Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

Ετήσιος απολογισμός 2017

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 11:00, στην ειδική δημόσια συνεδρίαση για τον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγάλεω. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου).


Ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (19-20 Οκτωβρίου 2017) με τίτλο «Επενδύοντας στους νέους: Κάνοντας τη διαφορά στην υποστήριξη της απασχόλησης των νέων μέσω της εγγύησης για τη νεολαία».

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθείται στο Αιγάλεω για την προώθηση της νεανικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Τόνισε την ανάγκη ενός εθνικού και περιφερειακού συντονισμού και σχεδιασμού με την παρακολούθηση των 39 δεικτών αξιολόγησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο (σήμερα παρακολουθούνται μόνο 14, σε επίπεδο χωρικής ενότητας), ούτως ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η διάγνωση των αναγκών σε ειδικότητες και καταρτίσεις (μια που οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται και καταργούνται σε τοπικό επίπεδο).


Παράλληλα παρουσίασε τη δράση του Δήμου Αιγάλεω στο πρόγραμμα και το σχεδιασμό του για το μέλλον, που αποτυπώνεται στο επιχειρησιακό του σχέδιο και την πρόταση για την ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΓΥΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 2017

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο Γύρος Αιγάλεω 2017 που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος της 29/9/1944.

Από νωρίς το πρωί το Άλσος γέμισε με παιδιά, γονείς και αθλητές. Στην μικρή διαδρομή 1.200m πήραν μέρος περίπου 500 μικροί μαθητές μαζί με τους γονείς τους και στη μεγάλη διαδρομή 7.200m οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 400.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ασπασία Αρετάκη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννα Χριστόγλου, Κώστας Φίλης, Νίκος Νικητάκης, Στέλιος Βασιλειάδης. Οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων: Συμμαχία για το Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, Αιγάλεω Νέα Εποχή ο κ. Λάμπρος Σκλαβούνος και εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης Ώρα Αιγάλεω κ. Ηλίας Μάνδρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αγαπίου, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Ζωή Βλάχου, Μάκης Ζάχαρης, Γιάννης Καπνουλάς, Μαλάμω Μαστραγγελή, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Αναστάσιος Σαράντου.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα, τα συστήματα προσκόπων, την ΕΠΟΜΕΑ, τους 100 και πλέον Εθελοντές, τους αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας που συμμετείχαν ενεργά με μικρούς και μεγάλους αθλητές και όσους συνέβαλαν στην ασφαλή διεξαγωγή του Γύρου Αιγάλεω 2017.

  

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «YOUTH GUARANTEE»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα «Εγγύηση για την νεολαία: Τρία βήματα για την εξεύρεση εργασίας», με σκοπό την ενεργοποίησή των νέων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, ανάλογα με τα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

Η δράση διοργανώθηκε από το Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αποτελούταν από τις επιμέρους δράσεις: 1. ενημέρωση της ηλικιακής ομάδας 15-24 για τις υπάρχουσες δράσεις και κατευθύνσεις, όπου έγιναν διαλέξεις, από το στελεχιακό δυναμικό του ΚΠΑ Αιγάλεω (ΟΑΕΔ), σε λύκεια της πόλης, 2. διενέργεια μελέτης με ερωτηματολόγια για την ηλικιακή ομάδα 15-24, που διενέργησε το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ-Αθήνας για λογαριασμό του Δήμου Αιγάλεω, 3. Θεματικό Εργαστήρι Συμβουλευτικής και Ευαισθητοποίησης στις 30 Σεπτεμβρίου στο Πν. Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος", όπου δόθηκε η ευκαιρία σύνταξης βιογραφικών από εξειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΔ 4. δημιουργία γραφείου ενημέρωσης (infodesk), που λειτουργεί στο χώρο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας (Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη 1ος όροφος) και 5. Ανοιχτή δράση στις 7 Οκτωβρίου 2017 στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου με συμμετοχή εργοδοτών και φορέων.

  

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


29/10/1944: «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ»

Σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια, τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και οι γερμανοντυμένοι συνεργάτες τους εισβάλλουν και  καίνε τη συνοικία του Άη Γιώργη.

Ο Δήμος Αιγάλεω τιμώντας τους νεκρούς του, διοργανώνει:

Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Θρησκευτικό μνημόσυνο Τιμής & Μνήμης
στις 10:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, 

Στο πλαίσιο του «Μήνα αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης» 
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Ο λιμός της Αθήνας»
και παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» του Στ. Κούλογλου, στις 20:00
στο «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανά»

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
«Γύρος του Αιγάλεω», με εκκίνηση μικρής διαδρομής 9:00* και μεγάλης 9:30* στο Άλσος Αιγάλεω
και συζήτηση με θέμα «Το πρόσωπο του φασισμού και η αντίσταση», στις 11:15 στο Π. Κ. «Γιάννης Ρίτσος»

*μεταφέρθηκαν 30' αργότερα

  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναζητά εθελοντή καθηγητή/τρια με ανάλογη εμπειρία για να διδάξει το μάθημα της έκθεσης στη Γ' Λυκείου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

• Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω: 213 2044848, 923
• Ώρες επικοινωνίας: 10:00-14:00


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


4/10 ΟΜΙΛΙΑ: «Μακροζωία και Γήρανση»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας,
θα πραγματοποιήσει εκδήλωση
την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο «Γιαννης Ρίτσος»,
με ομιλητή τον Καθηγητή των ΤΕΙ Αθήνας,
Καρδιολόγο-Υγιεινολόγο κ. Δημήτρη Χανιώτη,
με θέμα «Μακροζωία και Γήρανση».


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΤΙΚΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

Σε λειτουργία το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης στον Δήμο Αιγάλεω

Αιγάλεω 18/11/2011

Ο Δήμος Αιγάλεω στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με σκοπό την όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη ψυχο-κοινωνική στήριξη όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχει θέσει σε λειτουργία το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Δικαιολογητικά Βιβλιαρίων Υγείας

Αιγάλεω 18/11/2011

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ Ή ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ YΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αιγάλεω 17/11/2011

 

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω και η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου σας προσκαλούν την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου) σε ευρεία σύσκεψη μαζικών – κοινωνικών φορέων της πόλης για να συζητήσουμε για το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

 

Ο Δήμαρχος

Χρήστος Καρδαράς


 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Δήλωση του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Χρήστου Καρδαρά για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Αιγάλεω 17/11/2011

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 αποτελεί κορυφαία αντιφασιστική και αντιμπεριαλιστική εκδήλωση της πάλης των νέων, των φοιτητών και ευρύτερα του λαού μας, στην διάρκεια της δικτατορίας.

Ο αγώνας για την προάσπιση της Δημοκρατίας, της ευημερίας των πολιτών, της διαρκούς αναβάθμισης της παιδείας και της ποιοτικής κατοχύρωσης της καθημερινότητας όλων μας, θα είναι πάντοτε επίκαιρος.

Στην σημερινή δύσκολη συγκυρία το πνεύμα του Νοέμβρη μας καλεί να αναλάβουμε το ιστορικό χρέος να περιφρουρήσουμε τα Δημοκρατικά κεκτημένα μας.

Το Πολυτεχνείο θα βρίσκεται πάντοτε βαθιά χαραγμένο στην συλλογική συνείδηση του λαού μας.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ

Αιγάλεω 14/11/2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω στην συνεδρίαση του, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 αφού συζήτησε το θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω: ......

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Προτάσεις του Δήμου Αιγάλεω για την ένταξη έργων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα

Αιγάλεω 14/11/2011

Συνάντηση εργασίας με θέμα την ένταξη έργων του Δήμου Αιγάλεω στο περιφερειακό πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας της Αττικής μεταξύ του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Χρήστου Καρδαρά και του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς παρουσίασε στον Περιφερειάρχη σειρά προτάσεων για έργα που έχει ανάγκη η πόλη και τα οποία ήδη είχαν περιγραφεί με επιστολή του Δημάρχου προς την Περιφέρεια.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Συνάντηση Δημάρχου με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ

Αιγάλεω 10/11/2011

Κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου κ. Χρήστου Καρδαρά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Δημητρίου στα γραφεία του οργανισμού.

Στην εν λόγω συνάντηση ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς, ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κα Νίνα Τσιναρίδου, αναφέρθηκε στα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη σχετικά με την συγκοινωνία αλλά και τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν μετά και την χρήση των δυο σταθμών Μετρό.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ανοικτή Πρόσκληση

Αιγάλεω 09/11/2011

Ο Δήμος Αιγάλεω στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής και με σκοπό να ενισχύσει την λειτουργία των Δημοτικών του Ιατρείων, Προσκαλεί τους γιατρούς της πόλης μας, κάθε ειδικότητας, να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για τον σκοπό αυτό .

Ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς σε σχετική του δήλωση υπογραμμίζει :...

 

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
O Δήμος χορηγεί τρόφιμα για τις εορτές των Χριστουγέννων

Αιγάλεω 08/11/2011

Ο Δήμος Αιγάλεω στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, θέλοντας να βοηθήσει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες του, χορηγεί τρόφιμα για τις εορτές των Χριστουγέννων 2011.

Οι εγγραφές θα γίνουν από 8/11/2011 έως 25/11/2011 στην Κοινωνική Υπηρεσία, Μ. Μπότσαρη & Ελλησπόντου 7 (1ος όροφος). Τηλέφωνα επικοινωνίας 2105902082-2105315507.

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
«Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι – Ένας αιώνας και κάτι λιμά…»

Αιγάλεω 08/11/2011

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Π.Κ. «Γ. ΡΙΤΣΟΣ» εκδήλωση του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη συνεργασία του Συλλόγου Μικρασιατών της πόλης μας με περιεχόμενο την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κούρη «Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι – Ένας αιώνας και κάτι λιμά…».


 

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 74 από 87Πρώτη   Προηγούμενη   69  70  71  72  73  [74]  75  76  77  78  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 74 από 22Πρώτη   Προηγούμενη   13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 74 από 55Πρώτη   Προηγούμενη   46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and