Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

Πολιτιστική Διαδρομή 2017

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ

 


Πληροφορίες-Προπώληση

Δημαρχείο Αιγάλεω

Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800


Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542


Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»

Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


 

 


Εργασίες Καθαρισμού στο Άλσος Αιγάλεω και στην Πλατεία Λεγανές

Συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν καθημερινές εργασίες καθαρισμού του Άλσους (Μπαρουτάδικο), ένα από τους μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου της περιοχής της Αττικής, απομακρύνοντας ξερά χόρτα και κλαδιά, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς δεδομένων των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών.

Επιπρόσθετα, προχώρησαν σε εργασίες αναβάθμισης και καθαρισμού της πλατείας “Λεγανές”, μετά από βανδαλισμούς που υπέστη από αγνώστους, σβήνοντας τα συνθήματα, καθαρίζοντας τα σιντριβάνια και αντικαθιστώντας τους κατεστραμμένους απορριμματοδέκτες.

 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του αγωνιστή συμπολίτη μας και βετεράνου κομμουνιστή, του Γιώργου Παπαδημητρίου.
Ο μπάρμπα Γιώργος υπήρξε μέχρι το τέλος της ζωής του ανιδιοτελής και συνεπής στις απόψεις του. Συμμετείχε στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας μέσα από τον ΕΛΑΣ, στη συνέχεια στο δημοκρατικό στρατό και υπέστη τις συνέπειες και τις διώξεις από το σκληρό μετεμφυλιακό καθεστώς.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους οικείους του.


Γνωστοποίηση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σας γνωρίζουμε ότι μετά την έναρξη ισχύος της KYA οικ. 16228/17.05.2017 (ΦΕΚ 1723/18.05.2017 τεύχος Β') δηλ. έπειτα από την 18η Μαίου 2017, οι οικονομικές δραστηριότητες λειτουργούν ακολουθώντας τη νέα διαδικασία του Ν.4442/16 σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ οικ. 16228/17.05.2017 (ΦΕΚ 1723/18.05.2017 τεύχος Β').

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης Φ15/οικ.62588/754/02.06.2017 από την 06/06/2017, η γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά µέσω της ιστοσελίδας https://notifybusiness.gov.gr.)

Οι οικονομικές δραστηριότητες που μπορούν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με τη διαδικασία της γνωστοποίησης, κατ’ εφαρμογή του Ν. 4442/2016, είναι οι ακόλουθες:

-Μεταποίηση Τροφίμων και Ποτών

-Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

-Αυτόματοι πωλητές

-Παρασκευή και πώληση καφέ από τα πρατήρια άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής των αρτοποιών, τα πρατήρια άρτου και τα καφεκοπτεία

-Πώληση τυποποιημένων τροφίμων

-Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που λειτουργούν εντός Τουριστικών Καταλυμάτων

-Τουριστικά Καταλύματα και κολυμβητικές δεξαμενές

-Κολυμβητικές Δεξαμενές, εντός τουριστικών καταλυμάτων που λειτουργούν υπό διαφορετικό φορέα

-Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής

Αναλυτικές οδηγίες υποβολής γνωστοποίησης για τις ανωτέρω δραστηριότητες μπορείτε να δείτε στο Εγχειρίδιο χρήσης οικονομικών φορέων του Υπ.Οικ.&Αν. και στο Εγχειρίδιο χρήσης αρμόδιων αρχών του Υπ.Οικ.&Αν.


 


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

Eπίσκεψη του Δημάρχου στον σταθμό Μετρό « Αγία Μαρίνα »

Αιγάλεω 31/10/2011

Επίσκεψη στον νέο σταθμό Μετρο «Αγία Μαρίνα» πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς.Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ξεναγήθηκε από αρμοδίους τεχνικούς υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου.

Ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αιγάλεω θα αποτελέσει ένα συγκοινωνιακό κόμβο και για τους τρεις Δήμους της Δυτικής Αθήνας, Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα, εξυπηρετώντας 30 χιλ. επιβάτες ημερησίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων.Τον επόμενο χρόνο ο σταθμός θα δοθεί στην χρήση του επιβατικού κοινού.

Δείτε σχετικό video στο Web TV.

 

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σε χρόνο ρεκόρ η αποκομιδή των απορριμμάτων – Δημότες συνέδραμαν την υπηρεσία καθαριότητας.

Αιγάλεω 31/10/2011

Με ταχύτατους ρυθμούς πραγματοποιήθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, μετά την παύση των απεργιακών κινητοποιήσεων και με δεδομένο ότι είχαν συσσωρευθεί τόνοι σκουπιδιών σε διάφορα σημεία της πόλης.


 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Επίσκεψη μαθητών στο Δημαρχείο

Αιγάλεω 31/10/2011

Το Δημαρχείο της πόλης επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης την Τρίτη 25 Οκτωβρίου το πρωϊ.

Οι λιλιπούτειοι συμπολίτες μας αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου, στην συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Καρδαρά στον οποίο υπέβαλλαν διάφορες ερωτήσεις σχετικές με την λειτουργία του Δήμου και τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Παρουσίαση βιβλίου «Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνη – Ένας αιώνας και κάτι λιμά…»

Αιγάλεω 31/10/2011

Το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού & Αθλητισμού Αιγάλεω & ο Σύλλογος Μικρασιατών μας προσκαλούν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στις 7 μ.μ. στο Π.Κ. « Γ. ΡΙΤΣΟΣ » στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κούρη « Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνη - Ένας αιώνας και κάτι λιμά…»

Ομιλητές : Βασίλης Κούρης : Συγγραφέας    /  Αθηνά Δασκαλάκη : Kοινωνιολόγος

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Α Γιάννης Κουτούλιας και η Ντίνα Μπογράκου, μέλος του Δ.Σ. των Μικρασιατών θα μας ταξιδέψουν με οπτιακουστικά ντοκουμέντα στην Σμύρνη την εποχή του ξεριζωμού.

Αφήγηση : Μυρσίνη Σακκά
Συμμετέχουν τα χορευτικά του Συλλόγου Μικρασιατών και του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άνω Λιούμη».

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου

Αιγάλεω 31/10/2011

Την Πέμπτη 3/11/2011 και ώρα 9.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου « ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΕΠΑΣ » θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα στην ημερήσια διάταξη : .....

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Nέος χώρος πρασίνου στο πρώην εργοτάξιο της Αττικό Μετρό

Αιγάλεω 24/10/2011

Ύστερα από τις συνεχείς και συντονισμένες πιέσεις της Δημοτικής Αρχής Καρδαρά προς την Αττικό Μετρό, ο χώρος που μέχρι πρότινος στεγαζόταν το εργοτάξιο της εν λόγω εταιρείας, μπροστά στην Ιερά Οδό, καταλαμβάνοντας έναν σημαντικό χώρο από το Άλσος, σταδιακά μετατρέπεται σε ένα όμορφο, πράσινο τοπίο άμεσα συνδεδεμένο με το υπόλοιπο Άλσος, δίνοντας την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να το απολαύσουν, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται και η πρόσοψη του χώρου προς την Ιερά Οδό.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Παρέμβαση Καρδαρά για μείωση των δόσεων των δανείων των εργαζομένων

Αιγάλεω 14/10/2011

Με επιστολή του – παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών κ.κ. Βενιζέλο και Καστανίδη και προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τα οποία οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν συνάψει δάνεια, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς ζητά την μείωση της μηνιαίας δόσης που παρακρατείται από την μισθοδοσία των εργαζομένων, όταν μάλιστα με τις τελευταίες μισθολογικές περικοπές οι εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί σε πλήρη αδυναμία επιβίωσης. Ακόμη στην επιστολή του ο Δήμαρχος ζητά να υπάρξει διευθέτηση και στον χρόνο αποπληρωμής των δανείων.

Ακολουθεί το κείμενο των επιστολών

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Μεγάλη ανταπόκριση των φίλων του ποδηλάτου στην διαδημοτική ποδηλατάδα

Αιγάλεω 10/10/2011

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διαδημοτική ποδηλατάδα που πραγματοποίησαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου οι τρεις Δήμοι της Δυτικής Αθήνας, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου με την συμμετοχή του ΑΣΔΑ και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Πάνω από 300 ποδηλάτες έλαβαν μέρος καλύπτοντας μια διαδρομή 8 χιλ. και στους τρεις Δήμους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς, Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Κώστας Παταβούκας. Δείτε σχετικό video στο WebTV.&l

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Επιστολή προς την Στατιστική Αρχή

Αιγάλεω 07/10/2011

Επιστολή προς την Στατιστική Αρχή απέστειλε προ ημερών ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς με την οποία, αφενός ζητά στοιχεία της πληθυσμιακής απογραφής της πόλης του Αιγάλεω και αφετέρου γνωστοποιεί τις διαμαρτυρίες που έχει δεχτεί ο Δήμος Αιγάλεω από πολίτες που υποστηρίζουν ότι δεν απεγράφησαν κατά την πρόσφατη απογραφή.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής :

«Ύστερα από την ανεπίσημη πληροφόρηση που είχαμε σχετικά με την τελευταία πληθυσμιακή απογραφή, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των κατοίκων του Αιγάλεω παρουσιάζεται μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή και με δεδομένο ότι έχουμε δεχθεί σειρά από διαμαρτυρίες συμπολιτών μας οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν απεγράφησαν, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά».

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ο Δήμος Αιγάλεω τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Αιγάλεω 06/10/2011

Ο Δήμος Αιγάλεω τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου) διοργανώνει τη Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 6.00 μμ μουσικοχορευτική εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ» για όλους τους πολίτες της τρίτης ηλικίας.

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 74 από 86Πρώτη   Προηγούμενη   69  70  71  72  73  [74]  75  76  77  78  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 74 από 22Πρώτη   Προηγούμενη   13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 74 από 53Πρώτη   Προηγούμενη   44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and