Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, και φέτος είχε σαν μήνυμα «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!», το Τμήμα Πολιτισμού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αιγάλεω διοργάνωσαν διαδοχικές δράσεις με καλεσμένους μικρούς αναγνώστες από το 8ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, με στόχο να μυήσουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και την ανεκτίμητη αξία της ανάγνωσης.
Από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, τα παιδιά των Α’, Β’ & Γ’ τάξεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, επισκέφτηκαν το Τμήμα Παιδικού Βιβλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το οποίο είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, για να φιλοξενήσει τους δεκάδες μικρούς αναγνώστες.
Τα παιδιά αφού ενημερώθηκαν από τη βιβλιοθηκονόμο του Δήμου Μαρία Ρούσση για τον τρόπο οργάνωσης και για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, ήρθαν σε επαφή με τον ανεκτίμητο πλούτο των παιδικών βιβλίων ξεφυλλίζοντας και διαβάζοντας εκείνα της επιλογής τους και στο τέλος ζωγράφισαν τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες του ταξιδιού τους.
Αντίστοιχα, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια δράση γεμάτη έμπνευση, δημιουργικότητα και αισιοδοξία, από τη συγγραφέα του βιβλίου «Μέλη και Μελέκ» Βάνα Μαυρίδου, με πρωταγωνιστές τους μαθητές των Δ’,Ε’ & ΣΤ’ τάξεων του 2ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα από την αφήγηση, να συνομιλήσουν με την ίδια τη συγγραφέα και να κατανοήσουν, βήμα – βήμα, την τέχνη της δημιουργίας μιας μοναδικής ιστορίας, από τη σύλληψη της ιδέας, στην καταγραφή και την έκδοσή της.
Τον Δήμο Αιγάλεω εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Γιάννης Κουτούλιας, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του υπογράμμισε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου αποτέλεσε μια υπενθύμιση της ανάγκης να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα τεράστιο δώρο. Την ικανότητα να σκέφτονται, να κρίνουν, να προβληματίζουν και να προβληματίζονται, να εμπνέουν και να εμπνέονται. Άλλωστε να μην ξεχνάμε και τα λόγια του Άλμπερτ Αϊνστάιν: Αν θέλετε το παιδί σας να γίνει έξυπνο, διαβάστε του παραμύθια. Αν θέλετε να γίνει πιο έξυπνο, διαβάστε του περισσότερα παραμύθια».