- Το Project
Τα τελευταία χρόνια, οι πολιτικές εφαρμογές των τεχνολογιών Drones ή UAVs (μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων) έχουν περάσει από τις αμιγώς βιομηχανικές εφαρμογές στις εμπορικές και ο αντίκτυπός τους στις μεταφορές δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Η έννοια της αστικής εναέριας κινητικότητας (Urban Air Mobility – UAM) έχει επινοηθεί για να περιγράψει έναν νέο τύπο εναέριας κυκλοφορίας σε πολύ χαμηλό υψόμετρο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.
- Σημαντικές Πληροφορίες
ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ONLINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σύντομα θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα δωρεάν, καινοτόμο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης που επιτρέπει στους επαγγελματίες της πόλης να αποκτήσουν όλες τις σχετικές ικανότητες για να ξεκινήσουν τις υπηρεσίες UAM (Αστικής Εναέριας Κινητικότητας) στην πόλη τους.
Έρευνα UAM School for Cities
Αυτή η έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου UAMschool4cities, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOC) για επαγγελματίες κάθε προέλευσης που ενδιαφέρονται για την εφαρμογή της Αστικής Εναέριας Κινητικότητας (UAM).
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ
polisMOBILITY 2022 Μάιος 2022
Οι “πόλεις του μέλλοντος” συζητήθηκαν στο polisMOBILITY 2022 στην Κολωνία. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε η Σοφία Καλάκου, συντονίστρια του UAMschool4cities.
- Στοιχεία Επικοινωνίας
Η Κοινοπραξία
Η κοινοπραξία για το UAMschool4cities αποτελείται από επτά φορείς από πέντε διαφορετικές χώρες: Έναν από την Πορτογαλία, έναν από τη Γερμανία, δύο από την Ελλάδα, δύο από την Κύπρο, έναν από τη Σλοβενία.