Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

Ετήσιος απολογισμός 2017

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 11:00, στην ειδική δημόσια συνεδρίαση για τον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγάλεω. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου).


Ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (19-20 Οκτωβρίου 2017) με τίτλο «Επενδύοντας στους νέους: Κάνοντας τη διαφορά στην υποστήριξη της απασχόλησης των νέων μέσω της εγγύησης για τη νεολαία».

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθείται στο Αιγάλεω για την προώθηση της νεανικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Τόνισε την ανάγκη ενός εθνικού και περιφερειακού συντονισμού και σχεδιασμού με την παρακολούθηση των 39 δεικτών αξιολόγησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο (σήμερα παρακολουθούνται μόνο 14, σε επίπεδο χωρικής ενότητας), ούτως ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η διάγνωση των αναγκών σε ειδικότητες και καταρτίσεις (μια που οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται και καταργούνται σε τοπικό επίπεδο).


Παράλληλα παρουσίασε τη δράση του Δήμου Αιγάλεω στο πρόγραμμα και το σχεδιασμό του για το μέλλον, που αποτυπώνεται στο επιχειρησιακό του σχέδιο και την πρόταση για την ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΓΥΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 2017

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο Γύρος Αιγάλεω 2017 που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος της 29/9/1944.

Από νωρίς το πρωί το Άλσος γέμισε με παιδιά, γονείς και αθλητές. Στην μικρή διαδρομή 1.200m πήραν μέρος περίπου 500 μικροί μαθητές μαζί με τους γονείς τους και στη μεγάλη διαδρομή 7.200m οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 400.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ασπασία Αρετάκη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννα Χριστόγλου, Κώστας Φίλης, Νίκος Νικητάκης, Στέλιος Βασιλειάδης. Οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων: Συμμαχία για το Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, Αιγάλεω Νέα Εποχή ο κ. Λάμπρος Σκλαβούνος και εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης Ώρα Αιγάλεω κ. Ηλίας Μάνδρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αγαπίου, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Ζωή Βλάχου, Μάκης Ζάχαρης, Γιάννης Καπνουλάς, Μαλάμω Μαστραγγελή, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Αναστάσιος Σαράντου.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα, τα συστήματα προσκόπων, την ΕΠΟΜΕΑ, τους 100 και πλέον Εθελοντές, τους αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας που συμμετείχαν ενεργά με μικρούς και μεγάλους αθλητές και όσους συνέβαλαν στην ασφαλή διεξαγωγή του Γύρου Αιγάλεω 2017.

  

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «YOUTH GUARANTEE»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα «Εγγύηση για την νεολαία: Τρία βήματα για την εξεύρεση εργασίας», με σκοπό την ενεργοποίησή των νέων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, ανάλογα με τα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

Η δράση διοργανώθηκε από το Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αποτελούταν από τις επιμέρους δράσεις: 1. ενημέρωση της ηλικιακής ομάδας 15-24 για τις υπάρχουσες δράσεις και κατευθύνσεις, όπου έγιναν διαλέξεις, από το στελεχιακό δυναμικό του ΚΠΑ Αιγάλεω (ΟΑΕΔ), σε λύκεια της πόλης, 2. διενέργεια μελέτης με ερωτηματολόγια για την ηλικιακή ομάδα 15-24, που διενέργησε το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ-Αθήνας για λογαριασμό του Δήμου Αιγάλεω, 3. Θεματικό Εργαστήρι Συμβουλευτικής και Ευαισθητοποίησης στις 30 Σεπτεμβρίου στο Πν. Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος", όπου δόθηκε η ευκαιρία σύνταξης βιογραφικών από εξειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΔ 4. δημιουργία γραφείου ενημέρωσης (infodesk), που λειτουργεί στο χώρο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας (Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη 1ος όροφος) και 5. Ανοιχτή δράση στις 7 Οκτωβρίου 2017 στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου με συμμετοχή εργοδοτών και φορέων.

  

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


29/10/1944: «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ»

Σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια, τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και οι γερμανοντυμένοι συνεργάτες τους εισβάλλουν και  καίνε τη συνοικία του Άη Γιώργη.

Ο Δήμος Αιγάλεω τιμώντας τους νεκρούς του, διοργανώνει:

Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Θρησκευτικό μνημόσυνο Τιμής & Μνήμης
στις 10:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, 

Στο πλαίσιο του «Μήνα αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης» 
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Ο λιμός της Αθήνας»
και παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» του Στ. Κούλογλου, στις 20:00
στο «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανά»

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
«Γύρος του Αιγάλεω», με εκκίνηση μικρής διαδρομής 9:00* και μεγάλης 9:30* στο Άλσος Αιγάλεω
και συζήτηση με θέμα «Το πρόσωπο του φασισμού και η αντίσταση», στις 11:15 στο Π. Κ. «Γιάννης Ρίτσος»

*μεταφέρθηκαν 30' αργότερα

  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναζητά εθελοντή καθηγητή/τρια με ανάλογη εμπειρία για να διδάξει το μάθημα της έκθεσης στη Γ' Λυκείου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

• Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω: 213 2044848, 923
• Ώρες επικοινωνίας: 10:00-14:00


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


4/10 ΟΜΙΛΙΑ: «Μακροζωία και Γήρανση»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας,
θα πραγματοποιήσει εκδήλωση
την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο «Γιαννης Ρίτσος»,
με ομιλητή τον Καθηγητή των ΤΕΙ Αθήνας,
Καρδιολόγο-Υγιεινολόγο κ. Δημήτρη Χανιώτη,
με θέμα «Μακροζωία και Γήρανση».


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΤΙΚΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το 4ο Λύκειο

Αιγάλεω 04/11/2011

Κατόπιν των συντονισμένων ενεργειών και των επίμονων παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής Καρδαρά προς την Διοίκηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ξεκίνησαν τα έργα ανέγερσης του 4ου Λυκείου της πόλης μας.

Το εν λόγω έργο είχε σταματήσει για μακρύ χρονικό διάστημα λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης του.

Η επανεκκίνηση των εργασιών πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την σύντομη ολοκλήρωση του έργου και παράδοσή του στην σχολική κοινότητα.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Eπίσκεψη του Δημάρχου στον σταθμό Μετρό « Αγία Μαρίνα »

Αιγάλεω 31/10/2011

Επίσκεψη στον νέο σταθμό Μετρο «Αγία Μαρίνα» πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς.Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ξεναγήθηκε από αρμοδίους τεχνικούς υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου.

Ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αιγάλεω θα αποτελέσει ένα συγκοινωνιακό κόμβο και για τους τρεις Δήμους της Δυτικής Αθήνας, Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα, εξυπηρετώντας 30 χιλ. επιβάτες ημερησίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων.Τον επόμενο χρόνο ο σταθμός θα δοθεί στην χρήση του επιβατικού κοινού.

Δείτε σχετικό video στο Web TV.

 

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σε χρόνο ρεκόρ η αποκομιδή των απορριμμάτων – Δημότες συνέδραμαν την υπηρεσία καθαριότητας.

Αιγάλεω 31/10/2011

Με ταχύτατους ρυθμούς πραγματοποιήθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, μετά την παύση των απεργιακών κινητοποιήσεων και με δεδομένο ότι είχαν συσσωρευθεί τόνοι σκουπιδιών σε διάφορα σημεία της πόλης.


 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Επίσκεψη μαθητών στο Δημαρχείο

Αιγάλεω 31/10/2011

Το Δημαρχείο της πόλης επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης την Τρίτη 25 Οκτωβρίου το πρωϊ.

Οι λιλιπούτειοι συμπολίτες μας αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου, στην συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Καρδαρά στον οποίο υπέβαλλαν διάφορες ερωτήσεις σχετικές με την λειτουργία του Δήμου και τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Παρουσίαση βιβλίου «Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνη – Ένας αιώνας και κάτι λιμά…»

Αιγάλεω 31/10/2011

Το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού & Αθλητισμού Αιγάλεω & ο Σύλλογος Μικρασιατών μας προσκαλούν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στις 7 μ.μ. στο Π.Κ. « Γ. ΡΙΤΣΟΣ » στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κούρη « Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνη - Ένας αιώνας και κάτι λιμά…»

Ομιλητές : Βασίλης Κούρης : Συγγραφέας    /  Αθηνά Δασκαλάκη : Kοινωνιολόγος

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Α Γιάννης Κουτούλιας και η Ντίνα Μπογράκου, μέλος του Δ.Σ. των Μικρασιατών θα μας ταξιδέψουν με οπτιακουστικά ντοκουμέντα στην Σμύρνη την εποχή του ξεριζωμού.

Αφήγηση : Μυρσίνη Σακκά
Συμμετέχουν τα χορευτικά του Συλλόγου Μικρασιατών και του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άνω Λιούμη».

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου

Αιγάλεω 31/10/2011

Την Πέμπτη 3/11/2011 και ώρα 9.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου « ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΕΠΑΣ » θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα στην ημερήσια διάταξη : .....

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Nέος χώρος πρασίνου στο πρώην εργοτάξιο της Αττικό Μετρό

Αιγάλεω 24/10/2011

Ύστερα από τις συνεχείς και συντονισμένες πιέσεις της Δημοτικής Αρχής Καρδαρά προς την Αττικό Μετρό, ο χώρος που μέχρι πρότινος στεγαζόταν το εργοτάξιο της εν λόγω εταιρείας, μπροστά στην Ιερά Οδό, καταλαμβάνοντας έναν σημαντικό χώρο από το Άλσος, σταδιακά μετατρέπεται σε ένα όμορφο, πράσινο τοπίο άμεσα συνδεδεμένο με το υπόλοιπο Άλσος, δίνοντας την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να το απολαύσουν, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται και η πρόσοψη του χώρου προς την Ιερά Οδό.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Παρέμβαση Καρδαρά για μείωση των δόσεων των δανείων των εργαζομένων

Αιγάλεω 14/10/2011

Με επιστολή του – παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών κ.κ. Βενιζέλο και Καστανίδη και προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τα οποία οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν συνάψει δάνεια, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς ζητά την μείωση της μηνιαίας δόσης που παρακρατείται από την μισθοδοσία των εργαζομένων, όταν μάλιστα με τις τελευταίες μισθολογικές περικοπές οι εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί σε πλήρη αδυναμία επιβίωσης. Ακόμη στην επιστολή του ο Δήμαρχος ζητά να υπάρξει διευθέτηση και στον χρόνο αποπληρωμής των δανείων.

Ακολουθεί το κείμενο των επιστολών

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Μεγάλη ανταπόκριση των φίλων του ποδηλάτου στην διαδημοτική ποδηλατάδα

Αιγάλεω 10/10/2011

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διαδημοτική ποδηλατάδα που πραγματοποίησαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου οι τρεις Δήμοι της Δυτικής Αθήνας, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου με την συμμετοχή του ΑΣΔΑ και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Πάνω από 300 ποδηλάτες έλαβαν μέρος καλύπτοντας μια διαδρομή 8 χιλ. και στους τρεις Δήμους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς, Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Κώστας Παταβούκας. Δείτε σχετικό video στο WebTV.&l

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Επιστολή προς την Στατιστική Αρχή

Αιγάλεω 07/10/2011

Επιστολή προς την Στατιστική Αρχή απέστειλε προ ημερών ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς με την οποία, αφενός ζητά στοιχεία της πληθυσμιακής απογραφής της πόλης του Αιγάλεω και αφετέρου γνωστοποιεί τις διαμαρτυρίες που έχει δεχτεί ο Δήμος Αιγάλεω από πολίτες που υποστηρίζουν ότι δεν απεγράφησαν κατά την πρόσφατη απογραφή.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής :

«Ύστερα από την ανεπίσημη πληροφόρηση που είχαμε σχετικά με την τελευταία πληθυσμιακή απογραφή, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των κατοίκων του Αιγάλεω παρουσιάζεται μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή και με δεδομένο ότι έχουμε δεχθεί σειρά από διαμαρτυρίες συμπολιτών μας οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν απεγράφησαν, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά».

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 75 από 87Πρώτη   Προηγούμενη   70  71  72  73  74  [75]  76  77  78  79  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 75 από 22Πρώτη   Προηγούμενη   13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 75 από 55Πρώτη   Προηγούμενη   46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and