που συνέχεια ρωτούσε τι θα γίνει όταν μεγαλώσει…
Την απάντηση θα δώσουν οι μικροί μας φίλοι δημιουργώντας έτσι μια μικρή θεατρική παράσταση…

Συμμετοχή Ελεύθερη
Διοργάνωση : ΔΗΚΕΠΑ – Αιγάλεω.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ημερίδα για την Δημόσια Υγεία

Αιγάλεω 23/01/2012

Ημερίδα Υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Χρήστου Καρδαρά , με θέμα «ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» πραγματοποιήθηκε στις 18-1-2012 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ».  

Την ημερίδα προλόγισε ο κ. Χρήστος Καρδαράς Δήμαρχος Αιγάλεω και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι Αρμοδιότητες Δημόσιας Υγείας στους Καλλικρατικούς Δήμους και η νέα ΚΥΑ 21220/2011 η οποία θέτει νέα πλαίσια στις διαδικασίες έκδοσης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικών ενδιαφέροντος καθώς και η διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας μουσικής και μουσικών οργάνων . 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Κοπή Πίτας Αιμοδοτών

Αιγάλεω 19/01/2012

Ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς και ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω καλούν τους αιμοδότες να παρευρεθούν στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο « Γιάννης Ρίτσος ».

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Συνέχιση των εργασιών στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης»

Αιγάλεω 18/01/2012

O Δήμος εξασφάλισε 500 χιλ. ευρώ για την συνέχιση των εργασιών στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης»

Ύστερα από επίμονες και συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου, εξασφαλίστηκε το ποσό των 500χιλ. ευρώ με το οποίο εξοφλήθηκαν πέντε πιστοποιημένοι λογαριασμοί με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Το εν λόγω έργο είχε διακοπεί κατά το παρελθόν, αφού ήταν απλήρωτος ο εργολάβος που το είχε αναλάβει. Η επανεκκίνηση των εργασιών αποτελούσε βασική προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Χρήστου Καρδαρά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ο Δήμος Αιγάλεω στο « ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ », εξασφαλίζοντας 700 χιλ.ευρώ.

Αιγάλεω 16/01/2012

Ποσόν 700 χιλ. ευρώ περίπου εξασφάλισε ο Δήμος Αιγάλεω μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ύστερα από ολοκληρωμένη πρότασή του που κατέθεσε πριν λίγο καιρό. Στην πρόταση του Δήμου που ανερχόταν στις 990 χιλ ευρώ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα αξιολόγησης του Υπουργείου, ήταν τέταρτη στην σειρά κατάταξης, εγκρίθηκαν τα 700 χιλ. ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την μελέτη και τις έργο – κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, την μελέτη βιοκλιματικού σχεδιασμού καθώς και την ανάπλαση της πλατείας Ζαμπέτα. Ακόμη, την μελέτη για την βιώσιμη αστική κινητικότητα στο σύνολο του Δήμου Αιγάλεω.

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
O Δήμαρχος Αιγάλεω ζητά να επαναληφθεί το πρόγραμμα της μερικής απασχόλησης.

Αιγάλεω 16/01/2012

Επιστολή – παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας απέστειλε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς με την οποία ζητά να επαναληφθεί το πρόγραμμα της μερικής απασχόλησης, το οποίο ως γνωστό λήγει τέλος Φεβρουαρίου.

Στην εν λόγω επιστολή του ο Δήμαρχος, αφού επισημάνει τις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακούφισε οικονομικά αρκετούς ανέργους, υπογραμμίζει την διαπίστωση ότι ο θεσμός της μερικής απασχόλησης λειτούργησε αποτελεσματικά ενισχύοντας με προσωπικό τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ευχαριστήρια Επιστολή του Δήμου προς τους χορηγούς.

Αιγάλεω 16/01/2012

Ο Δήμος Αιγάλεω και οι κοινωνικές του υπηρεσίες εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους προς τους χορηγούς, που ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων με τις προσφορές τους ενίσχυσαν σημαντικά το έργο του Δήμου στην προσπάθεια στήριξης εκείνων των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη

Αιγάλεω 05/01/2012

Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη δεν θα γίνει το 2012 . Αυτή ήταν η απόφαση της διοίκηση του Δήμου , η οποία έγινε αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης .

Σχετική δήλωση έκανε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Καρδαράς. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
O Δήμος Αιγάλεω συμπαραστέκεται στους Χαλυβουργούς Απεργούς

Αιγάλεω 15/12/2011

Την συμπαράστασή της προς τους χαλυβουργούς απεργούς, εκφράζει η Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Χρήστος Καρδαράς.

Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Καρδαράς υπογραμμίζει την ανάγκη να προστατευθεί η εργασία των εργαζομένων χωρίς να υπάρξει καμιά περικοπή στους μισθούς και τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, ενώ δηλώνει την συμπαράσταση του στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους .

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 72 από 87Πρώτη   Προηγούμενη   67  68  69  70  71  [72]  73  74  75  76  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 72 από 22Πρώτη   Προηγούμενη   13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 72 από 55Πρώτη   Προηγούμενη   46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and