Δήμος Αιγάλεω
Saturday, March 23, 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

Μεγάλη γιορτή για τα παιδιά από την Υπηρεσία Παιδικών Σταθμών

 

 

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο άλσος «Μπαρουτάδικο» η εκδήλωση των παιδικών σταθμών του δήμου για τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Από τις 7.00 το απόγευμα το άλσος πλημμύρισε με περισσότερα από 2500 παιδιά,  συνοδευόμενα από τους γονείς τους, που με τις χαρούμενες φωνές τους και τις πολύχρωμες κατασκευές που με μεράκι  είχαν δημιουργήσει με τους δασκάλους τους από όλους τους παιδικούς σταθμούς, γέμισαν χρώμα και χαρά το άλσος.

Τα παιδιά πειραματίστηκαν με το νερό και τις ιδιότητές του, έφτιαξαν κούκλες για κουκλοθέατρο, μαγείρεψαν, φύτεψαν λουλούδια και χρωμάτισαν όμορφα διακοσμητικά και μπρελόκ από γύψο.

Με τη βοήθεια έμπειρων εικαστικών ζωγράφισαν και γνώρισαν ενδιαφέρουσες τεχνικές ζωγραφικής, ενώ χρησιμοποιώντας άμμο και δίχτυα δημιούργησαν καταπληκτικές κατασκευές με άρωμα καλοκαιριού.

Οι μικροί μας φίλοι με περίσσεια χαρά και ενθουσιασμό έφτιαξαν μουσικά όργανα, ζωάκια, τενεκεδένια ανθρωπάκια και πολύχρωμα λουλούδια χρησιμοποιώντας υλικά που οι ίδιοι συνέλλεξαν από άχρηστα αντικείμενα του σπιτιού τους,.

Όλα τα παιδιά έπαιξαν και χάρηκαν με ευρηματικά παιχνίδια στο καταπράσινο άλσος του Αιγάλεω που αποτέλεσε τον καλύτερο χώρο φιλοξενίας για μικρούς και μεγάλους.

Όμορφες πριγκίπισσες και τρομακτικοί καρχαρίες αποτυπώθηκαν στα πρόσωπα των παιδιών από ειδικούς στο face painting.

Σημαντική για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν η συνδρομή του τμήματος ΤΕΑΠΗ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου το οποίο με την προσφορά επιτραπέζιων και επιδαπέδιων παιχνιδιών συνέδραμε στην προαγωγή της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών, όπως και του τμήματος ΜΜΕ-ECO-κτήμα το οποίο συνδυάζει με επιτυχία τις νέες τεχνολογίες με την οικολογία, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά.

Με την πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση, που με μεράκι και αγάπη διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών με τη υλική και ηθική υποστήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, παιδιά και γονείς πέρασαν ξέγνοιαστες στιγμές και υποδέχτηκαν με αισιοδοξία το καλοκαίρι. Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης αυτής.

 


 


Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Privacy Statement  Terms Of Use Powered by and